Cursuri pentru femeile şomere din Bucureşti şi Ilfov

1 58192 original jpg jpeg

În următoarele 18 luni, Asociaţia React pregăteşte pentru piaţa muncii, 280 de specialiste într-un domeniu foarte activ în ultimii ani: îngrijirile bătrânilor la domiciliu.

Statisticile  arată că,în România,vârstnicii reprezintă 15% din populaţie,iar în 2050 se va ajunge la 30%. Mai mult decât atât,750.000 de bătrâni nu au capacitatea să îşi desfăşoare activităţile zilnice necesare supravieţuirii. De asemenea,numărul femeilor şomere,în 2014,în România,este de circa 200.000,conform ANOFM. În regiunea Bucureşti-Ilfov,există aproximativ 13.000 de femei care beneficiază de şomaj şi un număr necunoscut de femei casnice sau implicate în activităţi nedeclarate.

Citeşte şi:

Marius Vintilă,noua voce Prima TV

VIDEO. Sighişoara,o filă de istorie

În acest context,proiectul „Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Bucureşti-Ilfov“ aduce „Şcoala de antreprenoriat pentru femei cu iniţiative responsabile Bucureşti-Ilfov“(Safir). Prin Safir Bucureşti-Ilfov,280 de femei din regiune vor urma cursuri de îngrijitor la domiciliu şi cum să lucreze pe computer. Cele care doresc să-şi deschidă propria afacere pot urma şi cursuri de antreprenoriat. Cursurile sunt recunoscute de Ministerul Muncii,Familiei,Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice şi de Ministerul Educaţiei Naţionale. Mai mult,Safir îşi propune pe lângă formarea profesională a femeilor înscrise în proiect,şi familiarizarea lor cu drepturile şi şansele pe care le au pe piaţa muncii.

Ulterior participării la cursuri,va fi creată,online,o reţea profesională,pentru a susţine cursantele în procesul de angajare sau în deschiderea unei afaceri. De asemenea,platforma va intermedia schimbul de bune practici între absolvente şi relaţia cu potenţiali clienţi ai serviciilor de îngrijiri la domiciliu.

Totodată,prin intermediul proiectului se vrea ca şi comunitatea să încurajeze femeile. În acest sens,se vor organiza şase sesiuni de instruire,locale,pentru promovarea egalităţii de şanse şi a incluziunii sociale şi economice a femeilor. La sesiuni este aşteptată participarea instituţiilor mass-media,a potenţialilor angajatori şi a angajaţilor din organizaţii neguvernamentale.

„Prin proiectul „Şansa unei vieţi mai bune pentru femeile din regiunea Bucureşti-Ilfov“,280 de femei vulnerabile social îşi vor creşte şansele să se angajeze sau să îşi deschidă propria afacere,iar comunitatea în care trăiesc îşi va schimba,în bine,atitudinea faţă de femeile active profesional. Educaţia şi susţinerea celor din jur,sunt cele două secrete care ajută femeile să devină membre active al societăţii“,susţine Anca Ştefan,Preşedinte Asociaţia React.

Participantele la cursuri trebuie să locuiască în Bucureşti sau într-un oraş din Ilfov şi să posede diplomă de absolvire a învăţământului minim obligatoriu. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Investeşte în Oameni!

Mai multe detalii găsiţi pe www.asociatiareact.ro.



Recente

Martha Stewart  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2230078663 jpg
fantomă  foto   Shutterstock jpg
filmare  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 1307392855 jpg
instagramărițe  foto   Instagram jpg
Channing Tatum și Zoë Kravitz  foto   Instagram jpg
Jennifer Garner  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bündchen  foto   Instagram jpg
copil cu cățel  foto   Shutterstock jpg
Adele  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2350240975 jpg
atelier 3 jpg
Shirley MacLaine  foto   Shutterstock jpg
celine dion  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2340695877 jpg
WhatsApp Image 2024 10 22 at 14 28 59 jpeg
Michelle Visage  foto   Shutterstock jpg
David Beckham, Victoria Beckham  foto   Shuuterstock, Instagram jpg
shutterstock 1442475113 jpg