Pantofii roşii, purtaţi de Judy Garland în “Vrăjitorul din Oz”, furaţi şi găsiţi de FBI după 13 ani!

5 1fotojet jpg jpeg

FBI a recuperat perechea de pantofi pe care Judy Garland a purtat-o în filmul “Vrăjitorul din Oz”, în 1939. Se pare că încălţămintea respectivă este considerată una dintre cele mai valoroase suveniruri de la Hollywood.

În 2018, cei de la FBI au anunţat că au găsit perechea de pantofi roşii care a apărut în faimosul film realizat de Metro-Golden-Meyer în 1939. Fuseseră daţi dispăruţi de 13 ani!

CNN a dezvăluit că poliţiştii FBI, împreună cu alţi agenţi federali din Chicago, Atlanta şi Miami, au organizat o întreagă operaţiune de recuperare a celebrilor pantofi roşii. Se pare că totul a fost posibil cu ajutorul unui bărbat, care l-a contactat pe agentul de asigurări ai pantofilor şi i-a spus că îl poate ajuta să-i găsească.

stanga
dreapta
2 pantofi 1 jpg jpeg
3 pantofi jpg jpeg
4 fotojet jpg jpeg

Întreaga operaţiune s-a mutat în Minneapolis deoarece poliţiştii aveau acolo numeroşi suspecţi şi au fost nevoiţi să continue investigaţia acolo. Şi bine au făcut, pentru că au avut, în sfârşit, rezultatul mult dorit!

Faimoşii pantofiori, asiguraţi pentru 1 milion de dolari, sunt doar una dintre cele patru perechi de încălţări purtate de Garland în film. Au fost furaţi în august 2005, din Muzeul Judy Garland, deschis în 1975 în casa în care actriţa a locuit în copilărie, în Grand Rapids, Minnesota.

La acea vreme, nu au existat amprente sau camere de vedere care să uşureze munca poliţiştilor. Se ştia doar că hoţul a intrat prin uşa din spate, a spart geamul din plexiglas, care proteja încălţările, şi a lăsat în urma sa doar câteva paiete roşii.

The Herald Review susţine că pantofiorii erau împrumutaţi, timp de 10 săptămâni, pentru Festivalul Judy Garland, de la proprietarul lor, Michael Shaw, care locuieşte în Hollywood, California. Acesta este un colecţionar de obiecte din Oz şi a cumpărat nepreţuita pereche în 1970, de la Kent Warner, pentru suma de 2.500 de dolari.

“Pur şi simplu, am simţit că mi se face rău când am primit acel telefon şi am fost informat că s-au furat pantofii”, a declarat Shaw în 2015, pentru Newsweek. “Eu avusesem grijă de ei timp de 35 de ani!”, a conchis acesta.

Bine că faimoasa pereche de pantofi din “Vrăjitorul din Oz” s-a găsit şi a fost înapoiată proprietarului lor, chiar dacă a trecut mai mult de un deceniu până să se întâmple minunea!

Foto - The Wizard of Oz (1939)Recente

horoscop shutterstock 1913521300 jpg
vedete serioase jpg
J Lo jpg
Coperta CPF 11 jpeg
kardashian1 jpg
Festivalul Opera Copiilor OCC JPG
Bobby Brown si Whitney Houston jpg
luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg