Și-a injectat venin de șarpe și a trăit 100 de ani!

Bill Haast a fost mușcat de 173 de ori de șarpe și de 20 de ori era să moară! Totuși, n-a decedat decât la 100 de ani! Care a fost secretul longevității sale?

image

The New York Times ne informează că Haast a fost fondatorul Miami Serpentarium, care a susținut spectacole pentru 5.000 de oameni anual, între anii 1947-1984. Cu toate că era să moară de 20 de ori, după ce fusese mușcat de șarpe de 173 de dăți, îmbânzitorul de șerpi profesionist n-a renunțat la pasiunea sa până în ultima clipă de viață. Și a reușit să se mențină în viață până la 100 de ani pentru simplul motiv că și-a injectat venim de șarpe zi de zi, aproape toată viața sa. Cel puțin așa își explica el longevitatea sa...

La 12 ani, Bill a fost mușcat de șarpe prin pădure, unde se afla cu colegii săi în tabăra de cercetași. A supraviețuit, însă, câteva luni mai târziu, a pățit același lucru și-a ajuns în spital din cauza mușcăturii de șarpe.

Culmea e că adolescentul nu s-a temut de creaturile veninoase, dimpotrivă, a început să le aducă acasă pe post de animale de companie. În anii ce au urmat, Haast a început să studieze șerpii și cercetările lui au contribuit din plin la tratarea unor boli ca poliomielita, scleroza multiplă și artrita. Mai mult, tot veninul pe care-l stocase el în laboratorul său a fost de mare folos ca antidot la mușcăturile altora de șarpe.  

„Secretul succesului său a fost că sistemul său imunitar s-a întârit injectându-și, în fiecare zi, timp de mai bine de 60 de ani, un amestec de venin provenit la 32 de specii de șerpi”, a scris

The New York Times după moartea lui Haast în 2011.

Poate fi o pură speculație, însă multă lume e convinsă că omul a ajuns să trăiască 100 de ani pentru simplul fapt că s-a otrăvit singur sistematic aproape toată viața sa adultă.

image

Obiceiul său bizar, de a-și injecta venim în sânge, nu era doar experimental. Anticorpii care se creau în corpul său făceau ca sângele lui Bill să fie extrem de căutat în cazurile urgente de mușcătură de șarpe. Astfel, cu ajutorul sângelui său, au fost salvate 21 de vieți!

„N-am nicio dovadă, dar sunt activ de dimineața până noaptea, șapte zile din șapte. Așa că, dacă reușesc să fac asta la 100 de ani, mulți zic că e datorită veninului”, a dezvăluit, la un moment dat, Bill secretul longevității sale.

Pe 15 iunie 2011, îmbânzitorul șerpilor s-a stins din viață la 100 de ani.

Foto - ShutterstockRecente

Creier jpg
Beyoncé jpg
Vin Diesel cu soția sursa  Shutterstock jpg
Madonna, Mariah Carey sursa  Shutterstock jpg
Justin Bieber jpg
Kate Hudson, actrița Goldie Hawn sursa  shutterstock jpg
Reguli bizare impuse de Regina Victoria la propria inmormantare Sursa foto shutterstock 169010507 jpg
Riley Keough, Elvis Presley, sursa  Shutterstock jpg
Meghan Markle in lacrimi jpeg
Kim Kardashian jpg
Prințesa Eugenie jpg
Sam Smith jpg
Shakira  Cosmopolitan jpg
Penelope jpeg
Delphine Arnault sursa  Instagram jpg
Infidelitate jpg
Vivienne Westwood sursa  shutterstock jpg
Robert Pattinson jpg
Miley Cyrus si Liam jpg
Brooke Shields violata la 20 de ani Sursa foto shutterstock 2227704551 jpg