Mistere încă nerezolvate din lumea artei. Ce se află în spatele Mona Lisei?

5 tabloul mona lisa jpg jpeg

Lumea artei este plină de mistere! De-a lungul timpului, o mulţime de lucrări artistice au atras atenţia cu particularităţile lor realizate parcă fără nicio explicaţie.

Specialiştii au încercat să rezolve multe mistere de pe Planetă, dar până şi cei mai inteligenţi oameni din lume nu au reuşit să înţeleagă unele dintre cele mai celebre opere. Pictura „Mona Lisa‟, „Camera Albastră‟ a lui Picasso sau sculptura „David‟ se află pe lista operelor care au ridicat multe semne de întrebare. Iată care sunt misterele încă neelucidate din lumea artei!

Ce ţine David în mâna dreaptă?

„David‟, pictura care îl reprezintă pe eroul biblic cu acelaşi nume, este o capodoperă realizată între anii 1501 şi 1504, de Michelangelo Buonarroti. Din momentul în care sculptura „David‟ a fost creată, aceasta a atras atenţia multor critici de artă. Unii specialişti spun că în mâna stângă a lui David se află o bibilică, iar alţii sunt de părere că este o armă, deoarece pe mâna lui David sunt prezente multe vene şi se presupune că doar o armă ar putea fi strânsă atât de puternic.

4 david jpg jpeg

Ce se află sub „Camera albastră‟?

stanga
dreapta
4 david jpg jpeg
3 the blue room jpg jpeg
2 mona lisa jpg jpeg
1 banksy balloon girl london jpg jpeg

Pablo Picasso a realizat în 1901 pictura „Camera albastră‟, un tablou apreciat în lumea artei. Oamenii de ştiinţă au descoperit, în anul 2014, că această creaţie a fost pictată peste un alt tablou, ce reprezintă un bărbat cu papion şi cu capul sprijinit în palme. Nu este ceva neobişnuit ca un artist să refolosească o pânză, însă un mister rămâne identitatea bărbatului din lucrare. Unii speculează că ar putea fi dealerul de artă care i-ar fi găzduit prima expoziţie a lui Picasso în anul 19011, alţii spun că ar fi un simplu portret al unui om obişnuit.

3 the blue room jpg jpeg

Există o altă pictură la baza tabloului Mona Lisa?

Se pare că nu doar sub pictura „Camera Albastră‟ ar mai fi o pictură, chiar şi în spatele „Mona Lisei‟ ar mai exista ceva. În anul 2017, omul de ştiinţă Pascal Cote a dezvăluit că a descoperit imaginea unei femei sub suprafaţa tabloului „Mona Lisa‟ al lui Leonardo da Vinci. Mai mult de un deceniu i-a luat să afle cine ar putea fi femeia! El spune că ar fi vorba despre o femeie din Florenţa, dar alţi specialişti îl contrazic şi sunt de părere că ar fi doar de „prima schiţă‟ a Mona Lisei.

2 mona lisa jpg jpeg

Cine e Bansky?

Bansky este un pseudonim pentru un artist grafitti, regizor de film şi pictor englez. Picturile Bansky sunt recunoscute în multe locuri publice. Pe străzi, pereţi, poduri şi în oraşe din întreaga lume, aceste lucrări au atras atenţia multor oameni. Totuşi, identitatea artistului rămâne un mister. De-a lungul anilor, mulţi oameni au încercat să îl demascheze pe „Bansky‟ şi există multe teorii asupra acestui subiect. Unii spun că artistul de artă stradală Carlo McCormick ar fi Bansky, alţii sunt de părere că la baza lucrărilor ar sta o întreagă grupare artistică.

1 banksy balloon girl london jpg jpeg

Sursă foto: pablopicasso.net, shutterstock, artbio.comRecente

Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg
Kate Middleton în verde OK Mag jpg
andreea mantea
profetie   shutterstock 430507258 jpg
minciuna   shutterstock 1929158141 jpg
kim kardashian fata jpg
aursiargintaec@clickpentrufemei ro jpg
ZM RO elderflower Advertorial 900x500px LO 01 1 jpg
Vedete jpg
Angelina Jolie si copiii jpg
Hamlet jpg
horoscopul verii shutterstock 2146570531 jpg
Estee Lauder profimedia 0101843304 jpg
vis   cuplu   heart g2606d5f48 1280 jpg
Nicole Kidman si Tom Cruise jpg
Mark Twain jpg
foto vladimir putin jpg