De ce pisica adoră să doarmă la picioarele tale? Motivele te vor surprinde

1 shutterstock 1880975251 jpg jpeg

Iubitorii de animale, mai ales cei care sunt proprietari de pisici ştiu foarte bine plăcerea acestora de a se cuibări în patul stăpânului şi de a se ghemui la picioarele lui. Ce explicaţie surprinzătoare au dat specialiştii acestui obicei banal în aparenţă?

Fie că ţipeşti puţin la prânz sau în faţa televizorului, fie că te întinzi în pat pentru somnul de noapte, pisica stă pe lângă tine. Care să fie motivele? În timpul zilei, felinele preferă să se ghemuiască lângă stăpânii lor, pentru a profita de toată atenţia şi apropierea acestora. Aşa se simt mai puţin vulnerabile. Este posibil să fi observat că noaptea pisicilor le place să stea la picioarele tale. Te-ai întrebat vreodată de ce? Erin Askeland, consultant în sănătatea şi comportamentul animalelor pentru Camp Bow Wow oferă nişte explicaţii la care nu te-ai fi aşteptat.

Este mereu gata să acţioneze în caz de pericol

Ai crede că pisicile preferă să se ghemuiască la picioarele stăpânilor doar pentru a le fi aproape, dar consultatul Askeland este de altă părere: „Când o pisică se duce la culcare, are garda coborâtă şi este conştientă că este mai vulnerabilă, aşa că alege să doarmă la picioarele celui care are cea mai mare grijă de ea pentru securitate şi siguranţă, pentru a te alerta dacă simte o ameninţare, dar şi pentru a-şi proteja stăpânii‟.

Pisica vrea să aibă grijă de tine când doarme la picioarele tale, dar şi pentru a putea părăsi camera într-o clipă în caz de pericol. „Marginea patului oferă o evadare mai rapidă, care face parte din instinctele unei pisici, spre deosebire de situaţia în care ar sta în braţele tale sau sub o pătură‟, a spus Askeland care a adăugat: „Adesea, capul patului este în partea centrală a dormitorului, aşa că îi oferă pisicii o vedere de sus, un loc confortabil în care să se întindă şi posibilitatea de a se mişca rapid în orice direcţie‟.

Citeşte şi:

Ce gândesc pisicile despre oameni, de ce miaună şi de ce reacţionează toate la sunetul „pis-pis-pis“

TEST Un câine sau două pisici? Ce spune despre tine ce vezi prima dată în imagine

Pisicile se ataşează de cea mai afectuoasă persoană a casei

Chiar dacă unele pisici par distante, reci, ele observă care dintre cei dinn casă sunt mai afectuoşi şi, mai precis, care este persoana care are cea mai mare grijă de ea. Nu întâmplător, va sta aproape de aceasta atunci când se odihneşte sau se simte vulnerabilă, dar şi când acea persoană nu se simte bine. „Chiar dacă pisicile sunt fiinţe independente, sunt pasionate de acela care le asigură hrana şi sunt destul de sociale. Îşi dau seama cine le lasă mâncare, apa şi o îngrijeşte, cine se joacă cu ele şi le acordă atenţie, aşa că vor căuta acea persoană care le oferă afecţiune şi o oferă la schimb‟, a explicat consultantul Erin Askeland comportamentul felinelor.

Până la urmă, orice animal de companie se bazează pe acea persoană din casă care are cea mai mare grijă de el, pentru a supravieţui. Pisicile se pot folosi de acea persoană şi pentru a simţi căldura acesteia. Acesta poate fi motivul pentru care unele pisici se cuibăresc în braţele stăpânului sau stau la picioarele acestuia în timpul nopţii. Pe măsură ce temperatura corpului stăpânului se schimbă, pisica se poate muta în locuri mai calde sau mai reci, după cum simte nevoia.

FOTO: ShutterstockRecente

sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg
Lupta impotriva virusurilor   Alimente care iti vor proteja sistemul imunitar jpg
Un nou trend pe TikTok  Banda izolatoare pentru un somn mai bun   Sursa foto Shutterstock jpg
Ce tip de sport se potriveste zodiei tale   Sursa foto Shutterstock jpg
Coafuri la modă în toamna lui 2022   Sursa foto Shutterstock jpg
Cum poti porni un business in industria de beauty sfaturi si trucuri pretioase jpg
Eva Pavel Catalin Botezatu jpg
labute patrupezi plimbare foto shutterstock 1530537530 jpg
copil cu tulburare obsesiv compulsiva shutterstock 614822087 jpg
Trucuri de stil pentru minione inspirate din vestimentaţia reginei Elisabeta a II a   Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei ro amr taha buKesU5Bpy8 unsplash jpg