Care sunt momentele în care e greu să iei o decizie rapidă

1 fata printre haine jpg jpeg

Poate de obicei iei hotărâri rapide, eşti spontană şi te enervează când trebuie să îi aştepţi pe alţii să se hotărască. Totuşi, trebuie să recunoşti că există unele situaţii deosebite când până şi tu ai nevoie de timp de gândire pentru a face o alegere.

 

Deciziile sunt influenţate de mai mulţi factori, de cele mai multe ori subiectivi, dar uneori şi obiectivi şi presupun punerea în balanţă a avantajelor şi dezavantajelor pe care le implică.  Unele situaţii impun alegeri mai grele chiar şi pentru cele mai hotărâte persoane.

1. Când trebuie să cumperi cadouri

Alegerea unui cadou este una dintre activităţile pe care le faci de câteva ori pe an, cel mai des cu ocazia zilelor de naştere, a zilelor de nume şi a sărbătorilor de iarnă. Este şi mai greu când eşti foarte apropiată de persoana căreia urmează să îi oferi cadoul şi dacă vă cunoaşteţi de mult timp deoarece e foarte posibil să fi exploatat cam toate opţiunile de cadou. De asemenea, este dificil şi când vine vorba de un dar pentru iubit, soţ, tată sau frate.

Deşi pe piaţă există multe variante de cadouri barbati, nu ştii mereu ce să alegi astfel încât să fii sigură că îi va plăcea, mai ales dacă este vorba despre cineva mai pretenţios. De aceea, cumpărarea unui cadou necesită, de cele mai multe ori, răbdare şi timp pentru a cutreiera prin magazine.

2. Când îţi alegi hainele

Da, ştii senzaţia aceea când probezi de toate în mall şi nu ştii ce să îţi cumperi sau când te uiţi în şifonier şi nu ai idee ce să alegi pentru o ieşire cu prietenii sau pentru serviciu. Zilnic, trebuie să te gândeşti cu ce să te îmbraci pentru a arăta bine, şi, în acelaşi timp, pentru a te simţi confortabil.

Alegerea hainelor face parte din acele momente în care o femeie hotărăşte foarte greu, cu atât mai mult dacă este vorba despre o petrecere sau despre un eveniment oficial. Desigur, aici este inclusă şi alegerea unei perechi de încălţăminte: cu toc sau fără toc, sandale sau pantofi, de lac sau de piele şi aşa mai departe.

2 fete la cumparaturi jpg jpeg

3. Când vrei să vezi un film

Decizia de a vedea un film se ia în câteva secunde, a alege ce film anume, în schimb, durează mult mai mult. Poate implica citirea recenziilor de pe Internet, contactarea prietenilor pentru recomandări, căutarea programului de la cinema şi citirea descrierilor de la mai multe filme, aflarea reputaţiei filmelor. Nu îţi doreşti să pierzi două ore vizionând un film care să nu îţi placă, aşa că mai bine investeşti mai mult documentându-te pentru a face o alegere potrivită. De asemenea, s-ar putea să nu fii sigură dacă vrei să râzi în hohote sau să plângi, aşa că şi genul producţiei are un cuvânt important de spus în luarea deciziei finale. Filmul trebuie să fie o activitate de relaxare, aşa că alegerea lui este importantă pentru a-şi atinge scopul.

4. Când mănânci în oraş

Dacă ieşi să mănânci în oraş, alegerea este simplă doar dacă ţi-e poftă de ceva anume sau dacă cineva ţi-a recomandat un anumit restaurant şi vrei să îl încerci. Dacă intri în undeva fără să ai idee despre ce ai vrea să mănânci şi aştepţi meniul ca să te hotărăşti, probabil te vei uita pe el minute în şir şi vei citi ingredientele pentru fiecare preparat ca să poţi lua o decizie. Sunt şanse mari ca, după mult timp în care ai parcurs fiecare pagină din meniu, să te opreşti tot asupra felului de mâncare pe care îl consumi de obicei, pe motiv că celelalte nu te încântă. După ce ai pierdut mult timp până să  decizi, acum vei fi nevoită să aştepţi minute bune până să îţi primeşti comanda.

Sursă foto: https://www.pexels.comRecente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg