Cum să alegi ochelarii de soare potriviţi pentru tine

1 shutterstock 336916736 jpg jpeg

Ochelarii de soare sunt un accesoriu de nelipsit pentru un outfit de invidiat, dar reprezintă şi una dintre cele mai bune modalităţi de a-ţi proteja ochii, mai ales în timpul verii, când razele puternice ale soarelui pot fi cauza mai multor probleme. Unele dintre efectele negative ale soarelui asupra ochilor sunt cataracta, degenerarea musculară şi cancerul. Dar toate acestea pot fi evitate.

Să alegi perechea potrivită de ochelari de soare poate fi o adevărată provocare şi asta pentru că trebuie să ţii cont de mai multe aspecte. Pe de o parte, trebuie ca ochelarii de soare aleşi să îţi protejeze foarte bine ochii. Pe de altă parte, o pereche de ochelari potrivită poate schimba total o ţinută care, la prima vedere, ar putea părea banală. Iată de ce anume ar trebui să ţii cont când îţi alegi ochelarii de soare!

1. Alege ochelarii de soare în funcţie de culoarea părului

Atunci când mergi să îţi cumperi o nouă pereche de ochelari de soare, ar trebui să ţii cont de culoarea părului tău. Dacă nu vrei să ieşi în evidenţă, alege o pereche de ochelari cu rame din aceeaşi familie de culori cu cea a părului. În schimb, dacă ţi-ai propus ca vara asta să te faci remarcată, pe plajă sau la ieşirile cu prietenii, alege rame în culori complementare, care vor crea un contrast spectaculos cu părul tău. Astfel, părul blond se potriveşte de minune cu ochelari de soare în culori pastelate. Dacă ai părul şaten, ia în considerare ramele roz, albastre sau negre. Iar pentru roşcate ramele în nuanţe de toamnă sunt cele mai potrivite. Dacă încă nu ţi-ai cumpărat ochelarii de soare pe care să-i iei cu tine când mergi la mare, de aici poţi alege câteva modele potrivite pentru tine.

2. Ţine cont de forma feţei când îţi cumperi ochelarii de soare

Pentru a fi mulţumită de felul în care arăţi când porţi ochelari de soare nu trebuie să ţii neapărat cont de ce e la modă în această perioadă. E drept că sunt unele persoane cărora le stă bine cu orice tip de ochelari, dar nu este o regulă general valabilă. Ceea ce contează este să îţi alegi ochelarii potriviţi pentru forma feţei tale. De regulă, pentru a crea o armonie stilistică, este recomandat să porţi ochelari opuşi formei feţei tale. De exemplu, dacă ai faţa rotundă, alege o pereche de ochelari de soare dreptunghiulari sau pătraţi.

3. Alege ochelari de soare polarizaţi 

Ochelarii de soare sunt importanţi pentru a arăta cool, dar sunt şi mai importanţi pentru a-ţi proteja ochii. Cei mai mulţi medici oftalmologi recomandă ochelarii de soare cu lentile polarizate pentru că protejează ochii mai bine decât lentilele clasice, deoarece nu permit razelor de lumină orientate orizontal să ajungă până la ochi. Cu toate acestea, dacă ochelarii polarizaţi nu sunt de cea mai bună calitate, ar putea să-ţi provoace dureri de cap şi disconfort la nivelul ochilor. În plus, pot deforma imaginea. 

Odată ce ai ales ochelarii de soare potriviţi pentru tine, nu uita să-ţi protejezi investiţia. Nu lăsa ochelarii în maşină sau în locuri în care se pot deteriora din cauza căldurii. Dacă li se schimbă forma cumva este un semn că ar trebui să îi schimbi sau să mergi la un specialist pentru a rezolva problema. De asemenea, este important să îi cureţi doar cu produse speciale, astfel încât să le prelungeşti durata de viaţă. Foloseşte un toc pentru ochelari pentru a proteja în special lentilele. Astfel, cu ochelarii potriviţi te poţi bucura din plin de vară. Vei arăta şic şi, în acelaşi timp, îţi vei proteja ochii de razele ultraviolete.

Sursă foto: Pexels



Recente

shutterstock 2350240975 jpg
atelier 3 jpg
Shirley MacLaine  foto   Shutterstock jpg
celine dion  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2340695877 jpg
WhatsApp Image 2024 10 22 at 14 28 59 jpeg
Michelle Visage  foto   Shutterstock jpg
David Beckham, Victoria Beckham  foto   Shuuterstock, Instagram jpg
shutterstock 1442475113 jpg
5 nicole kidman shutterstock 1038854833 jpg jpeg
3 zodii ai caror nativi isi gasesc scopul in viata pe 22 octombrie  Sursa foto shutterstock 2325199857 jpg
Ducesa de Argyle, Ducesa de Rutland jpg
Eva Mendes  sursa   Shutterstock jpg
422084653 967484971406469 662969920043316211 n jpg
shutterstock 475653883 jpg
Pamela Anderson  foto   Shutterstock jpg
femeie  foto   Shutterstock jpg
George Michael  foto   Shutterstock jpg
soții Beckham  foto   Instagram jpg
Selena Gomez  foto   Shutterstock jpg