Cele mai neașteptate surprize de la Nostalgia. Fotografia cu Nicolae Ceaușescu care a făcut furori FOTO

A treia ediție a festivalului Nostalgia, organizată la Federația Română de Tir Sportiv, a strâns zeci de mii de petrecăreți, în cele patru zile de distracție.

WhatsApp Image 2024 07 01 at 1 27 39 PM jpeg

Oameni de toate vârstele, în special copiii anilor '90, dar şi părinţii lor, au avut ocazia de a face o călătorie în timp, în anii 2000. Hit-uri consacrate de peste două decenii au răsunat pe toate cele cinci scene Numeroşi artişti, inclusiv un celebru cântăreţ de manele, au venit să facă spectacol, iar experienţa a fost completată de jocurile copilăriei, popcorn şi vata de zahăr.

A spus cineva că nu a fost încă inventată o maşină a timpului? Festivalul Nostalgia a avut, ca de fiecare dată, scopul de a-i transporta pe participanți înapoi în anii 2000.

Muzica a fost pentru toate gusturile, de la cea populară, la cea latino disco și house, sau noul tehno. Nu au lipsit nici manelele vechi.

Cinci „cartiere” de distracție și artiști surpriză

În cadrul festivalului au fost amenajate cinci scene, denumite „Cartierul Șucar”, „Cartierul Hip-Hop”, „La Plajă- Disco Loca”, „Cartierul Electro” și „Pe Maidan- Main Stage”.

WhatsApp Image 2024 07 01 at 4 09 47 PM (1) jpeg

La scena principală (Main Stage) au fost anunțate surprizele! Până în ultima clipă, participanții au fost ținuți cu sufletul la gură, neștiind ce artiști urmează să cânte. În cazul unora au existat indicii sub formă de texte sau emoji, de exemplu, o fată blondă - Andreea Bănică, „Băiețaș de cartier”- Puya, un avion- Fly Project, un pepene - Pepe.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, a fost ”Chef de Chef”, cu Adi Minune, poate cea mai neașteptată surpriză de la Nostalgia.

În ultima seară, Pepe ne-a reamintit că „Numai iubirea”, doar iubirea, îți dă speranță să trăiești.

WhatsApp Image 2024 07 01 at 4 09 48 PM (2) jpeg

Totodată, în timpul pauzelor dintre show-urile live, DJ-ii au întreținut atomosfera. Au fost acompaniați și de proiecții pline de creativitate. Mix-urile au fost însoțite inclusiv de vocea Gretei Thunberg sau de vechiul sistem de operare Windows XP.

Zeci de locuri instagramabile locuri

Și de această dată, festivalul a oferit zeci de locuri instagramabile, perfecte pentru a da frâu liber imaginației. Participanții au avut ocazia de a se fotografia cu o mașină de poliție de epocă, o Dacia 1300, inscripționată cu „Miliția”.

S-a mai putut băga o fisă și la cabina telefonică, una veche, cum doar în anii 2000 mai găseam pe străzi. Găștile de petrecăreți au putut chiar să ia o pauză de masă la „Cina cea de Taină”, un alt decor ideal pentru fotografii nonconformiste, iar cei mai îndtăzneți se puteau poza și într-o cameră galbenă plină de banane.

WhatsApp Image 2024 07 01 at 4 09 47 PM jpeg

Înapoi la școală și în perioada comunistă

A sunat și ultimul clopoțel! Catalogul clasei a 12-a a fost pregătit într-o sală de clasă, pe care tinerii nostalgici au luat-o cu asalt. Au pozat pe rând, în elevi și profesori, unii dintre ei veniți la festival chiar cu prietenii din liceu.

O întreagă școală a fost ridicată în incinta festivalului, cu sală de sport și sală de pictură și, bineînțeles, nelipsita cancelarie.

Pentru a ajunge acolo, drumul trecea printr-un fabulos Muzeu Comunist.

 Nu lipsea nimic din decor. Felul în care era amenajată o casă, ce era de pus pe masă, bibelouri, televizoare alb-negru și, elementul central: portretul liderului comunist, Nicolae Ceaușescu.

Făcând o aluzie la Revoluția din 1989, dar și la actualitate, fotografia a fost însoțită de textul „System Failure”, realizat din lumini de neon.

Haideți la joacă

Festivalierii au fost invitați la joacă atât afară „în fața blocului”, cât și acasă, pe calculator. La intrarea în festival se putea sări șotronul sau coarda.

Înspre scena Main, lucrurile au început să se schimbe, la fel și tehnologia. Era greu să prinzi loc la un calculator pentru a juca Zuma, Solitair sau GTA și nu numai.

WhatsApp Image 2024 07 01 at 4 09 48 PM (1) jpeg

În timpul de așteptare, oamenii îți puteau găsi vechiul telefon mobil, dintr-o colecție impresionantă de telefoane „cu butoane”, ce fusese expusă în aceeași zonă a festivalului.

De asemenea, au fost amenajate și numeroase jocuri de arcade, cum numai în sălile speciale de jocuri găseam pe vremuri. În funcție de preferințele pentru adrenalină sau muzică, tinerii au avut ocazia de a conduce mașinuțe, de a juca vechea variantă de „Mortal Kombat”, ori puteau să cânte la un instrument precum tobe sau chitară.

Gustul copilăriei

Și pentru ca experiența să fie completă, nu puteau lipsi nici elemente ale gustului copilăriei. Festivalul Nostalgia a pus la dispoziție numeroase tonete cu mâncăruri și băuturi pentru toate orice pofte: de la mâncare tradițională, mici și cârnați, la burgeri și cartofi prăjiți. Au existat opțiuni și pentru vegetarieni.

Foarte căutate au fost însă standu-urile de popcorn și vată de zahăr, pentru toți nostalgicii.

Nostalgia vine la Mamaia

Următoarea ediție a festivalului „Nostalgia- Retro, Disco, Future” va avea loc pe plaja din Mamaia, în perioada 30-31 august, iar biletele urmează să fie puse în vânzare sâmbătă, 6 iulie 2024.

Anul viitor, este planificată o nouă ediție tot la F.R. de Tir Sportiv, care se anunță una grandioasă, încărcată cu cel puțin la fel de multe surprize. Biletele în pre-sale au fost deja puse în vânzare și se pot achiziționa de aici: https://nostalgia.love/bilete/



Recente

Corina Caragea jpg
Ecran Stradal 960x576x2 mp4 thumbnail png
Horoscopul calatoriilor 2024  Sursa foto shutterstock 1941596062 jpg
camasa jpg
Chris Martin si Gwyneth Paltrow jpeg
SSS05834 mod jpg
Tom Cruise, Suri Cruise  jpeg
Allan   CEO Saga jpg
Afiș Gala O, mio babbino caro, Puccini jpg
STUDENT DE 10 by UNTOLD & Neversea jpg
Beach Please bilete GA jpeg
Alergii  jpg
Fiica Christinei Applegate suferă de o boală rară jpg
Vedete  jpg
Otilia jpeg
SAGA24 landscape png
UNTOLD   TOP 100 FESTIVALS 2024 jpeg
pozitie verticala jpg
Jennifer Lopez, Ben Affleck  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Pierce Brosnan  foto   Shutterstock jpg