Cum să te bucuri de viaţă aşa cum majoritatea oamenilor nu o fac

1 pexels rene asmussen 2544165 jpg jpeg

Mulţi dintre noi presupunem că trebuie să facem schimbări drastice în ceea ce priveşte obiceiurile, rutina, stilul de viaţă, cercul de prieteni, chiar conturile bancare, pentru a fi fericiţi şi a ne bucura de viaţă cu adevărat. Din fericire, nu este cazul! Adesea, avem deja tot ce ne trebuie pentru a ne bucura de existenţa noastră.

. Este doar o chestiune de prioritate a ceea ce este cu adevărat important pentru fiecare. Aşadar, cum te poţi bucura de viaţă într-un mod în care majoritatea oamenilor nu o fac? Iată câteva lucruri de care să ţii cont:

1. Tu eşti prioritatea numărul 1

De câte ori nu te laşi pe tine de dragul celorlalţi? Eşti mamă, soţie, iubită, femeie de carieră, prietenă devotată sau fiică, dar învaţă să spui NU atunci când nu mai poţi sau atunci când îţi doreşti să faci ceva. De foarte multe ori, femeile, mai des decât bărbaţii, îşi abandonează visurile pentru a clădi realitatea celor din jur. Din păcate, aşa apare frustrarea care murdăreşte viaţa psihică şi sufletească a unei persoane.

De asemenea, nu trăi pentru impresiile celorlalţi. Astăzi, este uşor să nu ne auzim vocea îngropată undeva adânc din cauza zgomotului emis de cei din jur. Nu lăsa opiniile şi sfaturile altora să-ţi influenţeze drumul, indiferent că aceştia îţi vor binele. Când ajungi acasă închide aplicaţiile de social media şi notificările de pe telefon sau tabletă, nu (mai) asculta buletinul de ştiri de la ora 19:00, refuzând să te împovărezi cu suferinţa expusă la TV. Ocupă-te de tine şi pasiunile tale şi vei vedea cum uşor, dar sigur îţi vei auzi din nou vocea autentică şi binevoitoare. Tu eşti prioritatea numărul 1!

2. Relaxează-te

Perioadele dificile sunt inerente în viaţă. De aceea, avem nevoie de momente de recreere. În loc să-ţi găseşti timp de relaxare doar când eşti stresată, învaţă ca în fiecare zi să te tratezi ca pe o regină. Sunt atâtea persoane care nu şi-au luat concediu de ani buni, iar acest lucru nu face bine pentru sănătatea fizică şi mintală. Ia-ţi liber o săptămână şi pleacă la mare. Nu ai nevoie decât de un strop de hotărâre, ceva haine lejere, o lotiune de plaja, pălăria şi ochelarii de soare. Restul sunt detalii. Dacă din varii motive încă nu poţi să pleci în concediu, un somn scurt după muncă, o plimbare în parc sau o escapadă de weekend te vor ajuta să fii mai odihnită şi mai conectată la prezent.

3. Relaţiile pozitive fac viaţa mai frumoasă

Bunăstarea personală este direct proporţională cu dezvoltarea relaţiilor pozitive cu oamenii. Fă-ţi timp pentru a hrăni conexiunile reale pe care le ai cu prietenii şi familia. Identifică oamenii care te impulsionează, te iubesc sincer şi te apreciază, iar apoi concentrează-ţi energia asupra lor. Dă la o parte oamenii negativişti, invidioşi, aceia care, în loc să te ridice, te coboară. Îi ştii deja, ai nevoie doar să conştientizezi că reprezintă o piedică, nu o binefacere, întreţinerea relaţiilor de prietenie cu astfel de persoane.

De asemenea, să cunoşti grupuri noi de oameni este esenţial pentru binele tău mental. Suntem fiinţe sociale, iar comunitatea este una dintre cele mai importante nevoi pe care le avem. Efortul consecvent de a cunoaşte oameni noi ne ajută să ne îndeplinim această nevoie şi ne introduce perspective sau idei proaspete.

4. Fă-ţi o listă cu dorinţe

Doreşti să obţii un lucru, să pleci într-un anume loc, să experimentezi ceva? Atunci trece fiecare dorinţă a ta într-o agendă personală şi creează-ţi o listă cu lucruri pe care să le faci în viaţa asta.

5. Cheltuieşte-ţi banii pe experienţe, nu pe posesiuni

Experienţele, nu lucrurile materiale, creează amintiri. În loc să-ţi cumperi colierul cu diamante pe care ai pus ochii de mult timp, de ce nu îndrepţi acei bani pentru a pleca într-o  escapadă de weekend cu soţul? Obiectele nu construiesc amintiri, dar experienţele da.

Dacă simţi recunoştinţă, sărbătoreşti micile câştiguri şi nu te învinovăţeşti de nimicuri, viaţa te va răsplăti. Trăieşte autentic şi fără regrete, dar în acelaşi timp nu răni pe nimeni. Un destin minunat se face cu sârg, compasiune de sine şi empatie pentru oameni. Aşa-i?

Sursă foto: Pexels



Recente

Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg