Visezi cu ochii deschişi? Nici nu îţi poţi imagina cât de benefic este „visul de zi‟!

1 viseaza cu ochii deschisi jpg jpeg

După un an de pandemie, cu multe distracţii care au dispărut din program, visatul cu ochii deschişi poate fi o evadare din lumea actuală. Ne putem imagina că suntem la un concert sau că mâncăm la restaurantul nostru preferat şi devenim instant mai relaxaţi. Cât de sănătoasă poate fi această practică?

Astăzi, trăim într-o societate în care cu greu ne lăsăm mintea să ia o pauză. Nu putem să aşteptăm în faţa cabinetului medical, fără să intrăm pe reţelele sociale sau să mergem la o plimbare fără să ascultăm un podcast. De fapt, în acest timp, visăm mai mult decât să ne dăm seama.

Potrivit unui studiu realizat de doi cercetători de la Harvard, visăm cu ochii deschişi aproape 50% din zi. Poate părea incredibil, dar gândeşte-te cât de des îţi zboară mintea in timpul întâlnirilor de pe Zoom la mâncare, la copii sau la vacanţă? Acest lucru se numeşte „vis de zi‟. Visele de zi sunt fantezii şi imagini despre trecut, prezent sau viitor. Specialiştii spun că deseori visăm despre viitor. Cât de benefic este acest lucru? Visatul cu ochii deschişi aduce doar beneficii atunci când se face cu moderaţie. Iată câteva dintre ele!

Vei deveni mai creativ

Ai observat vreodată că unele dintre cele mai bune idei ale tale vin când te gândeşti cel mai puţin la ele? Eşti la duş şi dintr-o dată ştii cum să rezolvi cea mai complicată problemă. Visatul cu ochii deschişi poate face conexiuni mai mari decât gânditul de la A la Z. În timpul unui studiu realizat de UC Santa Barbara, cercetătorii le-au cerut participanţilor să ia pauze dese, să fie relaxaţi şi să viseze cu ochii deschişi la lucruri frumoase în timp ce rezolvau o sarcină creativă. Rezultatul? Au rezolvat problema în proprţie de 41% mai bine decât cei care nu au luat deloc pauza creativă. Deci, dacă ai încercat să lucrezi la o problemă, ar trebui să îţi laşi puţin mintea să plutească şi cu siguranţă vei reuşi să fii mai creativ.

Vei scăpa de anxietate

O modalitate de a scăpa de anxietate poate fi relaxarea minţii. În urma unui studiu realizat în anul 2016 de către Universitatea din Columbia, cercetătorii au descoperit că participanţii au reuşit să scape de stres în momentul în care şi-au lăsat „mintea să zboare‟. De exemplu, gândurile pozitive îţi pot trata momentele de anxietate, meditaţia fiind foarte importantă în a cest caz.

Vei fi mai productiv

Productivitatea este în strânsă legătură cu pauzele dese. Visătorii care iau mici pauze la muncă găsesc mai repede energie să rezolve următoarele sarcini. Data viitoare când te simţi obosit sau copleşit la locul de muncă, ai putea încerca să faci o „mică evadare a minţii‟.

Vei reuşi să îţi atingi mai uşor obiectivele

Dacă vrei să îţi împlineşti dorinţele, încearcă să visezi cu ochii deschişi, apoi învinge-ţi obstacolele. Este esenţial să îţi identifici dorinţa, să îţi imaginezi cele mai bune rezultate ale tale şi să îţi faci un plan ca să depăşeşti obstacolele care îţi pot sta în cale.

Visatul cu ochii deschişi poate fi o problemă doar atunci când începi să îţi faci griji cu privire la viitor, lucru care poate duce la anxietate şi la depresie. Dacă petreci ore întregi visând şi îţi neglijezi responsabilităţile din viaţa reală, poate fi un semn că ai nevoie de ajutor profesional.

Sursă foto: ShutterstockRecente

Kim Kardashian în lenjerie intimă foto  Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams foto  Shutterstock jpg
Nicki Minaj jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal  jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce jpg
Click! pentru femei Nr 14  7 iulie 2024 jpeg
Matthew Perry jpeg
Brooke Shields jpg
Dorian Popa  bolovan jpg