Tradiţii bizare de Crăciun. În Polonia se împart napolitane, iar în Islanda, copiii neascultători primesc cartofi putrezi

6 oplatek jpg jpeg

Pentru că mai sunt doar câteva zile până la Crăciun, îţi prezentăm o parte dintre tradiţiile din jurul lumii, care sunt respectate în acceastă perioadă!

Împodobirea bradului, mersul la colindat sau aşteptarea lui Moş Crăciun cu lapte şi cu fursecuri nu sunt singurele tradiţii de Crăciun. În lume, există şi alte obiceiuri, atipice pentru români, dar care aduc spiritul sărbătorilor în sufletele oamenilor. Iată o mică parte dintre aceste tradiţii unice, pe care localnicii le respectă cu stricteţe, an de an!

În Norvegia, se ascund măturile de vrăjitoare

Poate una dintre cele mai bizare tradiţii din Ajunul Crăciunului poate fi întâlnită în Norvegia, unde oamenii îşi ascund măturile de spiritele rele. Aceasta este o tradiţie care datează de secole, când oamenii credeau că vrăjitoarele şi spiritele rele ieşeau în Ajunul Crăciunului, pe străzi, în căutarea măturii perfecte. Până în ziua de astăzi, oamenii îşi ascund măturile în cel mai sigur loc din casă, pentru a împiedica furtul lor.

Japonezii mănâncă pui prăjit de la un fast-food cunoscut

Deşi Crăciunul nu este o sărbătoare naţională în Japonia, cetăţenii săi îşi doresc totuşi să sărbătorească această zi specială în întreaga lume. Japonezii, în loc să se adune în jurul mesei pentru o cină cu mâncăruri tradiţionale, aşa cum se întâmplă în alte ţări, familiile se îndreptă spre un fast-food popular, pentru a consuma pui prăjit. Această activitate este atât de populară, încât oamenii îşi comandă în avans cutiile cu pui prăjit.

În Filipine are loc Festivalul Lanternelor Uriaşe

În fiecare an, în oraşul San Fernando, din Filipine, are loc „Festivalul Lanternelor Uriaşe”, cu lumini impresionante care simbolizează Steaua din Betleem. Fiecare „Lanternă” este formată din mii de lumini care se rotesc şi luminează cerul. An de an, festivalul a transformat San Fernando în „Capitala Crăciunului din Filipine”.

2 festivalul lanternelor jpg jpeg

În Islanda, copiii neascultători primesc cartofi putrezi

Similar tradiţiei de Sfântul Nicolae, în Islanda, în Ajunul Crăciunului, copiii islandezi aşteată să fie vizitaţi de 13 vikingi. După ce îşi aşază pantofii la fereastră, cei mici de culcă şi se trezesc cu nerăbdare în ziua următoare să vadă ce daruri au primit. Cei cuminţi, vor primi în ghete bomboane, iar cei care nu au fost ascultători vor primi cartofi putrezi.

În Finlanda se caută migdala câştigătoare

În dimineaţa de Crăciun, familiile finlandeze mănâncă, în mod tradiţional, un terci făcut din orez, lapte, scorţişoară şi unt. De asemenea, în terci sunt adăugate şi migdale, iar cine le găseşte, va fi câştigător, în dimineaţa respectivă. Unele familii trişează şi ascund migdalele pentru a nu se supăra copiii că nu au câştigat.

În Irlanda se lasă o lumânare roşie pe fereastră

Irlandezii lasă peste noapte o lumânare de culoare roşie drept simbol al Crăciunului. De asemenea, pe masa lor, în ziua de Crăciun, se află: gâscă friptă, legume, merişoare şi cartofi.

În Polonia se împart napolitane

În Ajunul Crăciunului, în Polonia, multe familii împart oplatek, o napolitană deosebită, foarte delicioasă şi populară în această zonă. De asemenea, cina de Crăciun nu începe până când nu apare prima stea pe cerul nopţii, iar masa tradiţională va avea un scaun suplimentar în cazul în care apare cineva neinvitat.

oplatek jpg jpeg

Sursă foto: Pinterest, ShutterstockRecente

Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg