Cum îţi alegi încălţămintea perfectă pentru sezonul rece

1 femeie cu ghete verzi jpg jpeg

Când vine vorba despre alegerea unei perechi de cizme sau de ghete pentru sezonul rece, multe femei au impresia că trebuie să aleagă între ceva comod şi ceva şic. Ei bine, chiar dacă este important ca încălţămintea de toamnă-iarnă să fie comodă, asta nu înseamnă că nu poate fi la înălţimea standardelor tale estetice.

Iată de ce ar trebui să ţii cont ca să alegi cizmele sau ghetele perfecte pentru tine.

Stilul de viaţă

Cel mai important aspect de luat în seamă atunci când îţi alegi încălţămintea de iarnă este stilul tău de viaţă. Dacă eşti o persoană care merge mult pe jos sau care foloseşte mai multe mijloace de transport pentru a ajunge la şcoală sau la birou, atunci probabil necesităţile tale vor fi diferite comparativ cu o persoană care foloseşte frecvent maşina personală pentru a se deplasa. De aceea, este important să ai în vedere, înainte de a face o achiziţie, tipul de activităţi pe care urmează să le desfăşori purtând încălţămintea respectivă. În funcţie de aceste criterii, vei şti dacă este mai practic să îţi iei o pereche de încălţări cu toc mic şi talpă antiderapantă sau ceva mai elegant.

Materialele

Dacă vara îţi poţi permite să alegi o gamă variată de materiale atunci când vine vorba de încălţăminte, de la plexi la pânză, iarna este foarte important să alegi materiale de bună calitate, eventual impermeabile. Dincolo de faptul că se vor dovedi mai rezistente în timp, te vei bucura de un confort sporit. Atenţie, de asemenea, la materialul din care este făcută talpa, care, în mod ideal, ar trebui să fie antiderapantă. Nu-ţi face griji, poţi găsi multe modele de ghete de dama care îmbină aspectele practice cu un design plăcut.

Numărul potrivit

Multe femei poartă alt număr la încălţămintea de iarnă faţă de cea de vară, aşa că ideal este să probezi diferite numere înainte să faci o alegere. De asemenea, în cazul în care nu ştiai, momentul optim pentru a proba orice fel de încălţări este seara. În mod normal, picioarele sunt mai umflate seara, după activităţile desfăşurate pe parcursul întregii zile, aşa că vei putea alege o pereche de încălţări în care să te simţi confortabil nu numai atunci când ai picioarele odihnite, ci şi la finalul unei zile, când, de multe ori, o încălţăminte fixă începe să te strângă puţin. Pe de altă parte, trebuie să ai în considerare faptul că ghetele sau cizmele de iarnă trebuie să fie puţin mai largi în picior. Dacă sunt fixe, indiferent cât de bune sunt materialele din care sunt făcute, cel mai probabil picioarele îţi vor îngheţa din cauza circulaţiei periferice afectate de încălţămintea prea strânsă.

Stradă versus birou

Dacă toamna este mai uşor să alegi o pereche de botine sau cizme drăguţe care vin bine cu ţinutele tale office, dar care sunt şi confortabile, iarna ninge şi uneori se formează şi polei, aşa că este mai dificil să mergi pe stradă cu încălţările fine care arată senzaţional cu rochia de birou. Aşadar, soluţia optimă este să ai o pereche de încălţări de interior, pot fi chiar cizme mai elegante, şi ghete de exterior. Având două perechi de încălţări, poţi fi şi elegantă la birou, dar comodă pe drumul spre serviciu. În plus, nimic nu este mai ridicol decât o femeie pe tocuri subţiri alunecând pe stratul de gheaţă format pe trotuare în zilele friguroase de iarnă. De multe ori, eleganţa nu se rezumă la ţinută, ci la atitudine, iar atitudinea unei femei de bun simţ va fi întotdeauna adecvată situaţiei în care se regăseşte. Aşadar, în zilele foarte friguroase, cu gheaţă, polei sau ninsoare, asigură-te că ai o pereche de ghete sănătoase, impermeabile, care îţi vor ţine cald şi îţi vor permite să ajungi la destinaţie în cea mai bună formă.

Alegerea încălţărilor potrivite pentru sezonul rece nu va fi deloc o chestiune dificilă, dacă vei ţine cont de aspectele menţionate mai sus. Cu siguranţă vei reuşi să alegi încălţămintea potrivită în care să te simţi şi comodă, dar şi încrezătoare.

Sursă foto: Unsplash.comRecente

Sylvester Stallone, fiul autist sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 167894822 jpg
gripa cămilei, cupa mondială la fotbal sursa  Shutterstock jpg
Ce se intampla cu rochiile celebritatilor dupa marile evenimente Sursa imagine shutterstock 288368573 jpg
A aparut cea mai nouă editie a revistei Click! pentru femei jpeg
Meg Wynn Owen, actriță jefuită sursa  The Duellists jpg
Mariah Carey jpeg
Nicole Kidman sursa  Shutterstock jpg
Steve Martin sursa  Shutterstock jpg
Oprah Winfrey jpg
Nume de copii inspirate din seriale Sursa imagine Pixabay jpg
3 zodii carora le merge de minune in plan personal pana pe 27 noiembrie Sursa imagine Pixabay jpg
315521374 433605862308075 4277944834134736587 n jpg
Regalitati jpg
Eddie Murphy, Whitney Houston, telefon în ziua nunții 1 foto  Shutterstock jpg
Charlie Chaplin jpeg
Linda Evans, din Dinastia, 80 de ani sursa  Instagram, Dinastia jpg
soțiile fotbaliștilor, Cupa Mondială la Fotbal, Qatar sursa  Shutterstock jpg
Un mire a visat la o aparitie unica la nunta lui Sursa imagine shutterstock 117996736 jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg