FOTO Cele mai frumoase biserici din lume. Par desprinse din basme

7 tomas nozina up22zkjjgzo unsplash 1 jpg jpeg

Datorită locului lor în societate, bisericile au avut mult timp bogăţia şi puterea de a păstra istoria şi de a finanţa opere de artă creative, adesea extravagante. Cele mai frumoase biserici din lume sunt adesea şi cele de care se leagă legendele.

Locuri de răgaz şi rugăciune, unele biserici sunt preferate şi de iubitorii de artă datorită aspectului lor extraordinar. Atrag turiştii din întreaga lume şi sunt căutate de cei care doresc să-şi unească destinele într-un loc cu totul deosebit, ca de basm. În timpul sărbătorilor religioase, acestea sunt şi locurile sacre unde tradiţiile îndelungate sunt păstrate cu mândrie.

Templul Expiatori del Sagrat Cor

Acest templu din Barcelona este suficient de mare pentru a fi văzut din mai mlte zone ale oraşului, deoarece se află în cel mai înalt punct al Muntelui Tibidabo. Este numit şi Biserica Sfintei Inimi şi a fost construit folosind diferite tipuri de piatră. Originile sale datează din anul 1886. Biserica are 5 turnuri cu o statuie de 7 metri a lui Iisus care se înalţă asupra oraşului din turnul central.

Biserica Tan Dinh din Vietman

NU s-ar supăra nimeni dacă la prima vedere ai confunda Biserica Tan Dinh din Saigon cu un castel Disney. Biserica încorporează elemente gotice şi renascentiste şi este de culoare roz pastel. Interiorul Bisericii este la fel de colorat ca exteriorul. Statuile Fecioarei Maria şi a lui Iisus Hristos au nuanţe roz. A fost înfiinţată de Parohia Tan Dinh, care a fost una dintre primele comunităţi catolice care s-au stabilit în sud-vestul Vietnamului în 1861. Biserica a fost deschisă în anul 1876 şi în anii următori au fost construite alături un orfelinat şi un internat.

Catedrala Sfântului Vasile din Rusia

Europa de Est are multe biserici magnifice, iar Catedrala Sfântul Vasile din Moscova este una dintre cele mai colorate şi proeminente biserici din lume. De când a fost confiscată în timpul campaniei anti-teiste a Uniunii Sovietice, acolo nu se mai ţin slujbe religioase ortodoxe. Interiorul ei este la fel de viu şi copleşitor precum exteriorul, cu picturi murale şi icoane care acoperă fiecare centimetru pătrat.

Sanctuarul Las Lajas din Columbia

Această biserică în stil Gothic Revival a fost numită, în anul 2015, cea mai frumoasă biserică din lume. Este situată în interiorul unui canion şi se mândreşte cu o arhitectură fantastică, precum şi cu o pictură murală a cărei origine este învăluită în mister.

Legenda spune că Fecioara Maria i s-a arătat unei femei şi fiicei ei surdo-mute pe locul unde se află acum biserica. Se întâmpla în anul 1754, iar mama şi fiica treceau pe râul Guaitara, când s-a dezlănţuit o furtună. Au căutat un adăpost şi au simţit o forţă invizibilă care îi îndruma către o peşteră. Odată ajunsă înăuntru, fiica a arătat spre o imagine a Fecioarei Maria care apăruse pe un perete de peşteră. Deodată fata a putut auzi şi vorbi. Povestea acestui eveniment miraculos a fost răspândită în toată lumea şi câţiva ani mai târziu a fost construit acolo primul altar. După ridicarea sanctuarului Las Lajas, multe vindecări miraculoase au avut loc acolo.

Biserica Hallgrímskirkja din Islanda

Uimitoarea biserică Hallgrímskirkja din Islanda a fost construită în 41 de ani. Numele i-a fost dat după renumitul poet şi duhovnic islandez, Reverendul Hallgrímur Pétursson. Inspiraţia pentru designul bisericii a venit din elementele naturii găsite în Islanda, gheţarii, vulcanii şi coloanele de bazalt. Cei care vizitează biserica observă în faţa ei o statuie a exploratorului viking Leifur Eiríksson, un dar al SUA pentru cea de-a 1000-a aniversare a Parlamentului Islandei, în 1930. Chiar dacă mulţi au criticat aspectul bisericii ca fiind prea demodat, Hallgrímskirkja deţine tehnologie modernă. Clopotele au fost reparate şi modernizate în anul 2019 şi, de atunci, au fost controlate cu ajutorul unei aplicaţii.

Biserica de piatră din Japonia

Nu este tocmai o biserică obişnuită. A fost construită în cinstea lui Uchimura Kanzo, un autor japonez şi evanghelist creştin. Kanzo a fost şi liderul mişcării non-bisericeşti. Arhitectul clădirii, Kendrick Kellogg, a dorit ca arcele din piatră şi sticlă să simbolizeze mirii şi să se integreze în peisajul din jur. Tot el a dorit să încorporeze 5 elemente naturale în împrejurimile bisericii şi să facă din ea un loc foarte special pentru cupluri, pentru a-şi lega jurământele unul faţă de celălalt. Elementele naturale sunt piatra, lumina soarelui, apa, culoarea verde şi lemnul. Kellogg a afirmat că piatra reprezintă puterea bărbaţilor, iar sticla „moliciunea” femeilor, în timp ce razele de soare care curg prin ferestrele bisericii şi cad asupra cuplurilor însemna binecuvântarea legăturii lor. A fost construit în anul 1988 şi a devenit rapid o atracţie turistică.

FOTO: ShutterstockRecente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg