Airsoftul şi relaţiile. Ce au în comun cele două?

1 13 jpg jpeg

Ştiai că airsoftul este un joc cu temă militară care se bazează pe aceleaşi valori ca o relaţie sănătoasă? Indiferent dacă este vorba de o relaţie conjugală, o relaţie de familie sau o relaţie de prietenie, pentru ca aceasta să funcţioneze este necesară o comunicare eficientă, o cooperare profitabilă de ambele părţi şi încredere deplină în partener.

La fel ca şi la airsoft.

Ce este airsoftul?

Airsoftul este un joc inventat de japonezi după ce aceştia şi-au pierdut dreptul de a deţine arme odată cu înfrângerea suferită în cel de-al doilea război mondial.

Interdicţia armelor în Ţara Soarelui Răsare i-a făcut pe niponii amatori de echipamente militare şi arme de foc să nu îşi mai poată satisface pasiunea şi astfel, minţile mai creative au creat acest joc care imită foarte bine un câmp real de luptă şi pentru care ai nevoie de replici create după armele adevărate ca să intri în competiţie.

Există mai multe moduri de a juca airsoft. Acest sport se poate desfăşura în interior, afară sau şi afară şi în interior în cadrul unui singur meci. De asemenea, în funcţie de tema preferată, poţi juca airsoft având ca echipă un obiectiv simplu ca de exemplu capturarea steagului echipei adverse sau anihilarea tuturor adversarilor, ori imitând exerciţiile militare adevărate, ori recreând o bătălie sau un război care a avut loc în realitate. Pentru ultimele două stiluri, sunt necesare şi uniforme corespunzătoare precum şi diferite alte echipamente şi accesorii pe care le poţi achiziţiona din magazinele airsoft Bucureşti de profil.

Ce legătură au exerciţiile militare şi relaţiile?

După toate premisele, airsoft este un joc militar. Dar cu toate acestea, este şi un joc care te ajută să consolidezi relaţiile pe care le ai cu cei din jur. Gândeşte-te la echipa ta ca la o mică armată. Ce şanse aţi avea în faţa unui inamic dacă nu comunicaţi atât de bine încât să vă înţelegeţi doar din priviri, dacă nu cooperaţi eficient şi dacă nu puteţi construi planuri pe termen scurt - strategiile de atac împotriva inamicilor în cazul airsoftului, şi pe termen lung - teme pentru jocurile viitoare.

De asemenea, aşa cum probabil ţi s-a întâmplat şi ţie de nenumărate ori, mai mult decât perioadele de pace, situaţiile de criză te-au ajutat să înţelegi mai bine cine îţi sunt prietenii şi să descopri cu surpriză că persoane la care probabil nu te-ai fi aşteptat, îţi sunt cei mai buni aliaţi când eşti încolţită.

Cu alte cuvinte, dacă te gândeşti puţin mai profund la conceptul airsoftului, poţi găsi o mulţime de puncte similare între el şi relaţii.

Pe cine este bine să ai în echipă la airsoft?

În cazul relaţiilor, este bine să ai mereu aproape de tine prieteni care să te susţină şi, eventual, un partener care să fii gata oricând de sacrificiu, iar el să-ţi împărtăşească sentimentele. Iar lucrurile stau la fel şi în cazul airsoftului!

Dacă oricare dintre noi am putea câştiga toate bătăliile la care luăm parte pe cont propriu, atunci nu ne-ar mai fi necesar să legăm relaţii cu cei din jur. Şi chiar dacă se întâmplă ca din când să mai reuşeşti să obţii mici succese de una singură, ai văzut şi tu că războaiele le învingi doar cu prietenii aproape.

De aceea, dacă te tentează ideea de a juca airsoft şi ai o fire competitivă care te determină să ţinteşti mereu cât mai sus, alege-ţi în echipă persoane pe care să te poţi baza, care să aibă aceleaşi scopuri ca tine şi care să-ţi fie alături în orice situaţie, până la capăt.