5 paşi pentru a te pregăti de Crăciun

1 clickpentrufemei 1 1 jpg jpeg

Crăciunul se apropie cu paşi repezi, fapt pentru care trebuie să te gândeşti încă de pe acum la organizarea acestei sărbători alături de familie şi prieteni.

Dacă vrei să nu te oboseşti prea mult, fă din timp pregătirile de Crăciun. Asta înseamnă să urmezi 5 paşi simpli, pentru a nu uita nimic important până în seara de Ajun.

1. Elaborează un buget de vacanţă

Acum, la început de decembrie este momentul să-ţi stabileşti un buget de vacanţă, pentru sărbătorile de iarnă. Ideea este de a nu cheltui prea mulţi bani, de a nu te pune în pericol financiar. Prin gestionarea corectă a bugetului poţi avea parte şi de o petrecere frumoasă de Crăciun şi de o vacanţă, mai ales dacă ai decis să-ţi planifici o călătorie de Crăciun, care să-ţi liniştească sufletul.

2. Începe mai devreme cumpărăturile de Crăciun

Fă o listă de cumpărături, pentru a nu depăşi bugetul stabilit şi a nu fi tentat să recurgi la cheltuieli suplimentare. De regulă, de Crăciun, oamenii fac cumpărături neobişnuite şi spontane, iar riscul de a cheltui prea mulţi bani creşte.

O listă clară de cumpărături te va ajuta să nu faci cheltuieli compulsive şi să prioritizezi doar ceea ce este cu adevărat important pentru Crăciun.

3. Stabileşte ce cadouri trebuie să cumperi pentru Ajun

Nu uita să faci şi o listă cu cele mai frumoase cadouri pentru Crăciun. Decide de pe acum ce cadouri să cumperi pentru cei dragi, pentru a-i surprinde plăcut în Ajun. Dacă vei cumpăra cadourile din timp, ai şanse mai mari să prinzi şi cele mai bune reduceri şi promoţii din această perioadă, la sfârşit de an.

În unele magazine online, cum sunt cele cu parfumuri şi produse cosmetice, ai posibilitatea de a economisi şi bani, pentru că în perioada sărbătorilor se oferă vouchere, se fac reduceri mai mari comparativ cu alte perioade din an.

2 clickpentrufemei 2 1 jpg jpeg

Un cadou este un simbol al afecţiunii faţă de cei dragi din familie şi deci merită efortul să alegi ceva cu adevărat frumos. Oferirea de cadouri de Crăciun şi Anul Nou este un obicei care vine cu zâmbete, bucurie şi gânduri pozitive. Cadourile sunt oferite celor dragi în mod altruist şi au un efect deosebit. Ele pot fi şi cadouri practice şi utile, dar neapărat plăcute şi de calitate.

Cele mai populare cadouri pentru sărbătorile de iarnă sunt: hainele, dulciurile, parfumurile, produsele cosmetice, bijuteriile, ceasurile, telefoanele mobile, tabletele, echipamentele fotografice şi alte gadget-uri.

4. Programează din timp pregătirile pentru masa din seara de Ajun

Unele gospodine aşteaptă până în ultimul moment să facă cumpărăturile pentru cina de Ajun. Ele fac preparatele chiar în ziua de 24 decembrie pentru că se gândesc ca acestea să fie proaspete şi gustoase. Totuşi unele dintre reţetele culinare se pot face cu două sau chiar trei zile înainte, cum sunt de exemplu: prăjiturile şi fursecurile de Crăciun.

5. Cere ajutorul celor din familie

Nu te suprasolicita şi nici nu risca să cazi în capcana perfecţionismului. Cu siguranţă vei avea de făcut multe treburi înainte de Crăciun, dar nu încerca să faci totul singură, cere şi ajutorul celor din familie. În primul rând aşezaţi-vă cu toţii în living şi discutaţi împreună ce aveţi de făcut, pentru a vă împărţi sarcinile.

Unul dintre cele mai plictisitoare lucruri este curăţenia generală şi deci, dacă ai o casă prea mare, poţi angaja o persoană care se ocupă cu aşa ceva şi care îţi va uşura volumul de muncă. Înainte de Crăciun, oamenii fac curăţenie mare, asta înseamnă multă bătaie de cap. Dacă angajezi o persoană în acest scop, ea va termina totul într-o singură zi şi astfel nu-ţi mai rămâne decât să te ocupi de cumpărături şi de preparatele de Crăciun.Recente

virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg