Rusia, ţara cu cele mai ciudate tabuuri

1 77755 original jpg jpeg

Rusia, una dintre cele mai impresionante naţiuni din lume, este bine cunoscută pentru cultura, muzica, arhitectura, tradiţia şi ritualurile sale. Însă, unele dintre părţile inseparabile ale culturii sunt tabuurilor, pe care ruşii nu le pot trece cu vederea.

Iată care sunt cele mai ciudate tabuuri din Rusia!

Spargerea oglinzii

Nu trebuie să spargi o oglindă în Rusia, deoarece este considerat un semn de ghinion. Poporul rus consideră că oglinda este reflecţia propriului tău sine şi, dacă ea a fost spartă, poţi avea ghinion în următorii 7 ani.

Oferirea unui portofel gol

Ruşii sunt de părere că nu ar trebui să oferi niciodată cadou un portofel fără bani. Dacă faci asta, trebuie să pui şi nişte bani în el. Tradiţia veche din Rusia spune că un portofel gol atrage ghinionul.

Mituri despre nou-născuţi

Odată ce copilul s-a născut, proaspăta mamă nu ar trebui să arate copilaşul persoanelor străine. Se spune că ele îl reprezintă pe diavol. În schimb, mama poate arăta copilul numai tatălui şi membrilor apropiaţi din familie. Această superstiţie este valabilă de mai bine de 40 de ani.

Iepurele care-ţi taie calea

În India, pisica neagră este considerată un semn al ghinionului. În mod similar, ruşii cred că iepurele aduce ghinion. Iar dacă el îţi taie calea, atunci chiar că este considerat un ghinion.  

Verificarea adevărului

Ştii cum îşi dau seama ruşii dacă o persoană spune adevărul? Conform unei credinţe ruse bizare, se crede că dacă o persoană strănută în timp ce vorbeşte cu cineva, înseamnă că spune adevărul.

Întoarcerea acasă pentru lucruri uitate

Ruşii sunt foarte punctuali şi, prin urmare, uitarea lucrurilor nu este considerată bună, conform culturii. O superstiţie rusă spune că nu trebuie să te întorci acasă pentru a lua lucruri uitate. Dacă faci acest lucru, atragi ghinionul şi drumul pe care trebuie să-l faci poate deveni periculos. Ruşii nu se întorc niciodată acasă dacă au uitat ceva!

Păstrarea sticlelor goale

Odată ce ai terminat de băut ce aveai în sticlă, trebuie să arunci sau să laşi sticlele goale pe podea. Ruşii sunt destul de superstiţioşi dacă se ţine o sticlă goală pe masă sau în mână. Ei spun că sticlele goale le provoacă o stare de nervozitate.

Ploaia în Rusia

Se spune că ruşii consideră ploaia un noroc! Iar dacă plouă înainte de a pleca de acasă, înseamnă că drumul va fi bun şi fructuos.

Ploaia la nuntă

În plus faţă de superstiţia ploii, se consideră că, dacă plouă în ziua nunţii tale, vei deveni o persoană prosperă  şi bogată în viitor. S-a dovedit că ploia chiar aduce întotdeauna noroc ruşilor!Recente

Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice Litman jpeg
Amal si George Clooney jpg
Un obiect extraterestru descoperit în mormântul faraonului Tutankhamon sursa foto  Shutterstock jpg
Camilla jpg
casatorita cu Lordul plăcerilor carnale, 75 de amante 1 sursa foto  Imdb jpg
Nicola Peltz si Victoria Beckham jpg
Curiozitatile stranepotilor Reginei la funeraliile ei Cum au trecut in noua etapa fara Gan Gan Sursa foto Instagram windsor royal family jpg
Iti mai amintesti Melrose Place Vezi cum arata acum actorii din rolurile principale Sursa foto Shutterstock jpg
Ryan Grantham și a omorât mama Plănuia să l împuște pe Justin Trudeau Sursa foto  Considering Love and Other Magic (2016) jpg
un bebelus care plange, shutterstock jpg
 Johhny Cash jpeg
Printesa Anne si Camilla Parker jpeg
Shakira, nemiloasă cu angajații Sursa foto  revista Elle jpg
Scene cu Robin Williams din Doamna Doubtfire care n au aparut niciodata Sursa foto captura YouTube  1 jpg
înmormântare regală, sicriul Reginei, siciu deschis Sursa foto  Instagram Royal Family jpg
Colaj familia regala, femei insarcinate, shutterstock jpg
Cara Delevingne jpg
Nadia Comaneci 4 ok GettyImages 1206897168 jpg