Decorează-ţi casa cu materiale reciclate

1 49391 original jpg jpeg

Înainte să arunci cutiile de conserve sau de cereale, gândeşte-te ce ai putea să faci din ele. Dacă-ţi pui imaginaţia la încercare, vei reuşi să faci nişte lucruri simple, dar foarte ingenioase. Iată ce idei decorative îţi propunem cu materialele reciclate din casa ta:

Un suport din conserve pentru creioane

Cutiile de conserve şi de bere ţi s-au părut întotdeauna bune..de aruncat. Numai că din ele poţi face o mulţime de lucruri. De exemplu poţi face nişte suporturi simpatice pentru creioanele copiilor tăi,dar şi pentru tacâmuri. De asemenea poţi face nişte ghivece drăguţe,dacă le vopseşti şi le faci câteva găuri ca să se scurgă apa.Protecţie pentru picioarele scaunelor

Ai o mulţime de dopuri de plută pe care le-ai strâns de la sticlele de vin. Taie un dop în rondele subţiri şi fine şi lipeşte-le pe picioarele scaunelor. Vei proteja astfel parchetul sau podeaua de zgârâieturi. Poţi folosi aceste rondele de plută la orice obiect care-ţi zgârâie mobila sau parchetul:mese,vaze mai grele,obiecte decorative etc.

O cutie de bijuterii retro

O simplă cutie de pantofi,gata de pus la gunoi. Lângă un carton de ouă. Ce ai putea face cu ele? Ei bine,o cutie de bijuterii foarte originală. Îmbraci cutia de pantofi în catifea sau un material mai special. În ea aşezi o parte din cartonul de ouă. Astfel fiecare pereche de cercei şi fiecare colier va avea locul lui special,iar dimineaţa îţi vei putea alege imediat accesoriile preferate.

Măsuţă pentru televizor din paleţi de lemn

Cine nu ştie paleţii de lemn pe care-i găseşti la orice colţ de bloc. Fii ingenioasă şi transformă un astfel de palet într-o măsuţă de televizor în care-ţi poţi depozita şi revistele. Mai întâi îl şmirgheluieşti,adică îi finisezi suprafeţele,apoi îi montezi nişte picioare fixe sau mobile,cum îţi este mai la îndemână. Apoi lăcuieşti măsuţa sau o vopseşti în ce culoare îţi place. Şi gata măsuţa de televizor.

Suport de lumânări dintr-un abajur vechi

Sigur ai schimbat vechea lustră cu spoturi şi cu lămpi moderne. Dar în loc să arunci abujururile de sticlă,le poţi transforma în nişte cochete suporturi pentru lumânări. Pe capătul rotund unde se înfileta becul,lipeşti un carton mai gros,apoi aşezi în interiorul abajurului lumânări aprinse.

O lampă ingenioasă din negative

Cine nu are în casă negativele vechi de fotografii? De multe ori ai vrut să le arunci,dar te-ai gândit că poate odată o să vrei să le mai vezi. Iată o idee care îţi va ţine amintirile aproape. Înlocuieşte vechiul al lămpii din dormitor cu unul cu fotografii. Iată cum. Decupezi un carton mai subţire,pe care lipeşti negativele vertical sau orizontal. Ori de câte ori vei aprinde lampa,poţi vedea instantanee din vacanţele sau aniversările de altădată.