Actriţa Ioana Blaj a îmbrăcat o rochie din 5.000 de ghiocei, pentru a celebra feminitatea

1 ioana blaj ghiocei 3 jpg jpeg

Construcţia florală pe care a purtat-o actriţa Ioana Blaj într-o sedinţă foto extraordinară a fost realizată în două zile, în două etape distincte, de către Nicu Bocancea. Master floristul international a avut nevoie de 5.000 de fire de ghiocei pentru a pentru a celebra feminitatea şi primăvara, în prag de 8 martie.

„Am construit mai întâi rochia suport din nenumărate fire şi elemente rezistente, pe care le-am împletit cu grijă, cât să aibă flexibilitate pentru a putea fi îmbrăcată, dar să şi permit ulterior inserţiile florale. Miile de ghiocei i-am adăugat fir cu fir după ce actriţa foarte dragă nouă, Ioana Blaj, a imbrăcat construcţia. Îi sunt recunoscător pentru răbdarea cu care ne-a permis sa lucrăm piesa vestimentară-manifest direct pe corpul ei. Ghiocel cu ghiocel, rochia parfumată şi gingaşă a prins contur dupa 5-6 ore de lucru intens cu cele mai firave, dar fermecătoare exponate ale primăverii”, a povestit Nicu Bocancea, cel mai premiat şi titrat master florist român pe plan internaţional. 

De ce a ales ghioceii

Cunoscut pentru lucrările florale complexe de tip manifest prin care dă voce florilor pentru a transmite mesaje sociale puternice, Nicu Bocancea nu a ales întâmplător ghioceii pentru manifestul său de ziua femeii: „De data aceasta, mi-am propus să exprim prin flori delicateţea, feminitatea, graţia, sensibilitatea, dar şi forţa de care dau dovadă femeile din vieţile noastre, fie că sunt mame, surori, soţii, iubite, prietene sau fiice. Am ales ghiocelul pentru că el nu este doar o floare, el este simbolul gingăşiei maxime pe care eu îl compar cu mama, dar si cu primul nascut, pentru că este primul apărut în natură după o iarnă grea. În delicateţea lui se ascunde forţa uriaşă de a se lupta cu temperaturile scăzute, cu păturile de zăpadă, cu iernile grele. Pe cât este de firav, pe atât este de puternic, exact ca doamnele din vieţile noastre‟, explică Nicu Bocancea, care este parte din Asociaţia FLOOS a celor mai buni 30 de florişti ai lumii care dau trendurile în floristică la nivel mondial an de an.

Trendul de anul acesta merge pe natural, pe simplitate

Lalele, frezii, zambile, lăcrămioare, narcise, iasomie, ranunculus, care sunt florile emblematice pentru primăvară, sau flori cu bulbi în boluri de sticlă şi aranjamente clasice în suporturi neconvenţionale, începutul de martie este un spectacol al parfumului si al culorilor, dedicat tuturor femeilor:

„Primavara este anotimpul preferat al floriştilor, dar şi al doamnelor care acum, mai mult ca în alte momente ale anului, se bucura de simfonia florală din jur. Anul acesta trendul este pe natural, pe simplitate. Încurajăm oamenii să vină să ia un mănunchi de flori de primăvară, să le învelească într-o hârtie craft, legată cu un şnur simplu, iar efectul va fi maxim. Desigur, pentru cei mai sofisticaţi, avem o multitudine de suporturi pentru flori şi aranjamente. Foarte cerute sunt cutiile transparente care lasă să se vadă frumuseţea florilor protejându-le în acelaşi timp, cutiile îmbrăcate în carton multicolor, sticluţele sau vasele de sticlă de diverse forme, eprubetele, vazele diverse‟, dezvăluie floristul.Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg