8 Martie - Ziua Femeii

1 67961 original jpg jpeg

Luna martie este dedicată femeilor, iar pe 8 martie este sărbătorită Ziua Femeii, zi în care primesc flori, cadouri sau alte atenţii. În aceeaşi zi, în România se sărbătoreşte şi Ziua Mamei, zi în care primesc felicitări şi flori de la copii, dar şi de la soţ.

Această sărbătoare este una specială pentru femei. Este ziua în care ele trebuie să se simtă mai speciale,ziua în care nimeni şi nimic nu trebuie să le supere,să fie fericite şi să se bucure de cei pe care-i au alături.8 Martie este ziua în care trebuie să le spunem mamelor noastre-La mulţi ani! Înainte de a fi mamă,este femeie,cea mai specială,care trebuie să primească cele mai multe felicitări,urări şi flori.Prin această sărbătoare se comemorează realizările sociale,politice şi condiţiile economice ale femeilor. A fost adoptată sărbătoarea Ziua Femeii prima dată în anul 1977,printr-o rezoluţie a Adunării Generale a ONU. Pentru prima dată în anul 1975 a fost sărbătorită Ziua Femeii de către ONU,pe data de 8 martie,numit atunci Anul Internaţional al Femeii.

Istoric

Această sărbătoare se celebra de pe vremea grecilor antici. Aceştia o serbau primăvara pe Rhea,care era mama tuturor zeilor. În anii 1800,în Anglia se sărbătorea Duminica mamei,care era sărbătorită în cea de a patra duminică de la începerea Postului Paştelui.

Pe 28 februarie 1909 a fost sărbătorită Ziua Femeii la New York,pentru prima dată. Sărbătoare care era în amintirea unei greve a unui sindicat al femeilor,grevă care avusese loc cu un an în urmă.

Un an mai târziu,activista socialistă din Germania,Luise Zietz împreună cu o colegă,propun sărbătorirea zilei internaţionale a femeii,dar fără a da o dată concretă. În anul următor,această sărbătoare a fost celebrată pe 19 martie.

Până în anul 1917 în Rusia se sărbătorea ziua femeii în ultima duminică din luna februarie. Din 1917,ultima duminică din februarie din calendarul pe stil vehi,a coincis cu data de 8 martie din calendarul de pe stil nou.

S-a decis ca Ziua Femeii să fie celebrată pe 8 martie în întreaga lume în anul 1913. Acest lucru s-a hotărât în urma unei Conferinţe a Muncitoarelor,care a avut loc la Copenhaga. La acea conferinţă au luat parte mai mult de 100 de femei din 17 ţări.

În mai multe ţări din lume,ziua de 8 martie este declarată liberă,ţări cum sunt Albania,Algeria,Armenia,Belarus,Brazilia,Croaţia,Cipru,Finlanda,Grecia,India,Italia,Malta,Republica Moldova,Mongolia,Palestina,Polonia,plus altele. În China,femeile au după-amiaza liberă.Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg