Tradiţii indiene neobişnuite la nunţi. Ştiai că femeile se pot căsători simbolic cu un copac?

1 nunta jpg jpeg

Indienii sunt cunoscuţi în întreaga lume pentru credinţele, filosofiile, tradiţiile şi simbolurile speciale, care au fost transmise de la civilizaţiile vechi. Impresionante sunt şi nunţile lor, care epatează prin obiceiurile deosebite.

Nunţile indiene se remarcă prin respectarea strictă a tradiţiilor şi ritualurilor. Există anumite reguli care dictează cum ar trebui să arate mireasa în această zi specială, cum să poarte rochia, cum să se machieze, dar şi cum să poate bijuteriile. De asemenea, şi data în care mirii urmează să îşi unească destinele este una specială, pe care nu ei o aleg, ci…astrologia. Iată o parte dintre tradiţiile speciale, pe care indienii le respectă la nunţi!

Astrologia, un factor important

În cultura hindusă, astrologia joacă un rol destul de important. Însă, nu este vorba de astrologia occidentală, care se bazează pe zodii, ci mai mult pe karma. Astrologii din India îi ajută pe oameni să ia decizia cu privire la cea mai bună dată pentru a se căsători. Oamenii hinduşi cred că dacă data nunţii este calculată pe baza astrologiei, căsnicia viitorilor miri va fi lungă şi fericită.

Femeile se pot căsători simbolic cu un copac

În India, există posibilitatea ca o femeie să se căsătorească nu numai cu o fiinţă umană, ci şi cu un copac. Desigur, acesta este un gest simbolic, care are şi o explicaţie culturală. Dacă o femeie se naşte într-o anumită perioadă de timp nefavorabilă, din punct de vedere astrologic, ea se numeşte „Manglik‟. Unii hinduşi cred că femeile Manglik le pot purta ghinion viitorilor soţi şi, de aceea, ele au posibilitatea să se căsătorească înainte cu un copac. După ritual, se spune că ghinionul va pleca de lângă ea.

Ce tradiţii respectă bărbaţii

În unele comunităţi, când mirele vine la casa miresei, soacra lui realizează un ritual neobişnuit - ea îi spală mirelui picioarele cu lapte şi miere, amestec care se numeşte Madhuparka. De asemenea, în zona tribală, din Uttar Pradesh, mirele nu este întâmpinat cu flori, ci cu roşii care sunt aruncate asupra lui şi asupra prietenilor săi. Oamenii cred că o relaţie care începe în acest mod, poate duce cu siguranţă la iubire profundă.

Cum se pregăteşte mireasa

Înainte de nuntă, viitoarea mireasă îşi desenează mâinile şi picioarele cu henna. Se crede că acest ritual va aduce în viaţa miresei fertilitate şi va alunga spiritele rele din viaţa cuplului. De asemenea, când o femeie se căsătoreşte, pe părul ei se aplică o pudră, de culoare roşie sau portocalie, semn care îi validează starea civilă, iar spre deosebire de alte ţări, miresele indiene nu poartă rochii albe, ci rochii roşii.

Ce se întâmplă la finalul nunţii

La sfârşitul nunţii, mireasa respectă ritualul Vidaai, pentru a-şi lua „la revedere‟ de la părinţii ei. În timpul ritualului, mireasa aruncă peste cap orez, iar mama ei, care stă în spatele său, trebuie să îl prindă. Această tradiţie reprezintă o modalitate simbolică de a le mulţumi părinţilor pentru tot ce au făcut pentru fiica lor.

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg