Te simţi obosit după ce bei cafea? Iată care este principala cauză!

1 prea multa cafea jpg jpeg

Cafeaua este recunoscută pentru proprietăţile sale care ne oferă energie în fiecare dimineaţă. Totuşi, consumul de cafea le poate face pe unele persoane să se simtă obosite şi somnoroase. Iată de ce ne putem confrunta cu această problemă!

Iubitorii de cafea se pot baza pe o ceaşcă cu această băutură aromată pentru a se trezi dimineaţa. Chiar şi un frappe cu gheaţă poate face parte din meniul de la prânz, iar seara o cafea decofeinizată poate fi prietena multor persoane. Un studiu arată că românii consumă anual 2,3 kilograme de cafea, iar România se află pe locul 49 în clasamentul mondial al consumului de cafea. De asemenea, potrivit Raportului al Asociaţiei de Cafea, din anul 2020, peste 58% dintre americani beau dimineaţa cafea pentru energie, iar un consumator bea în medie trei căni pe zi. În mod clar, cofeina este consumată pentru a combate oboseala, dar de ce unii oameni susţin că această băutură le creează stări lipsite de energie?

Cercul vicios al cafelei

Adenozina este o substanţă care se acumulează pe timpul zilei până când se declanşează somnolenţa pe timpul nopţii. Cu cât adenozina este mai mare, cu atât starea de somnolenţă şi de oboseală este mai ridicată. Cofeina acţionează ca un stimulent în organism, iar creierul tău este păcălit că nu s-ar fi eliberat suficientă adenozină în corp. Cu alte cuvinte, cu cât bei mai multă cofeină, cu atât nivelul tău de energie va fi mai mare, iar mai târziu te vei simţi lipsit de vlagă. Cafeaua în exces poate duce la un cerc vicios; te face să te simţi plin de energie, dar această senzaţie dispare, iar oboseala se poate instala imediat. Prea multă cafea poate duce la deshidratare, iar deshidratarea totodată ne poate obosi.

Cum se bea corect cafeaua?

Ca să te bucuri de gustul cafelei fără să te simţi mai apoi obosit este indicat să consumi între 50 mg. şi 100 mg. de cofeină. Mai exact, maximum două ceşti de cafea neagră pe zi. Evită zahărul sau siropurile aromate şi optează pentru laptele vegetal pentru un gust savuros. Dacă te-ai obişnuit să bei seara cafea decofeinizată, este mai bine să alegi un ceai de plante naturale sau o cană cu lapte cald. Poţi alege ceaiul de tei sau laptele de vacă. În aşa fel vei adormi mai repede şi te vei simţi mai odihnit.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg