Copiii români de pretutindeni s-au întâlnit la sărbătoarea Limbii Române

1 copiii romani de pretutindeni sarbatoresc ziua limbii romane 2 jpg jpeg

Români de toate vârstele sunt astăzi în multe locuri de pe glob şi legătura cu ţara o păstrează adesea prin comunicarea on-line, prin rudele şi prietenii rămaşi acasă. Cu toţii au avut şansa să se şi “vadă” la marea sărbătoare naţională - Ziua Limbii Române, organizată pe 31 august, de Itsy Bitsy, cu sprijinul Secretariatului General al Guvernului – Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Repatriot.

Itsy, Bitsy, SuperZăpă, Spinner, Spark şi Profesorul de Joacă Leon Magdan îi invită pe copii şi pe părinţi la jocuri şi poveşti româneşti, muzică şi dansuri româneşti, aşa cum e obiceiul la sărbători. Petrecerea s-a încins on-line între orele 16:00 şi 20:00 (ora României) şi a fost transmisă în direct pe Facebook Itsy Bitsy, astfel încât să poată participa în direct copiii care sunt pe diverse fusuri orare.

Itsy şi Bitsy au pregătit pentru copii provocări de toate felurile, de la ghicitori isteţe, la cele mai amuzante şi româneşti jocuri.

SuperZăpă a făcut o călătorie în lumea poveştilor româneşti de altădată, căci cine nu îi iubeşte pe Păcală, Harap Alb şi alţi eroi ai copilăriei?

Spark a organizat o vânătoare on-line de comori, prin diverse locuri din România, descoperind împreună cu cei mici munţi şi ape, păduri pline de mister, locuri româneşti pline de frumuseţe, care îşi aşteaptă vizitatorii în fiecare an.

Spinner a inspirat cu cele mai gustoase mâncăruri specifice fiecărei zone a României, într-o călătorie culinar – culturală.

Profesorul de Joacă Leon Magdan a dezvăluit copiilor lumea “Poveştilor Limbii Române” şi le-a dat idei noi de joacă românească.

Pentru a avea parte de schimb de experienţă între copiii români din ţară şi cei din afara graniţelor, SuperEroii Itsy Bitsy i-au invitat pe copiii români care locuiesc acum în ţări străine, să fie parte din organizarea sărbătorii Limbii Române. Ei au pregătit alături de organizatori cântecele şi jocurile româneşti preferate şi i-au invitat pe toţi cei dragi la marea sărbătoare a Limbi române, în ultima zi din august.

Evenimentul are ca obiectiv principal păstrarea şi afirmarea identităţii lingvistice a românilor de pretutindeni, transmiterea elementelor de limbă, cultură românească si civilizaţie, noilor generaţii de români de pretutindeni.

Detalii despre eveniment sunt pe www.itsybitsy.ro/Părinţi/diaspora.Recente

Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg
Cadouri nepotrivite pentru Sărbătorile de Iarnă jpg
Printul John 4 jpeg
Cristina Mihaela Dorobantu (4) jpg
Filme care au distrus casnicii la Hollywood Sursa imagine shutterstock 2158102771 jpg
Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg