Viața după moarte NU e posibilă! Un fizician ne explică de ce

Mulți dintre noi ne întrebăm ce se întâmplă cu oamenii după ce mor. Nu prea multe, ne răspunde un om de știință american. Așa să fie oare?

image

A ieșit la iveală recent un filmuleț în care fizicianul Sean Carroll a abordat subiectul delicat. Cercetătorul este profesor la Santa Fe Institute și la John Hopkins University, ceea ce îl face mai multe decât pregătit să-și dea cu părerea asupra vieții după moarte.

„Odată ce încetăm să mai existăm fizic, nu se știe cum mai putem trăi pe lume‟, a început să explice omul de știință renumit. „Și asta pentru că nu există particule sau forțe care să mențină informația în creier și după ce murim‟, a explicat acesta la întrunirea The Amazing Meeting, din Nevada.

„Nu e posibil ca tot ce suntem în timpul vieții să persiste și după ce reacțiile chimice care ne definesc viața se încheie. Și aici mă refer la spiritul material care ar exista și după ce murim – acest lucru nu e compatibil cu legile fizicii cunoscute de om!‟, a încercat Carroll să pună punctul pe i.

Omul de știință american a precizat că nici nu e nevoie ca asemenea subiect să fie studiat mai mult de-atât, pentru simplul fapt că viața după moarte e, pur și simplu, incompatibilă cu ceea ce știm noi că este viața la nivel fizic.

Citește și Ce înseamnă când visezi că vine sfârșitul lumii, șerpi sau moarte. Nimic rău nu se va întâmpla!

„Nu e cazul să studiem și mai amănunțit regresia în viețile anterioare. Trebuie să înțelegem și să acceptăm că viața după moarte contrazice legile fizicii și atât!‟, a conchis cercetătorul.

„Ceea ce suntem noi este o colecție de atomi care se supun legilor naturii. Nu suntem o bucată de carne care este mutată de colo-colo de o energie spirituală. Există electroni, protoni și neutroni care interacționează cu ajutorul electromagnetismului, a forței nucleare și-a gravității. Așadar legile fizicii ne spun ce fac aceste lucruri, nu aduc elemente noi în toată această ecuație”, a continuat Sean Carroll.

Cercetătorul american a ținut să precizeze că asemenea concluzie nu trebuie să ne împiedice să ducem o viață bogată, plină de satisfacții, doar că răspunsurile pe care le căutăm trebuie să fie „compatibile cu felul în care funcționează toată această realitate a noastră”.

Vezi și Ce înseamnă să-ți donezi trupul științei după moarte

„Atunci când întâlnim pe cineva pentru prima dată, când ieșim în oraș cu cineva și acel cineva vrea să știe mai multe lucruri despre tine, nu ne apucăm să-i înșirăm poziționarea electronilor, a protonilor și a neutronilor din corpul nostru, nu?‟, a declarat aceasta. „Și atunci de ce să ne batem capul cu astfel de detalii?!‟, a continuat pe același ton.

În concluzie, trebuie să ne trăim viața cum putem mai bine și să nu ne batem capul cu tot felul de teorii care ne sperie sau ne dau speranțe deșarte. Nu e demonstrat de nimeni ce se întâmplă după ce murim și dacă această ipoteză a lui Sean Carroll – cum că viața după moarte e IMPOSIBILĂ – stă în picioare sau nu.  

@shutterstock



Recente

Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg
O astroloaga explica de ce relatiile care rezista in 2024 vor dura  Sursa foto shutterstock 2439831227 jpg
brian may  sursă foto   Shutterstock jpg
Joaquin Pheonix  foto   Shuttarstock, Jocker jpg
shutterstock 1432895006 jpg
Carmen Electra  foto   Shutterstock, Baywatch jpg
Gandalf jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2282989513 jpg
Festival de Film  foto   Shutterstock jpg
Samantha Fox  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2493731425 jpg
shutterstock 2277522461 jpg
rodrigo abreu Cj4CWKQllOM unsplash jpg
Al Pacino  foto   Shutterstock jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
RAP04310 JPG
shutterstock 2116255859 jpg
WhatsApp Image 2024 08 29 at 14 58 03 jpeg