Povestea din spatele piesei „Man, I Feel Like a Woman‟. Cine a inspirat-o pe Shania Twain

1 shania twain jpg jpeg

„Man, I Feel Like a Woman‟ este una dintre cele mai cunoscute piese din lume. În prezent, a depăşit 240 de milioane de vizualizări pe Youtube şi, de-a lungul timpului, a fost pe buzele multor iubitori de muzică pop. De versurile melodiei s-a ocupat chiar solista Shania Twain, alături de soţul ei de atunci, Robert John Lange.

Lansat în anul 1999, hitul „Man, I Feel Like a Woman‟ este considerat un imn al femeilor puternice. Piesa a primit numeroase recenzii pozitive din partea criticilor de muzică, care au lăudat versurile şi vocea Shaniei Twain. Din punct de vedere comercial, melodia a avut un mare succes, ajungând în topurile cunoscute din întreaga lume. Versurile: „Cel mai bun lucru în a fi femeie / Este privilegiul de a te distra puţin‟ au fost pe buzele tuturor femeilor. Dar ce a inspirat-o cu adevărat pe Shania Twain atunci când a scris celebra piesă?

Nopţile petrecute prin baruri şi-au spus cuvântul

Cântăreaţa a spus că hit-ul lansat în anul 1997, pe care l-a scris împreună cu soţul său, care îi era atunci şi producător, a fost inspirat de nopţile pe care le petrecea alături de prietenii ei, în adolescenţă, în cluburile de gay. Twain era fascinată de bărbaţii care se transformau în femei frumoase. Deşi scria piese de la 10 ani, abia la vârsta majoratului artista s-a mutat în Toronto pentru a se concentra pe cariera muzicală: „Dacă voiam să fac muzică pe termen lung, aici trebuia să fiu‟, a scris ea în autobiografia „From This Moment On‟. În perioada liceului, Shania obişnuia să iasă des în baruri gay alături de prietenii săi: „Madonna era în vogă şi toată lumea îi copia look-ul. Ne-am îmbrăcat ca ea, ne-am pieptănat şi am ieşit cu toţii aşa în oraş, fete şi băieţi. Barurile gay aveau cea mai bună muzică de dans şi cei mai impresionanţi dansatori. Fiind lipsită de experienţă în aplicarea machiajului, m-am minunat cât de mult farmec aveau unii dintre bărbaţi. Arătau superb, cu trăsături definite cu farduri, umbre şi accesorii‟, a scris Shania.

Fascinaţia sa pentru bărbaţii gay a reprezentat pentru artistă inspiraţia pentru celebrul cântec pe care îl scrie câţiva ani mai târziu: „Mulţi bărbaţi cântă: omule, mă simt ca o femeie, doar din distracţie pură. Cred că această melodie a contribuit într-un mod excelent la adunarea tuturor genurilor de oameni, indiferent de orientarea lor sexuală. Numitorul comun este muzica şi asta sparge barierele‟, declara Twain. Indiferent de intenţia ei, cântăreaţa a devenit un idol, mai ales în comunitatea drag queen. Se simte foarte mândră când cineva îşi doreşte să îi imite stilul. Prima dată când a dat peste un reprezentant al acestui gen a fost la un spectacol în Las Vegas: „A fost incredibil. Un artist care, la nivel vizual este foarte expresiv‟, a spus ea.

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: YoutubeRecente

4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer foto  Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg