"Cursa de şoareci", cel mai longeviv spectacol de teatru, se joacă la TNB

1 79950 original jpg jpeg

Cursa de şoareci, în regia lui Erwin Şimşensohn, spectacolul care pune micile celule cenuşii la treabă, este un irezistibil thriller clasic care îmbină umorul negru, suspansul, situaţiile-limită, emoţia şi jocurile întortocheate ale minţii. 

Fiind vorba de Agatha Christie, „regina crimei”, bineînţeles că nimic nu este ceea ce pare, toată lumea are ceva de ascuns, iar surprizele se dezvăluie la fiecare pas... greşit. Astfel, un idilic decor britanic devine peste noapte locul de desfăşurare a unui formidabil policier, în care fiecare gest reprezintă o potenţială probă judiciară.

Într-un conac al Angliei rurale, în plină (şi convenabilă) furtună de zăpadă, mai mulţi călători excentrici rămân înzăpeziţi, rupţi de civilizaţie şi de lumea din jur. Însă ce pare la început doar o situaţie neplăcută, la îndemâna protecţiei consumatorilor, se transformă rapid într-o cursă a suspiciunilor, temerilor şi adevărurilor tăinuite. Şi-asta pentru că la radio, printre ştirile despre starea drumurilor şi puţin jazz, se strecoară un anunţ neliniştitor. O crimă s-a petrecut în Londra, iar suspectul, ale cărui semnalmente se potrivesc oricui (chiar şi neobişnuiţilor vizitatori), este în libertate. Printr-un ultim apel înainte de căderea liniilor telefonice, poliţia anunţă că va trimite un agent la pensiunea izolată. Oare vinovatul se află chiar printre oaspeţi? 

Cursa de şoareci, al doilea spectacol regizat de Erwin Şimşensohn la TNB, după Memoria apei, este o montare captivantă, cu o distribuţie de excepţie, replici isteţe, umor britanic rafinat şi o intrigă palpitantă, al cărei deznodământ pare să se rescrie în mintea fiecăruia dintre noi, pe măsură ce apar noi indicii. Fiecare personaj devine suspect, iar fiecare răsturnare de situaţie – o lovitură de teatru, în această nouă punere în scenă a uneia dintre cele mai faimoase piese de teatru din lume. 

În Londra, Cursa de şoareci a avut premiera pe West End în 1952. Este considerat cel mai longeviv spectacol din istoria teatrului, jucându-se de aproape 66 de ani fără întrerupere: a avut deja peste 27000 de reprezentaţii, iar din distribuţie au făcut parte de-a lungul timpului mai mult de 400 de actori.

Sursa+credit foto: www.tnb.roRecente

vedete jpg
elvis 0 profimedia 0308411997 jpg
robin williams shutterstock 87978553 jpg
Greta Thunberg shutterstock 1346536709 jpg
par lung   barbat   shutterstock 759071578 jpg
ochi shutterstock 2176700177 jpg
Imagine featured clickpentrufemei JPG
kim kardashian 1 jpg
michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg