Mistere încă nerezolvate din lumea artei. Ce se află în spatele Mona Lisei?

5 tabloul mona lisa jpg jpeg

Lumea artei este plină de mistere! De-a lungul timpului, o mulţime de lucrări artistice au atras atenţia cu particularităţile lor realizate parcă fără nicio explicaţie.

Specialiştii au încercat să rezolve multe mistere de pe Planetă, dar până şi cei mai inteligenţi oameni din lume nu au reuşit să înţeleagă unele dintre cele mai celebre opere. Pictura „Mona Lisa‟, „Camera Albastră‟ a lui Picasso sau sculptura „David‟ se află pe lista operelor care au ridicat multe semne de întrebare. Iată care sunt misterele încă neelucidate din lumea artei!

Ce ţine David în mâna dreaptă?

„David‟, pictura care îl reprezintă pe eroul biblic cu acelaşi nume, este o capodoperă realizată între anii 1501 şi 1504, de Michelangelo Buonarroti. Din momentul în care sculptura „David‟ a fost creată, aceasta a atras atenţia multor critici de artă. Unii specialişti spun că în mâna stângă a lui David se află o bibilică, iar alţii sunt de părere că este o armă, deoarece pe mâna lui David sunt prezente multe vene şi se presupune că doar o armă ar putea fi strânsă atât de puternic.

4 david jpg jpeg

Ce se află sub „Camera albastră‟?

stanga
dreapta
4 david jpg jpeg
3 the blue room jpg jpeg
2 mona lisa jpg jpeg
1 banksy balloon girl london jpg jpeg

Pablo Picasso a realizat în 1901 pictura „Camera albastră‟, un tablou apreciat în lumea artei. Oamenii de ştiinţă au descoperit, în anul 2014, că această creaţie a fost pictată peste un alt tablou, ce reprezintă un bărbat cu papion şi cu capul sprijinit în palme. Nu este ceva neobişnuit ca un artist să refolosească o pânză, însă un mister rămâne identitatea bărbatului din lucrare. Unii speculează că ar putea fi dealerul de artă care i-ar fi găzduit prima expoziţie a lui Picasso în anul 19011, alţii spun că ar fi un simplu portret al unui om obişnuit.

3 the blue room jpg jpeg

Există o altă pictură la baza tabloului Mona Lisa?

Se pare că nu doar sub pictura „Camera Albastră‟ ar mai fi o pictură, chiar şi în spatele „Mona Lisei‟ ar mai exista ceva. În anul 2017, omul de ştiinţă Pascal Cote a dezvăluit că a descoperit imaginea unei femei sub suprafaţa tabloului „Mona Lisa‟ al lui Leonardo da Vinci. Mai mult de un deceniu i-a luat să afle cine ar putea fi femeia! El spune că ar fi vorba despre o femeie din Florenţa, dar alţi specialişti îl contrazic şi sunt de părere că ar fi doar de „prima schiţă‟ a Mona Lisei.

2 mona lisa jpg jpeg

Cine e Bansky?

Bansky este un pseudonim pentru un artist grafitti, regizor de film şi pictor englez. Picturile Bansky sunt recunoscute în multe locuri publice. Pe străzi, pereţi, poduri şi în oraşe din întreaga lume, aceste lucrări au atras atenţia multor oameni. Totuşi, identitatea artistului rămâne un mister. De-a lungul anilor, mulţi oameni au încercat să îl demascheze pe „Bansky‟ şi există multe teorii asupra acestui subiect. Unii spun că artistul de artă stradală Carlo McCormick ar fi Bansky, alţii sunt de părere că la baza lucrărilor ar sta o întreagă grupare artistică.

1 banksy balloon girl london jpg jpeg

Sursă foto: pablopicasso.net, shutterstock, artbio.comRecente

Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg