Educaţie de protejare sexuală, în liceele din Iaşi

1 84375 original jpg jpeg

Un proiect inedit a luat naştere în Iaşi. Şase licee din Iaşi şi Botoşani vor fi dotate cu 12 jocuri educaţionale. Este vorba de o campanie de informare a adolescenţilor cu privire la viaţa sexuala şi bolile cu transmitere sexuala. 

Educaţie de protejare sexuală, în liceele din Iaşi! Trei licee din Vlădeni, Miroslava şi Podu Iloaiei, şi trei din Bucecea, Truşeşti şi Ştefăneşti vor participa la proiectul „Stand-up: educaţie pentru prevenirea HIV“. Proiectul e demarat de Asociaţia Semper Musica.

Profesorii de biologie şi dirigenţie vor transforma orele în educaţie pentru sănătate în discuţii interactive şi neconvenţionale. Până la finalul anului, fiecare liceu va primi câte două jocuri de educaţie nonformală destinate elevilor. Cu ele, profesorii vor putea să îi informeze despre măsurile de protecţie împotriva virusului HIV.

Educaţie de protejare sexuală, în liceele din Iaşi

„Jocurile au rolul de a facilita discuţiile profesorilor cu elevii pe tema educaţiei pentru sănătate şi au fost dezvoltate în cadrul proiectului «Stand-up: educaţie pentru prevenirea HIV», prin care, în total, aproape 4.000 de liceeni din 15 licee din judeţele Iaşi şi Botoşani vor beneficia de sesiuni de educaţie nonformală de tip stand-up, pentru prevenirea unor noi infecţii cu virusul HIV“, au menţionat reprezentanţii Asociaţiei Semper.

În cadrul proiectului se oferă şi consiliere online gratuită pentru aproximativ 500 de tineri din toată ţara. Elevii au nevoie de sfaturi legate de infecţia cu HIV, infecţii cu transmitere sexuală, contracepţie sau servicii medicale.

Sursa: ziaruldeiasi.roRecente

Horoscop bilunar Shutterstock 176811710 jpg
prenume bebelus jpg
Ivanka Trump, Donald Trump sursa  Shutterstock jpg
Ce averi au celebritățile de la Hollywood jpg
actrița Jessica Alba sursa  Shutterstock jpg
Click jpeg
1 printul william shutterstock 1288925734 jpg jpeg
kim kardashian jpg
Olivia Newton John, ultimul mesaj sursa  Shutterstock jpg
Brendan Fraser jpeg
Chandler Bing jpeg
Ajungem MARI Suflet fragil, caut o inimă mare (1) png
Regina Elisabeta a II a jpg
Jennifer Lopez si Jennifer Garner jpg
Hugh Jackman și soția foto  Shutterstock jpg
brad de Crăciun sursa  Shutterstock jpg
ok Razvan Popescu (2) jpg
Selena Gomez jpg
Printesa Aiko a Japoniei jpeg
Katherine Hepburn jpg