Povestea din spatele piesei „Man, I Feel Like a Woman‟. Cine a inspirat-o pe Shania Twain

1 shania twain jpg jpeg

„Man, I Feel Like a Woman‟ este una dintre cele mai cunoscute piese din lume. În prezent, a depăşit 240 de milioane de vizualizări pe Youtube şi, de-a lungul timpului, a fost pe buzele multor iubitori de muzică pop. De versurile melodiei s-a ocupat chiar solista Shania Twain, alături de soţul ei de atunci, Robert John Lange.

Lansat în anul 1999, hitul „Man, I Feel Like a Woman‟ este considerat un imn al femeilor puternice. Piesa a primit numeroase recenzii pozitive din partea criticilor de muzică, care au lăudat versurile şi vocea Shaniei Twain. Din punct de vedere comercial, melodia a avut un mare succes, ajungând în topurile cunoscute din întreaga lume. Versurile: „Cel mai bun lucru în a fi femeie / Este privilegiul de a te distra puţin‟ au fost pe buzele tuturor femeilor. Dar ce a inspirat-o cu adevărat pe Shania Twain atunci când a scris celebra piesă?

Nopţile petrecute prin baruri şi-au spus cuvântul

Cântăreaţa a spus că hit-ul lansat în anul 1997, pe care l-a scris împreună cu soţul său, care îi era atunci şi producător, a fost inspirat de nopţile pe care le petrecea alături de prietenii ei, în adolescenţă, în cluburile de gay. Twain era fascinată de bărbaţii care se transformau în femei frumoase. Deşi scria piese de la 10 ani, abia la vârsta majoratului artista s-a mutat în Toronto pentru a se concentra pe cariera muzicală: „Dacă voiam să fac muzică pe termen lung, aici trebuia să fiu‟, a scris ea în autobiografia „From This Moment On‟. În perioada liceului, Shania obişnuia să iasă des în baruri gay alături de prietenii săi: „Madonna era în vogă şi toată lumea îi copia look-ul. Ne-am îmbrăcat ca ea, ne-am pieptănat şi am ieşit cu toţii aşa în oraş, fete şi băieţi. Barurile gay aveau cea mai bună muzică de dans şi cei mai impresionanţi dansatori. Fiind lipsită de experienţă în aplicarea machiajului, m-am minunat cât de mult farmec aveau unii dintre bărbaţi. Arătau superb, cu trăsături definite cu farduri, umbre şi accesorii‟, a scris Shania.

Fascinaţia sa pentru bărbaţii gay a reprezentat pentru artistă inspiraţia pentru celebrul cântec pe care îl scrie câţiva ani mai târziu: „Mulţi bărbaţi cântă: omule, mă simt ca o femeie, doar din distracţie pură. Cred că această melodie a contribuit într-un mod excelent la adunarea tuturor genurilor de oameni, indiferent de orientarea lor sexuală. Numitorul comun este muzica şi asta sparge barierele‟, declara Twain. Indiferent de intenţia ei, cântăreaţa a devenit un idol, mai ales în comunitatea drag queen. Se simte foarte mândră când cineva îşi doreşte să îi imite stilul. Prima dată când a dat peste un reprezentant al acestui gen a fost la un spectacol în Las Vegas: „A fost incredibil. Un artist care, la nivel vizual este foarte expresiv‟, a spus ea.

Sursă foto: Shutterstock / Sursă video: Youtube



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg