Originile celor mai importante tradiţii de Crăciun. De când se obişnuieşte ornarea unui brad sau colindatul

1 daven hsu 1 nytkp 9rm unsplash jpg jpeg

Nicio sărbătoare de Crăciun n-ar fi completă fără bradul împodobit sau fără colinde, probabil pentru că acele tradiţii au început cu sute de ani în urmă.

Multe dintre cele mai populare tradiţii de Crăciun de astăzi datează din cele mai vechi timpuri. Tradiţiile clasice de sărbătoare sunt împărtăşite de întreaga lume. Întrucât multe tradiţii datează din cele mai vechi timpuri, Crăciunul de astăzi n-ar fi acelaşi fără istoria care a făcut ca sărbătoarea să fie ceea ce este. Însăşi tradiţia de a sărbători Crăciunul pe 25 decembrie datează din secolul al III-lea. Biblia nu specifică data naşterii lui Iisus, iar primii creştini au dezbătut subiectul mult timp. Unele surse spun că dată a fost aleasă în mod intenţionat pentru a coincide cu un ritual păgân de solstiţiu de iarnă care avea loc în aceeaşi zi şi care era făcut în onoarea zeului agriculturii, Saturn. Descoperă care au fost începuturile altor tradiţii de Crăciun în cele ce urmează!

Bradul de Crăciun, decorat prima oară în Estonia şi Letonia

Despre copacii veşnic verzi care sunt folosiţi în mod obişnuit ca pomi de Crăciun s-a crezut mult timp că aduc noroc, deoarece îşi păstrează aspectul chiar şi în toiul iernii. Bradul de Crăciun modern poate fi o tradiţie preluată de la luteranii germani în secolul al XVII-lea.

Păgânii îşi decorau casele cu ramuri de brad ca semn că primăvara va veni din nou. Romanii au plantat brazi în jurul templelor pentru a-l cinsti pe Saturn, zeul agriculturii. Prima dată când veşnicul a fost folosit ca pom de Crăciun a fost fie în Tallinn, Estonia, fie în Riga, Letonia. Nu se ştie sigur, pentru că ambele oraşe susţin acelaşi lucru. În secolul al XVI-lea, creştinii germani au adus copacii în casele lor ca simbol al vieţii veşnice. Când s-a dus vestea că regina Victoria a dorit un brad de Crăciun în palatul ei, practica s-a răspândit în Anglia şi America.

Mersul la colindat are rădăcini în epoca medievală

Cântarea cântecelor de Crăciun este de mult timp o tradiţie în perioada sărbătorilor. Multe colinde religioase datează din epoca medievală, la fel ca şi practica vizitării vecinilor pentru a le ura multă sănătate. Totuşi, tradiţia legată de colindele de Crăciun a început din secolul al XIX-lea. Cântecele au devenit populare pe măsură ce sărbătoarea a devenit mai populară

Tradiţia de a trimite felicitări de Crăciun a început în Anglia

Fie că îţi realizezi propria felicitare de Crăciun cu o fotografie de familie, fie că o cumperi pentru a o trimite celor dragi aflaţi la depărtare,  felicitarea de Sărbători este o tradiţie care începe să fie folosită tot mai mult în mediul virtual din dorinţa noastră de a transmite rapid mesaje.

Prima felicitare oficială de Crăciun a fost trimisă în anul 1843, în Anglia şi avea un mesaj simplu: „Îţi urez un Crăciun fericit şi un An Nou fericit!”. Sir Henry Cole şi-a dorit să găsească o modalitate de a trimite o felicitare de sărbători prietenilor săi fără a fi nevoie să scrie scrisori individuale. A tipărit 1.000 de felicitări ilustrate cu mesajul său. Acesta a fost începutul felicitărilor de Crăciun, care nu este prea departe de ceea ce facem astăzi. Ideea trimiterii prin poştă a unei felicitări de Sărbătorile de iarnă a prins treptat atât în Marea Britanie, cât şi în SUA,apoi în întreaga lume.

Se aşezau coroniţe la uşă din antichitate

La vechii greci şi la romani exista obiceiul de aşeza pe uşa de la intrarea în casă coroniţe de flori. Coroniţele de brad folosite de Crăciun au căpătat o semnificaţie creştină datorită formei circulare care reprezenta viaţa eternă, în timp ce frunzele şi fructele de pădure roşii ale coroniţei amintesc de jertfa lui Hristos, de coroana Sa de spini şi sânge. Coroanele de astăzi, care au de la flori şi fructe până la decoraţiuni de sticlă şi panglici, sunt cel mai adesea văzute ca o tradiţie seculară de iarnă.Recente

ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg