Sigmund Freud, numit „sexist și oribil” de stră-stră-nepoata sa!

Scarlett Curtis este stră-stră-nepoata „părintelui psihanalizei” și a devenit o feministă convinsă tocmai pentru a contrabalansa concluziile „radicale” la care a ajuns Sigmund Freud.

image

Scarlett este scriitoare feministă și are oarecare succes cu scrierile ei, iar asta se datorează și faptului că este rudă cu unul dintre cei mai cunoscuți intelectuali din istorie. Ea, cel mai probabil, n-ar recunoaște acest lucru, mai ales că îl critică pe Freud cu fiecare ocazie avută. De fapt, poate că acesta este și planul ei – să atragă atenția cu atacul pe care-l lansează, de fiecare dată, la adresa „părintelui psihanalizei”.

Curtis a ținut prima dată prima pagină a publicațiilor internaționale când l-a numit pe stră-stră-bunicul ei, Sigmund Freud, „sexist și oribil”. Ea susține că provine dintr-o familie în care bărbații au fost întotdeauna „niște lași”, după cum a declarat și în Daily Telegraph, în 2019: „De-asta sunt eu o așa feministă, încerc să spăl păcatele pe care le-au făcut tații din familia mea!”.

Scarlett a mărturisit că familia ei a evitat întotdeauna să vorbească despre Freud, mai ales în copilăria ei: „Bunicul Clement a avut o relație extrem de complicată cu el și i s-a interzis să-i mai menționeze numele lui Sigmund, pentru că el era obsedat să se descurce de unul singur, fără să apeleze la ajutorul familiei în niciun fel. Nici mama nu era interesată să aibă asemenea conversații, când eram eu mică”, a declarat aceasta.

„Stră-stră-bunicul meu a inventat ideea de sine. Apoi eu mi-am petrecut bună bucată din viață încercând să compensez pentru păcatele bărbatului care a spus că orgasmele clitoriene sunt imature”, a declarat Scalett.

image

Curtis aflase despre cea mai mare parte a învățăturilor lui Freud de pe Google, nu din familie. Dar asta s-a schimbat când un profesor de la Universitatea din New York, Perry Meisel, i-a predat acesteia tot ceea ce Sigmund Freud descoperise. Acest lucru s-a întâmplat când Scarlett avea 19 ani.

„Sexist, oribil!”, a exclamat ea atunci, însă a recunoscut, în același timp, că parte din descoperirile marelui medic neuropsihiatru austriac erau cât se poate de avangardiste pentru acea perioadă.  

foto - Shutterstock



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg