VIDEO Ai mânca vreodată apă prăjită? Oare ce gust are? Inedita reţetă face ravagii în pandemie!

1 apa bun jpg jpeg

TikTok e plin de preparate culinare şi de bucătari care se întrec unii pe alţii în reţete inedite. Pe asemenea reţea de socializare am găsit şi reţeta care pare o glumă, însă e luată tot mai în serios de către ultilizatorii platformei din întreaga lume, care nu numai că s-au încumetat să o facă, ci chiar au gustat din preparatul lor.

Dar ce este apa prăjită? Atenţie, nu vorbim despre apa fiartă, care este cu totul altceva. Şi nici despre apa prăjită în ulei încins (lucru pe care nu-l recomandăm deloc să-l încercaţi, având în vedere că uleiul încins, în contact cu apa, vă poate sări pe braţe sau faţă şi cauza arsuri). Este vorba despre mici chifteluţe prăjite, acoperite cu firimituri de pâine, de pildă. Ce conţin aceste chifteluţe? Apă combinată cu o substanţă chimică ce este capabilă să schimbe aspectul, consistenţa lichidului.

Apa prăjită nu înseamnă că rostogolim un cub de gheaţă în ou bătut, făină şi firimituri de pâine. În plus, trebuie să ştiţi că, dacă încercaţi această reţetă acasă şi nu vă iese, vă poate cauza arsuri, pentru că apa în combinaţie cu uleiul încins va reacţiona.

În ce constă reţeta de apă prăjită? Cum spuneam, reţeta se face folosind o substanţă chimică – denumită alginat de calciu – care este gelatinoasă şi poate transforma consistenţa apei. Conform celor publicate de Vice, acest alginat de calciu face ca apa să devină gelatinoasă, iar reţeta apei prăjite a fost făcută prima dată în 2016, însă abia acum în pandemie a luat amploare.

Cel care a făcut prima dată apă prăjită a fost chef-ul şi YouTuber-ul Jonathan Marcus. Lui i-a venit ideea de a acoperi apa în făină, firimituri de panko şi ouă bătute. Apoi a prăjit aceste chifteluţe în ulei de alune, pentru un eveniment aparte, denumit „Maratonul prostiilor din San Francisco de care nimeni n-are nevoie şi al ideilor proaste”.

„În primul rând, trebuie să remarcăm că este absolut surprinzător că putem transforma apa într-un preparat ce poate fi mâncat, nu băut. Ca să nu mai spun că este extremd e amuzant să prăjeşti apa!”, a declarat James Orgill, un YouTuber şi un inginer chimic care conduce canalul Laboratoarele Acţiunii. „Pare totul ridicol, chiar imposibil, dar iată că a fost realizat!”, conchide acesta.

Orgill şi-a propus să încerce şi el să prăjească apă şi chiar a reuşit din prima. „Multă lume a început să facă această reţetă, dar prea puţină lume vorbeşte despre substanţele chimice folosite pentru a putea realiza preparatul. Eu, de pildă, am folosit alginat de sodiu.”

Nu numai că oamenii au început să facă reţeta, mai ales în pandemie, dar au şi mâncat apa prăjită. Ce gust are? Niciunul. Şi n-are nici măcar valoare nutritivă, având în vedere că făina şi oul prăjite nu sunt tocmai cea mai sănătoasă combinaţie, susţine Distractify. Poţi savura chifteluţele rezultate cu un sos, dacă chiar îţi doreşti să guşti asemenea preparat. Succes!

Dă click mai jos, pe link, pentru a urmări cum se face reţeta de apă prăjită!

https://bit.ly/2Qe6FLc

Foto - Shutterstock

Video - Youtube.com Recente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg