Cum era să petreci Halloween-ul cu Regina Victoria

Regina Angliei, care a domnit între 1837 și 1901, adora această sărbătoare și organiza, an de an, departe de privirile nemiloase ale curtenilor ei, câte o petrecere fabuloasă în afara Londrei, în castelul său din Scoția, Balmoral. Ce se întâmpla la asemenea petrecere?

regina victoria png

Regina Victoria era pasionată de folclor și surperstiții, așadar o sărbătoare care să scoată în evidență exact astfel de lucruri era pe gustul ei, susține Reader's Digest. Tocmai de aceea era nerăbdătoare an de an să organizeze o petrecere în Scoția.

În 1966, pe 31 octombrie, când o vizita pe doamna Grant, cea care avea în grijă castelul Balmoral, suveranul britanic a văzut mai mulți copii care aveau torțe în mâini și străbăteau dealurile din preajmă. În jurnalul ei, Victoria și-a notat că acele flăcări au avut un impact mare asupra ei. De aici și inspirația pentru petrecerea ei anuală devenită emblematică!

Călătorind la castelul Balmoral cu copiii ei cei mici, regina dădea ordine clare ca festivitățile să fie tot mai grandioase. De fapt, unul dintre copiii ei, Prințul Leopold, era bolnav într-unul dintre ani și nu suporta să piardă petrecerea devenită deja legendară. Astfel, el a cerut să-i fie împins patul până la fereastră să poată privi măcar întreaga festivitate.

Inspirată de torțele copiilor de pe dealuri, Victoria a ținut morțiș ca petrecerea ei să aibă torțe aprinse, un foc de tabără impresionant și mult dans și râsete. Însă, chiar și-n acea perioadă, a fost imposibil ca presa să nu afle de planurile anuale ale reginei pentru Castelul Balmoral. Ziarul  „Bury and Norwich Post” a ținut să precizeze că tradiția Reginei Victoria consta „într-o formă de supertiții care încă îi impresionează pe supușii neștiutori ai Majestății Sale”.

Petrecerea cu origini păgâne, denumită „Halloween-ul Reginei”, era considerată o adevărată ofensă adusă nobilimii britanice, susține History Collection. În plus, călătoriile ei în Scoția o țineau prea mult timp departe de guvernul britanic.  

Publicația Dundee Advertiser a povestit, în 1881, despre arderea figurinei unei vrăjitoare în focul de tabără de la Balmoral. Focul era pornit de fiica reginei, Prințesa Beatrice, în văzul mai multor oameni costumați fiecare cum și-a dorit. După declararea unei sentințe fictive, păpușa era târâtă până în fața focului, după care aruncată în flăcări și arsă până devenea scum, în uralele celor prezenți.  

Câteodată, petrecerea de la Balmoral devenea un haos care nu mai putea fi ținut sub control. În 1874, de pildă, petrecerea dansantă din sala de bal de la castel a fost anulată chiar de Regină pentru simplul motiv că invitații erau prea agitați, susține Scottish Field notes. Oricum, începând cu anul 1883, Regina și familia regală călătoreau tot mai rar în Scoția de Halloween, iar petrecerea lor anuală a devenit doar o amintire.



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg