Povestea lui Moş Crăciun

1 46888 original jpg jpeg

Mai sunt câteva zile până la Sărbătoarea Naşterii Domnului. Şi pe la noi, dar şi-n Laponia, pregătirile-s în toi. Mii de spiriduşi aleargă de colo-colo: unii împachetează cadouri, alţii citesc de zor scrisori. Doar nu-i puţin lucru să faci ca într-o singură noapte, toţi copiii din lume să primească ceea ce-şi doresc. Şi totuşi, Moşul nu uită niciodată pe nimeni...

Articole pe aceeaşi temă:

I-ai scris deja lui Moş Crăciun?

Cum vine Moşul pe la alţii?

Moş Crăciun este cel mai bătrân om din câţi există. Dacă-l întrebi,poate că nici el nu mai ştie câţi ani are... An de an,îmbracă hainele roşii,îşi piaptănă barba lungă,înhamă renii la sania încărcată cu jucării şi pleacă la copiii din întreaga lume.

Laponia,ţinutul fermecat

Ca să ajungi la el,tocmai în Laponia,trebuie să te-ncumeţi să traversezi nouă mări şi nouă ţări,exact ca-n poveşti. Cine se va nimeri pe acolo va vedea de jur împrejur numai zăpadă-cea mai frumoasă şi mai pufoasă din câte s-au văzut – şi nu va simţi deloc frigul,fiindcă e un ţinut fermecat. În Laponia ninge zi şi noapte,peste brazi,munţi înalţi şi lacuri. Nu se aud decât cântecele păsărilor şi glasurile vesele ale elfilor care construiesc jucării într-o fabrică din lemn.

Mici,mici,dar voinici

Elfii au hăinuţe verzi şi fesuri roşii. Or fi ei mici-îţi ajung cam până la genunchi-,dar asta nu-i împiedică să lucreze cu drag şi spor din zi până-n seara:îmbracă păpuşi în rochiţe,fabrică roboţei,căluţi,maşinuţe şi alte minunăţii,despre care nici nu-ţi trece prin cap că ar putea ieşi din mânuţele lor. În cea mai mare cameră din fabrica năzdrăvană,elfi cu ochelari pe nas citesc sutele de mii de scrisori de la copii. Nu-i treabă uşoară,dar ei fac asta de când se ştiu şi în niciun an,niciun copil cuminte n-a rămas fără cadou. Ei pun etichetele pe daruri,ca Moşul să ştie ce şi cui să ducă.

Cei nouă reni ai Moşului

În Ajun,când toate cadourile sunt gata,Moşul îi înhamă la sania fermecată pe cei nouă reni,după ce i-a hrănit cu ierburi speciale:Dasher,Dancer,Prancer,Vixen,Comet,Cupid,Donder,Blitzen şi Rudolf – cel cu nasul roşu. Cu o plesnitură din bici şi rostind vestitul „Ho,Ho,Ho”,porneşte spre toate casele din lume,traversând într-o clipită cele nouă mări şi nouă ţări.

Cum călătorea Moşul în trecut

În noaptea magică de Crăciun,cine se va uita atent pe cer,va vedea sania trasă de reni. Puţini ştiu însă că demult,tare demult,Moşul călătorea pe un măgar alb. Apoi a dus daruri la copii călare pe un cal cu aripi de aur,care se hrănea numai cu spice de grâu. Şi un cerb alb l-a ajutat,în trecut,să ajungă cu bine pe la toţi copiii. Numai când e foarte grăbit,vine cu avionul,cu o motocicletă ori cu o maşină. Lasă cadourile lângă bradul împodobit şi se face nevăzut.

Primele ornamente pentru pomul de Crăciun

Aşa cum nici Moşul n-a călătorit mereu cu sania trasă de reni,nici brăduţul n-a fost dintotdeauna împodobit ca-n zilele noastre,cu globuri şi ornamente care mai de care. Primul pom de Crăciun a fost decorat cu trandafiri din hârtie colorată,dulciuri şi mere roşii.Bunicii noştri îi împodobeau cu mere,nuci,forme de aluat şi aţă colorată. Pe atunci,nu existau ghirlande,globuri şi nici lumini colorate. Despre acestea din urmă se spune că alungă răul din casă. Şi,desigur,îi arată Moşului că acolo se află bradul...Recente

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg