Cum să alegi ochelarii de soare potriviţi

1 73556 original jpg jpeg

Promovaţi iniţial de vedetele de la Hollywood, ochelarii de soare au devenit în prezent un accesoriu indispensabil. Aceştia nu au doar rol estetic, ci şi un rol de protecţie. Tu ştii care ţi se potrivesc?

Cele două tipuri de raze UVA şi UVB sunt la fel de dăunătoare pentru ochii,ca şi pentru piele. Razele UVB degradează pielea la exterior,în timp ce razele UVA atacă în profunzime,distrugând colagenul şi ducând la îmbătrânirea prematură a pielii.

Aşadar,data viitoare când vrei să-ţi cumperi o pereche de ochelari,ţine cont de câteva amănunte:-Aceştia nu trebuie să fie doar la modă,ci trebuie să fie suficient de închişi ca să protejeze ochii de radiaţiile puternice.-Culoarea lentilelor este şi ea foarte importantă. Dintre toate modelele de pe piaţă,ochelarii cu lentilă fumurie sunt cei mai potriviţi,deorece deformează cel mai puţin culorile naturale. Încearcă să le eviţi lentilele transparente,care oferă protecţie împotriva razelor UV,însă nu împiedică acţiunea acestora asupra ridurilor.

În funcţie de preferinţe dar şi de forma feţei,poţi alege între modele cu rame colorate,transparente sau albe cu rame ovale,tip aviator sau pătrate. Iată ce ţi se potriveşte:

Pentru faţa ovală:

Faţa ovală este cel mai simplu de potrivit cu orice tunsoare,machiaj,frizură şi evident,ochelari de soare. Dacă eşti posesoarea unei astfel de forme,poţi opta cu încredere pentru orice model de ochelari,însă îţi recomandăm ochelarii supradimensionaţi.

Pentru faţa pătrată:

Dacă ai faţa pătrată,maxilarele au linii ample iar pomeţii sunt proeminenţi,de aceea,cea mai bună soluţie este să atragi atenţia asupra elementelor plasate pe centrul feţei:ochi,nas,gură. Alege ochelarii de soare de formă ovală sau rectangulară,de dimensiuni reduse

Pentru faţa rotundă:

Indiferent de greutatea corpului,dacă ai faţa rotundă,vei părea întotdeauna bucălată. De aceea,alege o pereche de ochelari cu linii drepte,pătrăţoase,pentru a distrage atenţia de la rotundul feţei. Cea mai potrivită formă este cea a ochelarilor retro,cu forma dreptunghiulară.

Pentru faţa în formă de inimă:

Acestei figuri îi sunt caracteristice fruntea largă şi bărbia îngustă. Ochelarii de soare care ţi se potrivesc de minune sunt cei cu rame subţiri,care nu atrag foarte mult atenţia asupra zonei superiare a feţei,cum sunt ochelarii de aviator.Recente

13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg