Nici extrovertit, dar nici introvertit? 5 semne că poţi să fii ambivert

1 personalitate jpg jpeg

Auzim des multe persoane care se caracterizează a fi „extrovertite‟ sau „introvertite‟, dar ce se întâmplă cu oamenii care nu se încadrează în nicio categorie? Teoria de specialitate scrie despre existenţa persoanelor ambiverte!

Poate sună complicat, dar ambiverţii se recunosc atât în persoanele introvertite, cât şi în persoanele extrovertite. Un exemplu bun, sunt persoanele ambiţioase, care îşi ating scopurile, fără prea multe manifestări, precum extrovertiţii şi fără să fie extrem de liniştite, aşa cum sunt persoanele introvertite.

O modalitate bună de a afla în ce categorie te încadrezi, este să observi ce alegi să faci la finalul zilei, când eşti obosit. Alegi să te relaxezi la o întâlnire cu prietenii sau preferi să stai singur? Extrovertiţii se relaxează mereu alături de prietenii lor, iar introvertiţii aleg de puţine ori să petreacă timp cu aceştia. Ambiverţii în schimb, reuşesc să fie flexibili, indiferent de situaţie. Iată câteva semne că şi tu te poţi încadra în această categorie!

Ştii când să vorbeşti în public

Introvertiţii vorbesc în public, în cazuri rare, atunci când situaţia o cere, în schimb extrovertiţii adoră să fie în centrul atenţiei şi să îşi spună părerea, în orice context. Ambiverţii sunt înclinaţi mai mult să îşi spună părerea, însă ştiu când este momentul să tacă sau să vorbească, spre deosebire de extrovertiţii, care parcă tot timpul ar avea ceva de spus. 

Eşti o persoană flexibilă

Dacă eşti ambivert, te poţi comporta ca un introvertit, dar şi ca un extrovertit. Spre exemplu, te poţi mula uşor după o persoană, în funcţie de context, poţi asculta cu atenţie o persoană în timp ce te afli doar tu cu ea, dar în acelaşi timp, îţi place şi să fii în centrul atenţiei, atunci când te afli în mulţime. Ambiverţii fac acest lucru în mod natural, ei ştiu cum să se adapteze atunci când circumstanţele o cer.

Eşti mereu indecis

În cazul în care te încadrezi în această categorie, este posibil să îţi lipsească obiectivele şi direcţiile fixe. Fiind o persoană flexibilă, îţi este mai uşor să te mulezi după alte persoane, să scapi din vedere obiectivele proprii şi să fii mai indecis.

Eşti imprevizibil

Pentru că poţi fi indecis, poţi fi totodată şi imprevizibil, lucru care îi poate deruta pe cei din jurul tău. Persoanelor ambiverte li se poate întâmpla să ia decizii la secundă, fiind influenţate de cei din jurul lor.

Nu îţi plac deciziile simple

Deciziile simple s-ar putea să fie epuizante pentru tine. Ambiverţii consumă multă energie pe lucrurile pe care le fac. Cunoscându-se pe ei înşişi, introvertiţii se pot decide cu uşurinţă să reunţe la un eveniment, deoarece ei ştiu din start că nu le plac petrecerile. Un ambivert, în schimb, este mai stresat de această decizie simplă şi consumă multă energie până când se decide ce să facă cu adevărat.

Sursă foto: Shutterstock



Recente

Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock jpg
nunta jpg
UNTOLD BAC DE 10 4x5 1 jpg
kourtney kardashian travis barker (3) jpg
launch app jpeg
neversea png
pietre la rinichi  jpg
Jennifer Lopez  sursa foto   Shutterstock jpg
sosete negre in avion jpg
singuratate jpg
p  7 Joe Biden WC jpg
Angelina Jolie tatuaje jpg
Cantaretul Usher jpg
Albert Einstein jpg
Printesa Diana  jpg
Blonda de la Drept jpeg
Nativii care gestioneaza bine banii  Sursa foto shutterstock 2425256631 jpg
Oprah: Eşecul este un bun profesor dacă ştii să înveţi din el  jpeg
Printesa Diana a murit în 1997 la numai 36 de ani jpeg
The Beatles  Shutterstock jpg