Plantele de grădină te scapă de boli

1 47224 original jpg jpeg

Te-ai gândit vreodată că, în afară de rolul decorativ, florile din grădină pot fi cei mai buni prieteni ai tăi în lupta cu anumite boli? Află ce ajutor îţi pot da plantele pe care le cultivi în fiecare primăvară şi în fiecare vară în grădina ta.

Cimbrul,un bun antiseptic

În afară de a fi un excelent condiment,cimbrul este şi un adevărat medicament. Acesta luptă eficient contra infecţiilor. Este vorba de infecţiile pulmonare şi de infecţiile din gât. Totodată,cimbrul este un bun remediu împotriva reumatismului şi combate balonarea. Cimbrul se consumă sub formă de ceai,care se prepară dintr-o linguriţă de plantă marunţită peste care se toarnă 250 de ml de apă clocotită.

Verbena,efect de sedativ

Deşi e cunoscută drept o plantă decorativă foarte frumoasă,verbena are şi proprietăţi vindecătoare. Ceaiul preparat din florile acestei plante combate stările de anxietate,calmează durerile de stomac şi este foarte eficient în lupta cu migrenele. Dacă suferi de reumatism,e indcat să bei în fiecare dimineaţă o cană de ceai de verbena. Se prepară dintr-o linguriţă de flori pisate şi apă.

Lavanda,contra insomniei

Dacă eşti una dintre persoanele care suferă de insomnie,află că există un remediu natural eficient chiar în grădina ta. Este vorba despre lavandă. Ca să scapi de insomnie,e bine să bei ceai de lavandă,de două-trei ori pe zi. Te ajută,de asemenea,şi la eliminarea toxinelor din organism. Lavanda ameliorează durerile de cap şi durerile musculare.

Muşeţelul,prietenul tău

Se ştie încă de pe vremea bunicilor noastre că muşeţelul are nenumărate proprietăţi vindecătoare. Ceaiul din flori de muşeţel,băut de câte două-trei ori pe zi,ameliorarează durerile menstruale,iar,în cazul persoanelor diabetice,ajută la scăderea glicemiei. Totodată,gargara cu infuzie de muşeţel este indicată în tratamentul amigdalitei şi al abceselor. Infuzia se prepară din trei linguriţe de flori macerate la 200 ml de apă. Compresele cu infuzie de muşeţei calmează tenul iritat.Recente

Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
actriță pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Frica de zbor jpg
angelina Jolie foto  Shutterstock jpg
Vedete care sufera de tulburare bipolara Sursa foto shutterstock 1604341012 jpg
Arnold Schwarzenegger jpg
Copii jpg
3 lucruri pentru care oamenii te judeca atunci cand te vad prima data Sursa foto shutterstock 660620350 jpg
Zodiacul pasarilor Sursa foto shutterstock 2170596575 jpg
Apa oxigenata in ureche jpg
Kim Kardashian, Kanye West sursa  Shutterstock jpg
Regele Charles, Camilla Parker jpeg
Avion jpg
Lisa Bonet, Jason Momoa jpg
Celine Dion foto  Shutterstock jpg
Kylie Minogue foto  Shutterstock jpg
Diane Keaton sursa  Shutterstock jpg
Amber Heard 0 jpg
David Beckham, Harper Beckham jpeg
Kim Kardashian jpeg