Plante care alungă ghinionul şi oferă protecţie

1 64353 original jpg jpeg

Se spune că norocul şi-l face omul cu mâna lui. Ca să aduci bunăstarea în casa ta, poţi apela însă şi la plantele cu puteri magice.

Mâna Maicii Domnului

Cunoscută şi drept caprifoi,despre Mâna Maicii Domnului se spune că aduce noroc şi că oferă protecţie căminului. Florile plantei au o frumuseţe aparte şi un parfum divin,fiind potrivite pentru a împodobi orice grădină.

O poţi planta în ghivece şi în diverse jardiniere,mai ales pe terase şi ca să îţi înfrumuseţeze balconul,fiind o plantă căţărătoare. Se înmulţeşte prin seminţe ori prin butaşi.

Bambusul

O plantă ornamentală,care atrage dragostea şi energiile pozitive în casă este bambusul. Potrivit tradiţiei asiatice,acesta aduce prosperitate. Bambusul aparţine familiei Poaceae şi este este păstrat,de regulă,într-un vas transparent,în care poţi pune şi câteva pietre.

Este o plantă mare iubitoare de apă,de aceea o pătrime din vasul în care îl ţii trebuie să aibă apă.  Ai grijă să nu îl ţii în locuri în care soarele bate direct.

Trifoiul cu patru foi

Tradiţia spune că prima frunză simbolizează faima,a doua speranţa şi bogăţia,a treia iubirea,iar cea de-a patra norocul şi sănătatea. Vechii preoţi celţi chiar foloseau planta în ritualuri magice.

Seminţele sale se sădesc în ghivece mici,pentru a înfrumuseţa ferestrele casei. Ai grijă să uzi trifoiul cu regularitate să îl ţii în locurile luminoase ale căminului tău.

Busuiocul

Ca să aduci norocul,prosperitatea şi bucuria în casa ta nu ezista să plantezi busuioc. Nu doar că are puteri magice,dar frunzele sale răspândesc o aromă plăcută în încăperea în care se află. Busuiocul se dezvoltă armonios într-un ghiveci situat pe balcon sau pe pervazul ferestrei,pentru că iubeşte lumina. Nu uita,de asemenea,să îl uzi cu regularitate.

Iasomia

Se spune despre iasomie,plantă originară din Asia,că este una dintre plantele care atrage banii şi alungă ghinionul. Există atât specii pentru grădină,cât şi de apartament.

Este o plantă uşor de îngrijit,care are nevoie de lumină. Vara trebuie udată de două ori pe săptămână,iar iarna doar o singură dată. Temperaturile care îi plac sunt cuprinse între 15 şi 22 de grade Celsius.

Trucul Click!pentru femei

Dacă vrei să cultivi busuioc în grădină,trebuie să ştii că seminţele trebuie semănate la sfârşitul lunii martie sau la începutul lunii aprilie.



Recente

oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg
Gogosele cu frisca  Sursa foto shutterstock 1889970016 jpg
Paste Fettucine Alfredo  Sursa foto shutterstock 2202348275 jpg
Sensibiltate dentara  Scapa de dureri  Sursa foto shutterstock 1051409183 jpg
silueta jpg
masina de spalat vase jpg
femeie care folose;te telefonul mobil  foto   Shutterstock jpg
Cheesecake cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2140680263 jpg
stres  foto   Shutterstock jpg
Floricelele de porumb, benefice pentru sanatate  Sursa foto Pixabay food 3060464 1280 jpg