Pantofii roşii, purtaţi de Judy Garland în “Vrăjitorul din Oz”, furaţi şi găsiţi de FBI după 13 ani!

5 1fotojet jpg jpeg

FBI a recuperat perechea de pantofi pe care Judy Garland a purtat-o în filmul “Vrăjitorul din Oz”, în 1939. Se pare că încălţămintea respectivă este considerată una dintre cele mai valoroase suveniruri de la Hollywood.

În 2018, cei de la FBI au anunţat că au găsit perechea de pantofi roşii care a apărut în faimosul film realizat de Metro-Golden-Meyer în 1939. Fuseseră daţi dispăruţi de 13 ani!

CNN a dezvăluit că poliţiştii FBI, împreună cu alţi agenţi federali din Chicago, Atlanta şi Miami, au organizat o întreagă operaţiune de recuperare a celebrilor pantofi roşii. Se pare că totul a fost posibil cu ajutorul unui bărbat, care l-a contactat pe agentul de asigurări ai pantofilor şi i-a spus că îl poate ajuta să-i găsească.

Întreaga operaţiune s-a mutat în Minneapolis deoarece poliţiştii aveau acolo numeroşi suspecţi şi au fost nevoiţi să continue investigaţia acolo. Şi bine au făcut, pentru că au avut, în sfârşit, rezultatul mult dorit!

Faimoşii pantofiori, asiguraţi pentru 1 milion de dolari, sunt doar una dintre cele patru perechi de încălţări purtate de Garland în film. Au fost furaţi în august 2005, din Muzeul Judy Garland, deschis în 1975 în casa în care actriţa a locuit în copilărie, în Grand Rapids, Minnesota.

La acea vreme, nu au existat amprente sau camere de vedere care să uşureze munca poliţiştilor. Se ştia doar că hoţul a intrat prin uşa din spate, a spart geamul din plexiglas, care proteja încălţările, şi a lăsat în urma sa doar câteva paiete roşii.

The Herald Review susţine că pantofiorii erau împrumutaţi, timp de 10 săptămâni, pentru Festivalul Judy Garland, de la proprietarul lor, Michael Shaw, care locuieşte în Hollywood, California. Acesta este un colecţionar de obiecte din Oz şi a cumpărat nepreţuita pereche în 1970, de la Kent Warner, pentru suma de 2.500 de dolari.

“Pur şi simplu, am simţit că mi se face rău când am primit acel telefon şi am fost informat că s-au furat pantofii”, a declarat Shaw în 2015, pentru Newsweek. “Eu avusesem grijă de ei timp de 35 de ani!”, a conchis acesta.

Bine că faimoasa pereche de pantofi din “Vrăjitorul din Oz” s-a găsit şi a fost înapoiată proprietarului lor, chiar dacă a trecut mai mult de un deceniu până să se întâmple minunea!

Foto - The Wizard of Oz (1939)Recente

Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg