Cum poţi recicla obiecte dăunătoare mediului. Unde le arunci

1 83415 original jpg jpeg

Autorităţile publice, primarii de localităţi mai mari sau mai mici, se pot înscrie într-o nouă ediţie a campaniei „România Reciclează”, care se va desfăşura în perioada 1 septembrie – 30 noiembrie, în localităţile din ţară. Înscrierile în campanie se fac pe site-ul www.reciclamimpreuna.ro.

Campania „România Reciclează” îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei cu privire la necesitatea colectării selective a DEEE-urilor şi a bateriilor uzate, pentru un mediu sănătos. Scopul programului este să potenţeze cantităţile reduse de echipamente electrice şi casnice uzate şi defecte (DEEE) trimise către reciclare, în vederea onorării angajamentelor luate de ţara noastră pentru protecţia mediului şi protejarea sănătăţii cetăţenilor.

image

Autorităţile locale au obligaţia de a asigura colectarea DEEE-urilor provenite de la gospodăriile particulare prin centre fixe de colectare, puncte mobile de colectare (un centru la 50.000 de locuitori, dar nu mai puţin de un centru pe localitate) sau colectarea periodică cu operatori desemnaţi.

image

„E foarte bine că desfăşurăm o nouă campanie în luna septembrie – atunci când oamenii încep curăţenia de toamnă şi hotărăsc ce mai păstrează şi ce nu în gospodărie, inclusiv aparate electrice şi electrocasnice vechi. În comuna Cumpăna sunt 156 de străzi şi 102 km de reţele de infrastructură pe care trebuie să le acoperim. Nu reuşim întotdeaua şi atunci ne bucurăm că ne veniţi în ajutor”, a declarat doamna Mariana Gâju, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Comunelor din România şi primarul comunei Cumpăna (jud. Constanţa), în cadrul primei ediţii a campaniei „România Reciclează”.

În prima ediţie a campaniei, sute de români au predat televizoare, maşini de spălat, aspiratoare, dar şi storcătoare, imprimante şi alte electrocasnice şi aparate electrice pe care nu le mai foloseau. Toţi cei care au lăsat la centrul de colectare mobil special amenajat o cantitate mai mare de 10 kg deşeuri electrice şi electronice sau 5 kg de baterii uzate, au fost răsplătiţi cu tichete cadou. Cu sprijinul autorităţilor şi al reprezentanţilor Asociaţiei Environ, în perioada iunie-iulie 2018, s-au colectat peste 30 tone de DEEE din 15 judeţe (22 localităţi).

image

„Bilanţul primei ediţii este încurajator şi ne confirmă că românii sunt dispuşi să recicleze atunci când le sunt puse la dispoziţie soluţii în acest sens, respectiv puncte de colectare accesibile şi bineînţeles, dacă gestul lor este recompensat cu un mic premiu sau stimulent. Edilii care s-au înscris în campania „România Reciclează” şi au promovat proiectul, sunt un exemplu excelent de implicare în domeniul reciclării şi protecţiei mediului înconjurător pentru localităţile pe care le conduc. Ne dorim ca exemplul lor să fie preluat şi de alţi colegi”, a declarat Andrei Orban, preşedintele Asociaţiei Environ, organizatorul campaniei.Recente

Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg
Shania Twain, abuz sexual sursa  Shutterstock jpg
Cea mai in varsta castigatoare a unui premiu Grammy Sursa imagine Instagram angelaalvarez1927 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Printul Harry jpg
Paradoxul zilei de nastere Sursa imagine shutterstock 150755498 jpg
kim kardashian sursa  Instagram jpg
Cele mai ciudate obiceiuri alimentare ale celebritatilor Sursa imagine Instagram wearedavid mia jpg
Oprah Winfrey, Tom Cruise nunta sursa  Shutterstock jpg
Vedete care au devenit mame in 2022 jpg
meghan markle, cățeii ducesei sursa  Shutterstock jpg
Jennifer Lopez și Ben Affleck (2) jpg
Kylie Jenner jpg
Wednesday jpeg
vedete care au înșelat cu bona copiilor sursa  Shutterstock jpg
Vedete care s au căsătorit de două ori cu același partener jpg
central nucleara Cernobil sursa  Shutterstock jpg
Semne neobisnuite ca esti insarcinata Sursa imagine Pixabay jpg