O pisică, primar în Alaska timp de aproape 20 de ani!

Primarul Stubbs (n.r. Ciot, în traducere liberă) a condus orașul Talkeetna, din Alaska, care are o populație de numai 900 de oameni, timp de 18 ani. Nu este vorba despre o persoană, ci despre un patruped. O pisică mai exact, care a fost primar timp de aproape două decenii, ne informează CNN.

image

Pisica de culoare portocalie a fost denumită Ciot pentru simplul motiv că nu avea coadă. Nimic nu-i întrerupea ei siesta în după-amiezile plăcute și leneșe, ea nu-i deranja pe oameni, iar oamenii nu o derajau pe ea. Însă dormea toată ziua sau își făcea treaba?

Ciot și-a câștigat primul mandat când nu era decât un moț de pisică, printre alți frați de-ai ei, într-o cutie de carton, susține Smithsonian Magazine. Cutia cu pricina ajunsese, cum-necum, în fața magazinului principal din orașul Talkeetna și de-aici povestea incredibilă a pisicii-primar.

Toate aceste lucruri se întâmplau cândva în 1998, când oamenii din oraș au trecut numele lui Ciot pe lista candidaților la primărie, pentru că erau dezamăgiți de opțiunile bipede pe care le aveau. Putem romanța noi cât vrem povestea, realitatea e că orașul din Alaska nu are un primar adevărat, fiecare cetățean se descurcă de capul lui în localitatea respectivă, iar Ciot a devenit primarul onorific al orașului, o figură simbolică din Talkeetna.

Adevărul e că Ciot n-a crescut niciodată taxele și impozitele, vizita adesea clădirile din jur și se implica cât putea de mult în activitățile de zi cu zi ale afacerilor și instituțiilor din zonă. Prefera mai ales restaurantele și pizzeriile. Singurul lucru de care se făcea vinovat e că dormea și bea alcool în timpul programului. Își băga câte o lăbuță în paharele cu margarita și vin și apoi își lingea lăbuța mulțumită.

image


Foto - Shutterstock
Tocmai pentru că se bucura de o carieră politică înfloritatoare, Ciot a fost propus candidat în cursa pentru Senat din SUA, din partea Alaskăi. A pierdut alegerile, din păcate. Însă s-a bucurat nespus că a revenit la rutina sa – să bage sperieții în cățeii din oraș, pe care-i alerga furioasă.  

Ciot a fost la conducerea orațului timp de 18 ani, până a murit, în iulie 2017, susține Smithsonian Magazine. Despre puțini primari se poate spune că au fost atât de iubiți ca Snubbs! N-a impus reguli stricte, era admirat de toată lumea și a supraviețuit unei tentative de asasinat. În 2013, a fost atacată de un cățel, care i-a perforat plămânul. A supraviețuit, într-un final, și a mai condus orașul timp de patru ani!



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg