Paradisul pe pământ! Trei locuri din lume unde nu există legi. Unul dintre ele se află în SUA

2 shutterstock 1130087303 jpg jpeg

Legile au fost făcute pentru a-i proteja pe oameni, ca să prevină abuzuri şi să fie conduse societăţile. Lipsa legilor poate duce la haos, la infracţiuni de tot felul, care să pună viaţa oamenilor în pericol. Însă asemenea libertate totală nu este nemaiîntâlnită în lume. Ea există chiar şi-n momentul de faţă în anumite colţuri de planetă.

În Roma Antică, exista o sărbătoarea ţinută în onoarea zeului Saturn, în timpul căreia oamenii erau liberi să se manifeste cum voiau ei fără să suporte consecinţe. Aceştia purtau haine ciudate, îşi insultau apropiaţii, urmăreau diverse persoane cărora le aplicau orice fel de tratament doreau. Pe durata întregii săptămâni speciale, se ajungea adesea la acte de violenţă pentru care nimeni nu plătea. Asta se poate întâmpla când nu se respectă legile. Însă, aporoape peste tot pe pământul acesta, există un set bine cunoscut de reguli, care sunt respecate, în mare parte, de cetăţeni. Cu mici excepţii totuşi...

Oraşul Slab se află în Imperial County din California, iar suprafaţa sa vastă a găzduit Camp Dunlap, o bază militară americană. Clădirile aflate pe acea bucată de pământ au fost demolate în 1956, însă nu în totalitate, parte din fundaţiile lor fiind vizibile şi-n ziua de azi.

Locul respectiv a fost descoperit de câţiva muncitori care lucrau la o fabrică din apropiere şi care au considerat că-şi pot amenaja locuinţa mai aproape de serviciul lor. De-a lungul anilor, tot mai mulţi oameni s-au stabilit acolo, formându-se o comunitate deja. Cu toate că acest oraş face parte din California, este prea izolat pentru a putea fi locuit în condiţii bune. Aşadar n-a fost niciodată dezvoltat. Suprafaţa respectivă n-are apă potabilă şi nici curent electric, iar locuitorii din Slab sunt lăsaţi de izbelişte de autorităţile americane să aibă singuri grijă de ei.

Numărul locuitorilor permanenţi s-a ridicat la câteva sute, conform Smithsonian Magazine, şi, în lipsa legilor, aceştia au ajuns la nişte înţelegeri între ei pentru a putea funcţiona mai bine. “Nu ne băgăm în treaba altuia decât dacă ne fură câte ceva…”, explică unul dintre locuitori. În rest, libertate totală!

În 1959, a fost semnat Tratatul Antarctic, care presupune ca acel continent să fie folosit în scopuri ştiinţifice şi doar în interesul instalării şi menţinerii păcii. Însă, chiar şi aşa, rămâne la dispoziţia tuturor. Continentul Antarctica nu are legi, doar acest tratatat care este respectat de ţările care l-au semnat. Pentru restul, din nou libertate totală!

Antarctica nu are guvern, fiind un loc izolat de milioane de ani. Din momentul în care a fost descoperit, nu există locuitoţi permanenţi, doar câteva baze ştiinţifice temporare în care se desfăşoară muncă de cercetare. Pe lângă oamenii de ştiinţă care fac studii şi experimente acolo, mai sunt şi turiştii care vizitează ocazional locul inedit. Atât.

Bir Tawil este o suprafaţă de pământ care nu este a nimănui. Se află lângă Sudan şi Egipt, însă niciuna dintre ţări nu vrea să aibă nimic de-a face cu el. Este extrem de dificil să ajungi acolo, fiind în mijlocul pustietăţii, şi nu este decât o bucată de teren arid, după cum ne informează Atlas Obscura.

La fel care celelalte locuri, nici Bir Tawil nu are locuitori permanenţi şi, implicit, niciun guvern care să conceapă şi să instaureze vreun set de legi. Motivul pentru care nici Sudan, nici Egipt nu-l vor este că cele două state nu se înţeleg cu privire la trasarea graniţei între cele două ţări.

Foto - Shutterstock



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg