5 cazuri dificile de crimă rezolvate cu ajutorul animalelor

Câini, pisici sau papagali, animalele de companie pot să ofere detalii privind răpiri sau crime ce par de nerezolvat pentru autorităţi.

image

Progresele în tehnologia ADN-ului animal au condus la rezolvarea unor cazuri foarte dificile. În ultimii ani, părul, blana, pene, sângele și alte fluide corporale de la pisici, câini, păsări și alte animale au ajutat la rezolvarea a nenumărate crime violente de pe tot globul. Descoperă cinci dintre crimele în care animalele de companie a celor ucişi au condus la aducerea vinovaților în fața justiției, folosind tehnologia AND și alte abilități.

Scooby-Doo chiar a salvat situaţia

Un Scooby-Doo din viața reală a făcut istorie în Franța, când a mers ca martor la procesul de crimă al proprietarei sale. Stăpâna fusese găsit spânzurată în apartamentului ei. La început, s-a presupus că a fost vorba despre o sinucidere. Cu toate acestea, familia femeii avea suspiciuni și a convins poliția să deschidă o anchetă pentru crimă. A fost identificat un suspect, iar bărbatul a fost adus în judecată pentru a se decide dacă există suficiente probe pentru demararea unei anchete complete. Cum câinele Scooby se afla în apartament în momentul presupusei crime, a fost adus ca martor. Când a fost confruntat cu potențialul criminal, el a reacționat imediat și a lătrat furios. Un purtător de cuvânt al Palatului de Justiţie din Paris a confirmat că acest caz a fost pentru prima dată când un câine a apărut ca martor în timpul procedurilor penale din Franța şi că este o premieră mondială în istoria juridică.

Martor ocular cu… pene

Un papagal cenușiu african a rezolvat un caz dificil pentru criminalişti. În anul 2015, la câteva săptămâni după uciderea în Michigan, a unui localnic, papagalul lui, Bud, a început să repete o ceartă între două persoane. Cearta se încheia cu ceea ce se crede a fi ultimele cuvinte ale bărbatului ucis, pentru că papagalul repeta întruna: „Nu trage!”. S-a dovedit că soția stăpânului şi-a împușcat soțul de cinci ori de faţă cu papagalul, apoi a avut o încercare nereuşită de sinucidere. A fost condamnată pentru crimă.

Două pisici şi o crimă

În 1989, Lori Auker, care lucra la un magazin de animale din Pennsylvania, SUA, a dispărut în drum spre muncă, iar familia și-a imaginat ce era mai rău. Temerile le-au fost confirmate după trei săptămâni de căutări, când a fost găsit trupul descompus al lui Lori într-o zonă împădurită îndepărtată. S-a stabilit că Lori a murit după ce a fost înjunghiată de mai multe ori. Poliția și-a concentrat atenția asupra fostului ei soț care a urmărit-o în săptămânile premergătoare morții ei. Cei doi se luptau pentru custodia copilului lor. Apoi, s-a aflat că bărbatul încheiase o poliță de asigurare de viață pentru fosta soţia. Părinţii acstuia au spus poliției că el îşi curățatse minuţios vehiculul înainte de a-l vinde la scurt timp după dispariția fostei soţii. În ciuda eforturilor sale, criminaliștii au găsit păr de pisică în mașină, iar acestea proveneau de la cele două pisici ale lui Lori. La aproape 3 ani de la crimă, bărbatul a fost condamnat pentru răpire și crimă și condamnat la moarte.

Câinele Layla a indicat ucigaşul stăpânei lui

În San Diego, SUA, într-o noapte din anul 2001, o fetiţă de 7 ani, pe nume Danielle Van Dam, a dispărut din patul său. Poliția nu avea dovezi pentru a rezolva cazul, când vecinul familiei a intrat în atenția anchetatorilor. S-a observat că el pleca de acasă în timpul căutărilor fetei. La numai câteva zile după răire, el a fost văzut la o curățătorie, îmbrăcat în lenjerie intimă deşi era frig. Adusese două cuverturi, două fețe de pernă și o jachetă. Poliția a obținut un mandat de percheziție pentru casa lui și a găsit fire de păr care se potriveau cu câinele fetei, rasa Weimaraner pe nume Layla. S-a presupus că părul de câine se afla pe pijamaua lui Danielle și, în urma răpirii ei, a ajuns în casa vecinului. Mai mult, sângele ei a fost găsit pe jacheta lui, iar părul câinelui ei se afla pe cuverturile aduse la curăţătorie. Sângele fetei se afla și în maşina vecinului. În cele din urmă, trupul nud şi parțial descompus al copilei a fost găsit într-o zonă deşertică, îndepărtată. Vecinul a fost acuzat şi condamnat pentru răpire și crimă, apoi condamnat la moarte în anul 2002.

Sângele câinelui a dezvăluit identitatea criminalilor

Un cuplu din Seattle, SUA, a fost găsit mort împreună cu puiul lor de pitbull. În judecării suspecților Ken Leuluaialii și George Tuilefano, a apărut o probă improbabilă, ADN-ul câinelui. A fost găsit sânge pe hainele inculpaților, iar testele criminalistice au dovedit că aparţin câinelui ucis împreună cu stăpânii lui. Procurorii au spus că suspecţii au forţat ușa casei după ce unul dintre stăpânii câinelui a refuzat să le vândă marijuana, apoi au deschis focul asupra celor aflaţi în casă, împușcând mai întâi câinele, ceea ce a făcut ca hainele lor să aibă urme de sânge care proveneau de la câine.

FOTO: Shutterstock



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg