Pretenţiile absurde ale miliardarilor lumii: înot cu meduzele, căpşuni „pensate“ de seminţe, duş cu apă Evian

1 shutterstock 748794763 jpg jpeg

Pretenţii de divă: cine nu a auzit această sintagmă? Comportament extravagant, capricii, mofturi. Însă divele ar putea lua cu siguranţă lecţii de la miliardarii lumii. Unii dintre foştii angajaţi de pe ambarcaţiuni de lux au poveşti care, în cel ai bun caz par revoltătoare, dacă nu chiar ireale.

Când banii nu mai sunt de mult o problemă, iar cea mai mică cifră despre care vorbim este de un miliard de euro sau dolari, ego-ul creşte proporţional. Lucrurile comune nu mai aduc de mult satisfacţii, aşa că miliardarii lumii vin cu cerinţe absurde care să le hrănească acest ego.

Cu un număr crescând de miliardari în întreaga lume, s-a dezvoltat o adevărată industrie în jurul lor. Viitorii angajaţi pe iahturi de lux urmează cursuri de specializare, iar eticheta este strict respectată.

Ei trebuie să memoreze anumite formule de adresare, este inacceptabil să întrebe „De ce?“ (propoziţia trebuie înlocuită cu „Pot să ştiu motivul?”) sau „Aţi terminat?“ (trebui înlocuit cu „Pot să vă întreb dacă aţi terminat?“). Stewarzii trebuie să stea nemişcaţi în locul care le e destinat pe punte, fără să vorbească, uneori chiar şi ore întregi, în soare, până ce serviciile le sunt solicitate. Nu au voie să poarte ochelarii de soare în timp ce vorbesc cu oaspeţii, deoarece aceştia vor să le vadă reacţiile.

O zi obişnuită de lucru poate însemna curăţarea telecomenzii (ceea ce nici nu mai este un lucru neobişnuit în timpul pandemiei de COVID) sau tăierea scamelor de pe prosoape cu forfecuţa de unghii. Însă unii miliardari au pretenţii care frizează normalul. Cum ar fi să aibă chef de înot în largul oceanului, într-o porţiune plină de meduze.

Ce presupune munca pe iahtul unui miliardar: să scoţi seminţele din căpşuni cu penseta, să nu te uiţi la prostituatele topless de la bord, să aduci apă Evian pentru duş sau să usuci cu foehnul bancnote ude de 500 de euro.

Citeşte şi 

Petrecerile ascunse ale miliardarilor lumii: ritualuri sataniste, orgii şi droguri ciudate

Angajaţii au diverse treburi zilnice pe un iaht de lux, iar una dintre îndatoriri este să umple recipientele cu cremă de protecţie solară. Dacă au scăzut sub jumătate, se aruncă, deoarece dau senzaţia de sărăcie, lucru neaaceptabil pe un iaht. Pe o astfel de ambarcaţiune se cheltuiesc anaul 6.000 de euro doar pentru cremele de protecţie solară.

Totodată, aceşti au grijă de fiecare detaliu pentru ca oaspeţii să fie mulţumiţi. Însă oaspeţii au dorinţe dintre cele mai nebuneşti, aşa cum a fost invitata care a vrut cu tot dindinsul să înoate în ocaeanul plin de meduze. „Chiar avea chef să înoate, aşa că eu şi o colegă am înotat alături de ea, pentru a-i face culoar printre meduze. Ne-au cam înţepat...  Dar la finalul călătoriei am primit un bacşiş grneros“, a declarat o stewardesă, citată de Business Insider.

O altă invitată avea un ritual de înot şi mai ciudat. Atunci când revenea pe iaht, din mare, cerea să fie aşteptată cu trei sticle de apă Evian, pentru a se clăti. Dar nu oricum: apa din prima sticlă trebuiă să aibă 3 grade Celsius, apa din a doua sticlă 6 grade Celsius, iar apa din a treia sticlă 10 grade.

Prima soţie a miliardarului rus Roman Abramovici mânca un anumit fel de ciocolată artizanală. Iar cum la bordul iahtului pe care se afla nu exista acest sortiment, căpitanul a întors 80 de kilometri, până la Monaco, unde un agajat a mers la ciocolateria preferată a invitatei şi a cumpărat produsele dorite de aceasta.

80 de kilometri e însă un ocol mic în comparaţie cu un drum de şase ore pentru nişte jucării gonflabile. O bogătaşă de la bordul unui vas de lux a uitat jucăriile preferate de plajă ale copiilor săi pe uscat, aşa că unul dintre stewarzi s-a dus să le ia, chiar dacă acest lucru a presupus o călătorie de şase ore.

Alte cereri ale miliardarilor depăşesc orice limite. Unei angajate i s-a cerut să îndepărteze toate bomboanele sparte sau ciobite din bolul cu bomboane. O invitată obsedată de căpşuni le putea mânca doar dacă fructele erau complet lipsite de seminţe, aşa că cheful a îndepărtat cu penseta seminţele din toate căpşunile, potrivit bosshunting.com.

Un al membru al echipajului care a lucrat pe mai multe iahturi şi a văzut multe de-a lungul anilor de serviciu, a declarat: „Cea mai ciudată cerere a fost să nu ridic privirea din pământ, să nu mă uit şi să nu adresez niciun cuvânt prostituatelor topless aflate la bord“. Şi nu numai proprietarii de ambarcaţiuni de lux o iau razna, ci şi invitaţii lor.  Mai ales când sar în apă cu buzunarele pline de bani. „Credeam că va fi un job obişnuit. Până când m-am trezit cp usuc cu foehnul bancnote de 500 de euro“, a declarat un steward de 22 de ani, aflat la prima sa experienţă pe un iaht.  Recente

Dumnezeu jpg
Maria Shriver, Arnold Schwarzenegger jpg
Google Bard jpg
Luna si Mercur in trigon pe 8 februarie 3 nativi egoisti in dragoste Sursa foto shutterstock 1770076130 jpg
meghan markle printul harry botez baietel jpeg
Tori Spelling jpg
Reese Witherspoon si Robert De Niro jpg
Beyonce sursa  Instagram jpg
cutremur sursa  Shutterstock jpg
Culori care atrag norocul la bani Sursa foto shutterstock 638041264 jpg
Angelina Jolie si Jon Voight jpeg
 Matthew McConaughey si Kate Hudson jpg
Printul Harry Sasha Walpole jpg
Shania Twain foto  Instagram jpg
Jessica Simpson  Instagram jpg
Priyanca Chopra Jones shutterstock 2083738132 jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck jpeg
nuntă Prințul Harry, Meghan Markle foto  Shutterstock jpg
Click! pentru femei Nr 3  2023 jpeg
Menopauza jpg