Vineri13: cum te fereşti de ghinion?

1 77549 original jpg jpeg

Încă din vremuri trecute, numărul 13 a fost asociat cu ghinionul. Dacă mai e şi vineri, atunci ghinionul se dublează. Această zi este considerată una fatală, în care se pot petrece multe nenorociri. Află ce poţi să faci pentru a te feri de ghinion! 

Mai mult decât o superstiţie

Vineri 13 este percepută drept cea mai ghinionistă zi dintre toate fiindcă uneşte două dintre cele mai puternice superstiţii: numărul 13 şi ziua de vineri. Persoanele superstiţioase nu au curajul să întreprindă nimic în această zi fatidică, ca de exemplu, încheierea unor contracte, afaceri sau să pornească într-o călătorie. Se spune că un copil născut într-o zi de vineri 13 nu va avea noroc decât după ce toţi cei care îi ştiu adevărata dată a naşterii vor muri. Dacă un cortegiu funerar taie calea unui om într-o zi de vineri 13, atunci persoana în cauză va fi condamnată la moarte. O altă superstiţie spune că un om bărbat într-o zi de vineri 13 va muri tânăr. Totodată, dacă o femeie îşi serbează ziua pe 13, în mai puţin de un an se va căsători şi va avea un copil.

O zi fatală în istorie

Superstiţia are la bază mai multe evenimente din mitologie şi istorie: alungarea din Rai a lui Adam şi a Evei, pornirea potopului lui Noe şi crucificarea lui Hristos, toate au avut loc în zile de vineri. Mai mult, sfârşitul cavalerilor templieri a venit într-o zi de vineri 13. La fel ca teama de numărul 13, se pare că şi cea legată de ziua de vineri porneşte tot de la scrierile din Noul Testament. În anul 1852, în publicaţia periodică Notes and Queries se scria „Vinerea este considerată o zi care aduce ghinion, fiind ziua Crucificării, şi la fel de nenorocos este şi numărul 13, care este asociat cu Cina cea de Taină". Superstiţia lui vineri 13, vine din cultura americană pentru că în alte ţări, ca şi la noi, ziua ghinionistă este marţi, care şi-a primit numele de la Marte, zeul războiului. În Spania şi Grecia de exemplu, toţi se tem de marţi, 13.

Cum te fereşti de ghinion?

Pentru a nu avea ghinion vineri 13, se spune că nu trebuie sa porţi haine negre, nu trebuie să te tunzi sau să îţi schimbi coafura şi nici să te muţi într-o casă nouă. Se spune că e bine să porţi ceva roşu, pentru a te feri de deochi şi să refuzi orice cadou primit. În plus, e bine să te fereşti de pisicile negre care îţi ies în cale, spunând în mintea ta cuvintele „să piară ghinionul“.

Sursă foto: www.abc13.comRecente

Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg