ECOlimpiada elevilor testează cunoştinţele despre reciclare!

1 61049 original jpg jpeg

Pentru al treilea an consecutiv, Eco-Rom Ambalaje, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, aduce proiectul educaţional ECOlimpiada elevilor în şcolile din ţară.

Un manual despre reciclarea deşeurilor de ambalaje

Anul acesta,aproape 9.000 de elevi şi 351 de cadre didactice s-au înscris în competiţia ecologică şi au solicitat auxiliarul curricular „Învăţăm să reciclăm ambalajele”. Manualul este oferit gratuit de către iniţiatorii proiectului,Eco-Rom Ambalaje şi Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice,în toate cele peste 159 de şcoli,din 28 de judeţe ale ţării,înscrise în program. Scopul este ca elevii să primească informaţii esenţiale privind colectarea separată şi reciclarea deşeurilor de ambalaje.

Etapele olimpiadei ecologice

Prima etapă a programului ECOlimpiada elevilor propune o serie de lecţii educative despre protecţia mediului înconjurător-în timp ce,în a doua etapă,participanţii îşi evaluează cunoştinţele într-un concurs de lucrări scrise.

Prima fază a programului se desfăşoară în perioada 19 ianuarie – 21 martie 2015,cândtoţi cei 8.929 de participanţi vor parcurge,sub îndrumarea cadrelor didactice,manualul „Învăţăm să reciclăm ambalajele” şi vor realiza câte o compunere cu principalele învăţături deprinse din auxiliar. Aceste compuneri vor fi notate de către învăţătorii de la clasă care vor nominaliza cea mai bună lucrare în etapa finală a competiţiei,înregistrând-o pe site-ul www.colecteazaselectiv.ro. Un juriu va realiza o ultimă departajare,luând în considerare originalitatea lucrării,respectarea normelor de redactare şi a temei propuse. Totodată,compunerile pot fi evaluate şi prin vot unic,în perioada 20 aprilie – 10 mai 2015. La final,elevii care au redactat cele mai reuşite lucrări,alături de cadrele didactice implicate,vor fi premiaţi.

Despre ECOlimpiada elevilor

Programul educaţional ECOlimpiada elevilor se desfăşoară la nivel naţional încă din 2012 şi îşi propune familiarizarea elevilor din clasele a III-a cu procesul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje şi cu cel de reciclare.

Datorită performanţelor foarte bune înregistrate în primele două ediţii, programul continuă şi anul acesta,fiind extins în noi localităţi din România.  

Pentru mai multe detalii,poţi consulta regulamentul concursului aici

Despre Eco-Rom Ambalaje

Bazele sistemului de colectare separată a deşeurilor de ambalaje pentru populaţie au fost puse de Eco-Rom Ambalaje în anul 2006,în 14 localităţi,numărul acestora crescând în ultimii 10 ani de peste 33 de ori,ajungând astăzi la 464 de localităţi. Astfel,aproximativ 45% din populaţia României– circa 9 milioane de români – are acces acum la serviciul pus la dispoziţie de organizaţie.