Motivele pentru care piesele muzicale au 3 minute. Ce explică tendinţa continuă de scurtare a melodiilor?

1 cd g187a31050 1280 jpg jpeg

Probabil ai observat că, în general, piesele muzicale au aproxiamativ trei minute. Această durată nu a fost aleasă întâmplător. Tendinţa unor artişti este de a o reduce, chiar dacă tehnologia le permite înregistrarea şi difuzarea unor melorii mai lungi.

Primele înregistrări muzicale au fost făcute la începutul secolului al XX-lea. Acelea care aveau 78 de rotaţii pe minut au devenit rapid norma. Cele mai populare dimensiuni ale discurilor au fost cele de 25 cm. Acestea puteau stoca piese de aproximativ trei minute pe fiecare parte. Existau şi unele de 30 cm care aveau spaţiu pentru melodii de 4-5 minute pe fiecare parte. Pentru a convinge radiourile să difuzeze anumite piese şi lumea să cumpere discurile, muzicienii au fost nevoiţi să respecte limita de timp impusă de suportul pe care era înregistrată muzica lor.

La sfârşitul anilor `40, a apărut discul de 45 de rotaţii pe minut, un disc de dimensiuni mai mici, mai ieftin, realizat din vinil, pe care nu se putea înregistra mai mult de trei minute de muzică pe fiecare parte. Discurile LP, de lungă durată, au fost realizate puţin după aceea, dar a fost mult mai uşor pentru posturile de radio să redea melodii din anii `45.

Hituri care au devenit excepţii de la regulă

Bob Dylan a lansat în anul 1965 piesa „Like a Rolling Stone‟ care are o durată de peste şase minute. Cum posturile de radio au difuzat iniţial varianta scurtă, de trei minute, admiratorii artistului le-au copleşit cu apeluri care solicitau versiunea completă. Astfel, „Like a Rolling Stone‟ a devenit un hit radio. De cele mai multe ori, pentru a lansa mai uşor o piesă, artiştii au preferat să facă o variantă mai scurtă, pentru difuzare pe posturile de radio. A fost şi cazul piesei „Heroes‟ al lui David Bowie, lansat în anul 1977. Fanii erau invitaţi să cumpere LP-ul pentru a asculta varianta de şase minute.

Citeşte şi:

Renunţi rapid la mişcare când vrei să slăbeşti? Muzica pe care o asculţi îţi poate influenţa decizia

Care este cel mai lung cântec înregistrat vreodată? Durează câteva zile să-l asculţi!

Există posibilitatea creării unor piese mai lungi, dar se impun cele scurte

Tehnologia muzicală a evoluat, trecând de la discuri la casete şi CD-uri. S-a păstrat însă durata de trei minute pentru melodiile pop. Acest lucru se datorează şi faptului că posturile de radio pot încadra mai multe reclame într-o emisiune dacă piesele rămân scurte. Şi casele de discuri favorizează single-urile mai scurte, pentru că acelea mai lungi nu impuneau verificări mai mari de drepturi de autor. În plus, s-a observat că ascultătorii de muzică pop preferă piesele scurte.

Muzicii digitală pare să facă loc pentru melodii pop mai lungi decât înainte. Motivele? Nu există atât de multe restricţii fizice, ca dimensiunea unui suport de înregistrare. Mai mult, milioane de oameni postează pe reţelele sociale melodii pop, ceea ce face radioul să nu mai fie singura cale de a difuza muzică. În ciuda acestui fapt, sunt mai puţin agreate piesele de şase minute. De fapt, multe piese au o durată mai mică de trei minute. „Ghost‟ al lui Justin Bieber are doar două minute şi 33 de secunde. Tendinţa de concizie este explicată prin perioadele de atenţie mai scurte şi influenţa reţelelor sociale. În prezent, succesul se raportează mai puţin la vânzări şi mai mult la numărul de fluxuri care contează doar dacă cineva ascultă 30 de secunde dintr-o melodie. Dacă artiştii pot avea mai multe melodii transmise în flux simultan vor avea şi succes, chiar dacă aceasta înseamnă să aibă melodii mult mai scurte.Recente

new amsterdam 2 png
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
2 copii print george printesa charlotte png png
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg