Ce noutăţi aduce ediţia de anul acesta a Romanian Design Week

1 1 39 jpg jpeg

Ca în fiecare an, în această perioadă, Bucureştiul devine centrul industriei creative româneşti, care abundă în expoziţii, instalaţii şi activări în tot oraşul. Ediţia de anul acesta a celui mai mare festival creativ din România se desfăşoară până în 13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic şi în spaţiile partenere din Bucureşti.

Reunite sub tema #Together, expoziţiile şi instalaţiile pregătite de organizatori sunt destinaţia ideală pentru o după-amiază relaxantă în oraş.  Şi da, o parte dintre acestea se întâmplă în aer liber.

Cu o paletă atât de largă de opţiuni la dispoziţie, ediţia de anul acesta îşi propune să aducă în lumină complexitatea şi diversitatea proiectelor semnate de creativii români, precum şi să celebreze colaborarea şi dialogul dintre discipline.

Un trend major, observat anul acesta, este colaborarea dintre branduri şi artişti locali consacraţi, care aduc în prim plan importanţa unei viziuni orientate spre viitor şi oferă astfel o nouă perspectivă asupra spaţiului public, după cum afirmă organizatorii festivalului. Din această categorie, vă invităm să descoperiţi ce ne-a impresionat la  Romanian Design Week:

IQOS World – Network of emotions by Adrian Damian, cea mai spectaculoasă instalaţie din cadrul festivalului

Atracţia principală a festivalului Romanian Design Week este, fără doar şi poate, IQOS World –  Network of Emotions, o instalaţie imersivă realizată în colaborare cu Adrian Damian, unul dintre cei mai captivanţi scenografi contemporani. Instalaţia poate fi vizitată până în 13 iunie, la Combinatul Fondului Plastic din Bucureşti, în strada Băiculeşti nr. 29.

Adrian Damian este un creator de experienţe multisenzoriale, care utilizează tehnologia drept mijloc de exprimare artistică. Acesta a semnat peste 60 de scenografii în teatre renumite din România şi străinătate, în ţări precum Polonia, Finlanda, Kazahstan sau Germania.

IQOS World – Network of Emotions creează un spaţiu al conexiunii, în care emoţiile sunt transpuse în culoare şi sunet. În realizarea acesteia, scenograful Adrian Damian s-a inspirat din conexiunile dintre arborii de vârste diferite şi din modul în care aceştia comunică în interiorul sistemului vegetal, foarte asemănător unei comunităţi umane, în care legăturile sunt nevăzute, dar profunde.

 „Împreună, suntem mai mult decât vedem. Ne definim prin complexitatea conexiunilor dintre noi, care sunt adesea nevăzute. Acolo unde emoţiile ni se întrepătrund, se dezvăluie adevărata noastră natură. Aceşti copaci şi dinamica relaţiilor lor ne învaţă cine suntem cu adevărat, ne arată urmele emoţiilor noastre şi cât de conectaţi suntem unii cu ceilalţi. Mai avem multe de învăţat de la ei.”, a spus scenograful Adrian Damian.

Art for Air – picturi murale impresionante, realizate de artistul Obie Platon cu vopseluri inovatoare Airlite care purifica aerul

Un alt proiect dezvoltat de IQOS în cadrul acestei ediţii a festivalului, la iniţiativa Romanian Design Week, este muralul Art for Air, realizat în colaborare cu Obie Platon, cel mai renumit artist stradal din România. În cadrul acestui proiect, artistul a creat, cu ajutorul vopselei inovatoare Airlite, un mural de 35mp, situat în centrul Bucureştiului, care poate fi admirat în strada Matei Millo nr. 9.

Pe lângă acest mural, Obie Platon a creat şi o instalaţie impresionantă la RDW Design House, în Bulevardul Aviatorilor nr. 8A. O adevărată explozie de culoare executată în mod inedit, pe o roată de mari dimensiuni cu ajutorul acelorasi vopseluri care purifică aerul.

Accesul la instalaţia

şi în RDW Design House este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

RDW x Urban Monkey

Bicicleta este întotdeauna alegerea perfectă atunci când vrem să ne demonstrăm grija pentru o viaţă mai bună. Însă la fel de importantă ca alegerea utilizării ei este garanţia că există spaţii în care aceasta poate fi depozitată în condiţii de siguranţă.

Tocmai de aceea, Romanian Design Week şi Urban Monkey au lansat, în luna aprilie, provocarea RDW x Urban Monkey, pentru a promova mersul pe bicicletă.

Acesta este primul pas dintr-un demers mai amplu care are ca scop amplificarea trendului de folosire a bicicletei în Bucureşti. Încurajarea mersului pe două roţi face parte din misiunea Urban Monkey de a face oraşul un loc mai bun pentru locuitorii săi.  La fiecare sticlă vândută, 5 cenți sunt direcționați către proiecte care cresc calitatea vieţii.

Concursul a provocat designerii şi arhitecţii să propună rasteluri pentru biciclete, atractive, dar totodată funcţionale, ca o formă de încurajare pentru cei care aleg să circule pe două roţi.

Vizitatorii care ajung cu bicicleta la Combinatul Fondului Plastic în perioada 4-13 iunie, atunci când are loc festivalul Romanian Design Week, vor putea testa cele trei modele de rastel care vor fi integrate în curtea exterioară.

Pentru mai multe informaţii despre programul RDW 2021, accesaţi website-ul romaniandesignweek.ro.Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg