Renii care îl aduc pe Moş Crăciun în casele copiilor cuminţi. Ce semnificaţie au numele lor şi care este rolul fiecăruia

1 reni ok jpg jpeg

Aşa cum Moş Crăciun se pregăteşte de cea mai mare livrare de cadouri a anului, şi renii săi pun la punct ultimele detalii cu privire la traseul pe care îl vor parcurge, cu ajutorul saniei. Dacă te-ai întrebat vreodată câţi reni are Moşul şi cum îi cheamă pe fiecare în parte, vei afla acum aceste răspunsuri!

Fie că eşti copil sau adult, povestea renilor lui Moş Crăciun nu are cum să nu îţi trezească emoţii. În mod tradiţional, în noaptea de Ajun, renii Moşului parcurg un drum anevoios, de sute de mii de kilometri, pentru a-l ajuta pe cel mai aşteptat musafir al anului să ajungă la toţi copiii din lume, cu cadourile pe care ei şi le-au dorit să le găsească sub brad, în dimineaţa de Crăciun. Multe filme s-au făcut pe acest subiect şi multe cărţi s-au scris. Dar care este povestea adevărată a renilor şi care este numărul lor, de fapt?

Citeşte şi: Celebra „Poveste de Crăciun“, a lui Charles Dickens, scrisă în 6 săptămâni. Autorul avea nevoie disperată de bani

De câţi reni este trasă sania lui Moş Crăciun

Legenda spune că spiriduşii Moşului împrăştie, înainte de Ajun, praf magic peste reni, pentru a-i ajuta să zbore şi să ajungă în casele tuturor copiilor. De asemenea, renii mănâncă, pe tot parcursul anului, ciuperci magice şi licheni speciali pentru a fi în formă înainte de Sărbători.

Povestea renilor este inspirată din poemul „Noaptea de dinaintea Crăciunului”, scrisă de Clement Clarke Moore, în anul 1882. În poem, sania lui Moş Crăciun este trasă de opt reni.

Citeşte şi: Ce bunătăţi primesc Moş Crăciun şi renii lui de la familiile din diferite ţări. De la bere şi Sherry la budincă de orez şi fân

Cel de-al nouălea ren, Rudolph, apare mai târziu, într-o carte scrisă de Robert May. În această poveste, renul cu nasul roşu şi strălucitor este tachinat de către ceilalţi reni pentru că este diferit şi nu îi este permis să ia parte la toate activităţile distractive. Dar Moş Crăciun, când a văzut nasul strălucitor al lui Rudolph, i-a cerut să conducă sania şi să fie pe post de lumină călăuzitoare pentru ceilalţi reni. Cu Rudolph la bord, Moşul a reuşit să împartă toate cadourile, Crăciunul a fost salvat, iar Rudolph a devenit un erou. Astfel, astăzi Moşul este recunoscut ca având nouă reni. Rareori, în filmele de Crăciun, apare şi Clarice, iubita lui Rudolph.

Care este numele renilor şi ce rol are fiecare?

Numele celor nouă reni sunt: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner (sau Donder), Blitzen (sau Blixem) şi Rudolph.

Dasher simbolizează viteza şi este renul renumit pentru rapiditatea cu care ajunge la toţi copiii din lume.

Dancer (Dansatoarea) este renul cel mai prietenos dintre toţi. El este acel prieten care îi binedispune pe ceilalţi şi care îi încurajează pe toţi renii să se bucure, chiar dacă nu sunt la fel de rapizi ca Dasher.

Prancer este renul politicos, care îi învaţă pe toţi cum să fie manieraţi.

Vixen este animatorul grupului. Îi place să îşi distreze prietenii, chiar şi când ceilalţi se plictisesc de poveştile lui.

Comet este considerat a fi „părintele grupului de reni”, deoarece este un ren grijuliu şi se gândeşte mereu la bunăstarea grupului, fără să se pună pe primul loc.

Cupidon simbolizează iubirea, care este obiectivul principal al grupului de reni. Adoră spiritul sărbătorilor, gătitul şi decoraţiunile.

Donner, care iniţial a fost numit „Dunder”, înseamnă şi „tunet”. El este renul vioi, mereu pus pe şotii.

Blitzen sau „Blixem”, înseamnă şi „fulger”. El a fost renul care a fost forţat să îşi testeze limitele mai devreme decât oricare alt ren.

Rudolph este căpitanul renilor şi cel care îi ghidează pe toţi ceilalţi în călătorie.

Sursă foto: Shutterstock Recente

Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg