Paraziţi, muşte şi păianjeni deveniţi faimoşi. Astfel de insecte poartă numele unor celebrităţi!

1 22222 jpg jpeg

Îşi pun numele pe parfumuri, colecţii vestimentare sau de accesorii, cosmetice sau diverse obiecte de uz casnic şi este o adevărată onoare pentru staruri să ştie că există flori superbe şi animale simpatice care le poartă numele. Dar oare ce reacţie au avut când au aflat că un cercetător a decis să numească o vieţuitoare înfricoşătoare sau enervată după ei?

Fie că se simte flatată sau nu, Shakira are un parazit care-i poartă numele. Cum de s-a ajuns ca un organism care trăieşte şi se hrăneşte pe seama altui organism să se numească Shakira? Ei bine, s-a constatat că parazitul respectiv determină gazda sa să mişte aprig din şolduri odată ce e locuită de el. Aleiodes shakirae face ca gazda sa, o omidă cel mai adesea, să se înconvoaie şi să-şi răsucească abdomenul întocmai ca faimoasa cântăreaţă şi dansatoare.

Nici Beyoncé n-a scăpat de asemenea „onoare”. Scaptia boyonceae este o muscă cu nişte culori ieşite din comun – este neagră aproape complet şi cu posteriorul galben strident. Posteriorul deosebit al muştei i-a făcut pe cercetători să se gândească la hitul trupei Destiny's Child, Bootylicious, şi să ajungă să denumească insecta după liderul fostei trupe de fete.

Bono de la U2 are un păianjen cu numele lui, care este în strânsă legătură de numele unuia dintre albumele lui de succes. Aptostichus bonoi este nativ din parcul naţional Joshua Tree, lucru care i-a determinat pe oamenii de ştiinţă să-l denumească pe păianjen după liderul trupei U2, care a scos, în 1987, albumul The Joshua Tree .

Atunci când a fost descoperită viespea cunoscută azi sub numele Conobregma bradpitti, cercetătorul respectiv şi-a dorit să poarte numele idolului său, Brad Pitt. Se pare că omul de ştiinţă cu pricina chiar avea un afiş cu faimosul actor în laboratorul său în momentul în care a făcut marea descoperire.

Există un păianjen marin care a fost denumit după Bob Marley şi una dintre melodiile lui faimoase, "High Tide or Low Tide". Cum păianjenul respectiv trăieşte într-un habitat cu maree, i s-a spus Desis bobmarleyi.

Metallichneumon neurospastarchus este o viespe care a fost denumită după Metallica datorită unui albun scos de faimoasa trupă rock. Cel de-al doilea nume al vieţuitoarei ne duce cu gândul la albumul Master of the Puppets. "Neurospastarcus" este cel care manevrează marionetele, în limba greacă, şi face referire la gazda viespei parazitare, care este lipsită de viaţă şi fără activitate cerebrală.

Foto - ShutterstockRecente

Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg