Ce spun hainele despre tine?

1 47800 original jpg jpeg

Mai mult decât o simplă rutină, modul în care te îmbraci zilnic dezvăluie lucruri nebănuite despre tine, îţi trădează personalitatea şi dorinţele cele mai ascunse.

Nu e o noutate că hainele ne dezvăluie personalitatea. Ne-am propus însă un exerciţiu inedit:cinci femei s-au îmbrăcat în ţinutele preferate şi au fost de acord ca psihologul Lena Rusti să le comenteze.

Camelia Vasile,40 de ani:"Stilul meu e boem, colorat şi vesel"

Am o mulţime de rochii din anii ‘60-‘80,luate de prin târguri sau de prin garderoba soacrei mele. Oricum,rochia este cel mai iubit articol vestimentar din garderoba mea.

Azi,am preferat una care să-mi mascheze şoldurile,deoarece am câteva kilograme în plus după trei sarcini. Cum dimineaţa a fost rece,am pus peste o vestă de blugi,pe care am prins două broşe,care mă înveselesc teribil.

Ce părere are psihologul

Cameliaîncearcă să transmită umor şi dinamism,dar dincolo de ele transpare şimultă blândeţe,capacitate de a dărui şi de a accepta necondiţionat lumea. Se exprimă prin hainele ei,chiar dacă poate riscă să-i fie văzută sensibilitatea. Ea a învăţat să treacă peste greutăţi cu un zâmbet şi asta o face să se simtă puternică.

Luminiţa Ion,37 de ani:"Prefer stilul clasic. Impune respect"

Cred că stilul meu este unul clasic. La serviciu îmi place să mă îmbrac aşa,ca să impun respectul celorlalţi. Dacă mulţi se simt constrânşi să se îmbrace office,mie chiar îmi face plăcere. Nu pot spune că felul ăsta de a mă îmbrăca nu-mi permite să mă exprim. La un costum pot foarte bine să pun o bluză colorată,care mă scoate din anonimat.

Ce părere are psihologul

Pentru Luminiţa,hainele nu sunt un mod de a se exprima,ci de a se proteja. Ele îi permit să se mişte într-un spaţiu sigur,în care se simte confortabil chiar şi atunci când timiditatea sau nesiguranţa îi creează probleme de interacţiune. Nu vrea să iasă în evidenţă,ci să fie respectată,iar îmbrăcămintea pe care o alege subliniază faptul că este o persoană sinceră,pe care te poţi baza.

Carmina Dumitrescu,36 de ani:"Prefer culorile care mă ajută să ies în evidenţă"

Sunt extrem de strictă în privinţa hainelor pe care le aleg. Îmi place îmbrăcămintea în care mă simt bine,în culori care mă ajută să ies în evidenţă. Am ales această ţinută,întrucât alb-negru este una dintre combinaţiile mele preferate. Întotdeauna mi s-a părut că nu am cum să dau greş cu ea. În plus,îmi plac foarte mult culoriile vii,în special această culoare fuchsia a jachetei,care dă o notă veselă ţinutei.

„Ceea ce vezi este ceea ce sunt”,pare a spune Carmina,pentru că nu se teme să-şi exprime emoţiile prin intermediul ţinutei cu încredere în ea însăşi,indiferent de părerea celor din jur. În interior,ea deţine resurse suficiente pentru a primi orice părere,fie bună,fie rea. Ţinuta aleasă de ea dezvăluie o femeie tonică şi dinamică,care face să se întâmple lucruri chiar şi după ce mulţi din jurul ei au încetat să mai creadă în realizarea lor.

Diana Cosmin,26 de ani:"Am o slăbiciune pentru mătase şi dantelă"

Am trecut de-a lungul vremii prin multe stiluri,dar m-am oprit la cel pe care l-aş rezuma ca fiind relaxat şi jucăuş. Pentru mine,simplitatea nu înseamnă banalitate,ci un mod de a lăsa hainele să vorbească despre tine.

De aceea,azi am simţit impulsul să mă îmbrac în alb şi negru,mai ales că am ales un obiect vestimentar mai pretenţios,bluza cu perluţe. Am o slăbiciune pentru mătase,catifea,dantelă,iar combinaţia dintre fusta de dantelă şi bluza de mătase mă reprezintă ca personalitate şi ca stil.

Diana are dorinţa şi chiar nevoia de a fi văzută ca o fiinţă sofisticată. N-o poţi aprecia cu adevărat dacă nu-i apreciezi stilul vestimentar. Ea are intenţia de a tranforma feminitatea şi fragilitatea în arme pe care le poartă cu mândrie. Este o persoană care se poate defini prin hainele pe care le poartă,atât în raport cu ceilalţi,cât şi în raport cu stima de sine.

Georgiana Ţucan,24 de ani:"Nu am defecte de ascuns prin haine"

Îmi place să mă îmbrac cât mai comod şi întotdeauna în concordanţă cu starea pe care o am. Nu prea ţin cont de etichetă sau de ceea ce spune lumea. De altfel,nici nu sunt o adeptă a modei.

De cele mai multe ori port jeanşi,o bluză colorată şi mulată,adidaşi. La cei 24 de ani ai mei,mă simt bine în pielea mea şi nu sunt tentată să ascund vreun defect cu ajutorul hainelor,ca alte femei.

Ce părere are psihologul

Simplă şi energică,cu o atitudine neechivocă de încredere în propria fiinţă,Georgiana pare a încerca să ascundă în linii sportive o structură interioară sofisticată şi sensibilă,pe care nu o doreşte accesibilă oricui,dar nici nu o neagă faţă de ea însăşi.Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg