Parolele pe care nu ar trebui să le folosești pe Internet. Sunt slabe și ușor de ghicit!

Trăim într-o eră digitală, în care protejarea conturilor din mediul online este crucială. Pentru a evita un atac cibernetic, este necesar să folosești parole puternice și să le eviți pe cele mai simple, ușor de ghicit de către infractori. Iată o parte dintre cele mai slabe parole din lume! 

image

În mod surprinzător, oamenii încă folosesc parole ușor de ghicit, ceea ce înseamnă că informațiile lor personale sunt vulnerabile la atacurile cibernetice. Aceste parole comune sunt ușor de piratat, așa că evită, pe cât posibil, să le utilizezi! Dacă deja le-ai folosit, schimbă-le și află din acest articol cum să construiești parole sigure pentru conturile tale! 

123456 

Aceasta este cea mai folosită și piratată parolă din lume. Simplitatea sa o face extrem de vulnerabilă la softurile infractorilor care încearcă rapid orice combinație de cifre posibilă. Se folosește adesea, deoarece este ușor de ținut minte, însă vine cu prețul securității! 

Parolă 

În mod ironic, cuvântul „parolă‟ este foarte folosit. Deși mulți oameni presupun că este o alegere inteligentă, pentru o parolă puternică este necesar să se folosească combinații de numere, cifre și cuvinte complexe și creative. 

Citește și acest articol: Cât timp e sănătos să stăm pe rețelele sociale. Riscăm probleme la creier!

Qwerty

O altă parolă ușor de ghicit este „qwerty‟, adică primele litere de pe tastatură, de la stânga la dreapta. Popularitatea acesteia provine din ușurința de tastare, dar asta o face și periculos de previzibilă. 

Vezi și acest articol: Femeia care a avut pierderi de memorie din cauza Internetului. Cum s-a vindecat? 

123456789 

Similar cu „123456‟, această secvență numerică mai lungă este foarte vulnerabilă la atacurile cibernetice. Se folosește des, deoarece există concepția conform căreia o parolă lungă este mai greu de descifrat, dar nu lungima o face a fi ușor de ghicit, ci predictibilitatea. De asemenea, o altă parolă slabă este „123123‟. 

Fotbal 

Termenii populari, precum „fotbal‟ și „maimuță‟, sunt ușor de ghicit, mai ales când sunt relevanți pe scară largă. Infractorii folosesc algoritmi care includ cuvinte și expresii obișnuite, iar astfel de parole sunt foarte slabe în fața atacurilor. 

Te iubesc

Poate că „Teiubesc‟ sună frumos, însă nu este o expresie potrivită pentru o parolă puternică. Este foarte populară, prin urmare se numără printre primele încercări ale infractorilor. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Caline Dion  foto   Instagram jpg
MAGIC IN THE AIR jpg
Hailey Bieber jpg
Tom Cruise i a interzis lui Nicole Kidman 1  foto   Shutterstock jpg
Ryan Reynolds și Blake Lively jpeg
Esta TerBlanche  foto   Shutterstock jpg
Brad Pitt  foto   Shutterstock jpg
Kate Middleton jpeg
Care sunt complexele tale fizice in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 526923172 jpg
Chitaristul trupei The Rolling Stones jpg
Jessie J jpg
Kim Kardashian, copii jpeg
Palatul Buckingham  foto   Shutterstock jpg
Brigitta Gheorghe, de la muzica la arta culinara 1  Sursa foto arhiva personala jpg
Barbosu  Sursa foto arhiva personala jpg
The Simpsons  foto   Imdb jpg
Mirosuri pe care cainii le resping jpg
Spune mi zodia ta si vei afla ce nuanta de ruj te pune in evidenta  Sursa foto shutterstock 2477758069 jpg
loialitate jpg
ben affleck jennifer lopez infidelitate contract prenupțial  Sursa Foto   Shutterstock jpg