Aurelian Temişan, concert TRIBUT Aurelian Andreescu

1 84486 original jpg jpeg

Aurelian Temişan îşi îndeplineşte pe 18 decembrie un mare vis! Va urca pe scena Teatrului Naţional, acolo unde, în Sala Studio, va susţine un concert in memoriam Aurelian Andreescu.

Spectacolul se numeşte “Oameni – Tribute Aurelian Andreescu”, organizat de Primăria Capitalei prin ARCUB. Un singur regret are artistul! Tatăl său, care a cântat cu marele Aurelian Andreescu, nu îl poate vedea pe scenă, cu această ocazie! Cu detalii vine chiar Temişan!

image

“De ce Tribut Aurelian Andreescu?

Pentru că din punctul meu de vedere, şi nu este numai părerea mea, e cea mai mare voce masculină pe care a avut-o România vreodată!

De ce el?

Există o asemănare de prenume, dar cel mai important este că între Temişan şi Andreescu este o legătură mai veche decât existenţa mea pe pământ! Şi tatăl meu a cântat. A cântat cu Aurelian Andreescu o perioadă. E vorba chiar de perioada de dinainte de a mă naşte eu, cât şi cea imediat după, şi este artistul care m-a influenţat cel mai tare din punct de vedere al şcolii de voce pe care a avut-o şi al felului în care a transmis ceea ce a cântat!

De ce acum?

Este an centenar şi este cea mai bună ocazie! Am zis să celebrez un artist, pentru care compozitorii vremurilor respective se înghesuiau să îi scrie. Este atât un tribut Aurelian Andreescu cât şi o celebrare a compozitorilor din România, cei care şi-au făcut cunoscute piesele prin vocea lui!

Ce aduc nou?

Un nou sound al pieselor de odinioară, melodiile lui fiind “îmbrăcate” de 47 de oameni cu o orchestră simfonică! Ideea este să aduc linişte, să aduc căldură, să aduc magia unui concert, care sunt convins că este foarte aşteptat de mulţi iubitori de muzică şi în special de fani ai vocii lui Andreescu şi ale melodiilor celebre pe care le-a lansat şi abia aştept acest lucru”, spune Temişan, nerăbdător să îşi întâlnească publicul şi iubitorii de muzică bună, pe data de 18 decembrie, de la ora 19.00, la Sala Studio a Teatrului Naţional Bucureşti.

Un mare regret are însă Temişan! Faptul că tatăl său, de la care a moştenit pasiunea pentru muzică, şi care a cântat cu marele Aurelian Andreescu, nu mai este lângă el, să îl poată vedea în această postură, pe scenă!

“Imi doresc ca oamenii care calcă pragul acestui spectacol să fie cuprinşi, încă din foaier, de magia muzicii lui Aurelian Andreescu, găsindu-i CD-ul la vânzare, iar când păşesc în sală, să fie deja încărcaţi de dorinţa de a asculta muzica altor vremuri, muzica de suflet, indiferent de vârstă şi să cânte o dată cu mine refrenele pe care le cunosc! Şi sunt convins că sunt foarte multe melodii pe care le ştiu! Este un concert mult dorit, este un vis împlinit pe care mi-l doream cu toată inima, dar am acest gust amar că nu e şi tata alături de mine să se bucure de acest moment, pentru că el mi-a povestit destul de multe lucruri despre Aurelian, de la vremea respectivă şi îmi pare rău că nu mai am acele afişele din acea perioadă de când eu aveam vârsta Dorei, fiica mea (7-8 ani), şi mă uitam la afişele în care apărea tata. Era lângă Doina Badea, lângă Anda Călugăreanu, lângă Puiu Serbănescu, lângă Dan Spătaru, Aurelian Andreescu… Ar fi fost minunat să vi le pot arăta şi vouă!”, a mai mărturisit, emoţionat, artistul.Recente

Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg