De ce n-ar trebui să foloseşti prosopul când îţi ştergi faţa zilnic?

1 shutterstock 695080525 jpg jpeg

Nu numai vasul de toaleta este încărcat de germeni, ci şi alte obiecte de baie. Prosoapele folosite o perioadă mai lungă ajung să afecteze şi ele sănătatea pielii. Chiar dacă uscarea feţei cu un prosop pare cel mai obişnuit şi firesc lucru din lume, în realitate, îţi poate face mai mult rău decât bine.

Uscarea feţei cu acelaşi prosop pe care îl foloseşti zile sau săptămâni la rând inclusiv pentru ştergerea corpului, după baie, ar putea să dăuneze pielii mai mult decât crezi. Prosoapele captează bacterii şi, deoarece de obicei le agăţi în baie, o încăpere cu umiditate crescută, stau într-un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Când îţi ştergi faţa cu prosopul, toate aceste bacterii ajung direct pe piele, ceea ce poate duce în cele din urmă la iritaţii sau la înfundarea porilor. Chiar dacă foloseşti un prosop separat de cel pe care îl foloseşti pentru a-ţi usca corpul, probabil că nu îl speli zilnic, iar bacteriile pot ajunge rapid pe pielea ta. Descoperă şi alte motive pentru care ar trebui să schimbi mai des prosopul cu care îţi ştergi faţa!

Îţi îmbătrâneşte tenul mai repede

Dacă foloseşti prosoape de baie din pânză ţesută, află că acestea sunt prea aspre pentru ten, iar utilizarea zilnică a acestora îl poate face vulnerabil la infecţii şi riduri. Cu cât speli mai de aceste prosoape, cu atât ţesătura devine mai fragilă, iar acestea vor acţiona asemănător unui exfoliant care poate fi prea dur cu pentru pielea ta.

Îţi irită pielea

Dacă ai o piele sensibilă, folosirea prosoapelor pentru ştergerea feţei nu este cea mai bună alegere. Deoarece majoritatea prosoapelor pot fi prea dure pentru piele, ştergerea feţei cu acestea poate duce la înroşirea şi iritarea pielii.

Scade eficienţa produselor de îngrijire

Chiar dacă îţi usuci faţa după spălare, ceea ce pare un lucru firesc, în realitate, nu va permite tenului să profite la maximum de produsele cosmetice pe care le aplici după aceea. Crema hidratantă va pătrunde mai bine în piele înainte ca toată apa să se evapore. Uscarea cu ajutorul unui prosop va împiedica produsele de îngrijire a pielii să foloseacă umeditatea tenului pentru a deveni mai eficiente şi a te ajuta să ai o piele cu un aspect mai tânăr.

Îţi poate îngrăşa tenul

Uscarea pielii cu un prosop poate contribui la îngrăşarea acesteia, în mod paradoxal. Prosoapele aspre ajung să îndepărteze uleiurile naturale de care pielea are nevoie pentru a rămâne sănătoasă. Din această cauză, glandele sebacee vor fi stimulate să producă mai mult sebum, uleiul natural menit să echilibreze uscăciunea, ceea ce va duce la îngrăşarea excesivă a tenului.

FOTO: ShutterstockRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg