Cum îţi alegi încălţămintea perfectă pentru sezonul rece

1 femeie cu ghete verzi jpg jpeg

Când vine vorba despre alegerea unei perechi de cizme sau de ghete pentru sezonul rece, multe femei au impresia că trebuie să aleagă între ceva comod şi ceva şic. Ei bine, chiar dacă este important ca încălţămintea de toamnă-iarnă să fie comodă, asta nu înseamnă că nu poate fi la înălţimea standardelor tale estetice.

Iată de ce ar trebui să ţii cont ca să alegi cizmele sau ghetele perfecte pentru tine.

Stilul de viaţă

Cel mai important aspect de luat în seamă atunci când îţi alegi încălţămintea de iarnă este stilul tău de viaţă. Dacă eşti o persoană care merge mult pe jos sau care foloseşte mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la şcoală sau la birou, atunci probabil necesităţile tale vor fi diferite comparativ cu o persoană care foloseşte frecvent maşina personală pentru a se deplasa. De aceea, este important să ai în vedere, înainte de a face o achiziţie, tipul de activităţi pe care urmează să le desfăşori purtând încălţămintea respectivă. În funcţie de aceste criterii, vei şti dacă este mai practic să îţi iei o pereche de încălţări cu toc mic şi talpă antiderapantă sau ceva mai elegant.

Materialele

Dacă vara îţi poţi permite să alegi o gamă variată de materiale atunci când vine vorba de încălţăminte, de la plexi la pânză, iarna este foarte important să alegi materiale de bună calitate, eventual impermeabile. Dincolo de faptul că se vor dovedi mai rezistente în timp, te vei bucura de un confort sporit. Atenţie, de asemenea, la materialul din care este făcută talpa, care, în mod ideal, ar trebui să fie antiderapantă. Nu-ţi face griji, poţi găsi multe modele de ghete de dama care îmbină aspectele practice cu un design plăcut.

Numărul potrivit

Multe femei poartă alt număr la încălţămintea de iarnă faţă de cea de vară, aşa că ideal este să probezi diferite numere înainte să faci o alegere. De asemenea, în cazul în care nu ştiai, momentul optim pentru a proba orice fel de încălţări este seara. În mod normal, picioarele sunt mai umflate seara, după activităţile desfăşurate pe parcursul întregii zile, aşa că vei putea alege o pereche de încălţări în care să te simţi confortabil nu numai atunci când ai picioarele odihnite, ci şi la finalul unei zile, când, de multe ori, o încălţăminte fixă începe să te strângă puţin. Pe de altă parte, trebuie să ai în considerare faptul că ghetele sau cizmele de iarnă trebuie să fie puţin mai largi în picior. Dacă sunt fixe, indiferent cât de bune sunt materialele din care sunt făcute, cel mai probabil picioarele îţi vor îngheţa din cauza circulaţiei periferice afectate de încălţămintea prea strânsă.

Stradă versus birou

Dacă toamna este mai uşor să alegi o pereche de botine sau cizme drăguţe care vin bine cu ţinutele tale office, dar care sunt şi confortabile, iarna ninge şi uneori se formează şi polei, aşa că este mai dificil să mergi pe stradă cu încălţările fine care arată senzaţional cu rochia de birou. Aşadar, soluţia optimă este să ai o pereche de încălţări de interior, pot fi chiar cizme mai elegante, şi ghete de exterior. Având două perechi de încălţări, poţi fi şi elegantă la birou, dar comodă pe drumul spre serviciu. În plus, nimic nu este mai ridicol decât o femeie pe tocuri subţiri alunecând pe stratul de gheaţă format pe trotuare în zilele friguroase de iarnă. De multe ori, eleganţa nu se rezumă la ţinută, ci la atitudine, iar atitudinea unei femei de bun simţ va fi întotdeauna adecvată situaţiei în care se regăseşte. Aşadar, în zilele foarte friguroase, cu gheaţă, polei sau ninsoare, asigură-te că ai o pereche de ghete sănătoase, impermeabile, care îţi vor ţine cald şi îţi vor permite să ajungi la destinaţie în cea mai bună formă.

Alegerea încălţărilor potrivite pentru sezonul rece nu va fi deloc o chestiune dificilă, dacă vei ţine cont de aspectele menţionate mai sus. Cu siguranţă vei reuşi să alegi încălţămintea potrivită în care să te simţi şi comodă, dar şi încrezătoare.

Sursă foto: Unsplash.com



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg